loader
Foto

"A doua Românie": despre performanța românilor de peste granițe

Joi, 15 aprilie, ora 21.00, Corina Dobre v-a invitat la o întâlnire cu români care fac cinste României dincolo de granițe: Ciprian Ardelean, doctor în arheologie, și Andrei Hagiu, profesor de economie.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

În ediția din această săptămâna, Corina Dobre v-a adus în atenție performanțele internaționale ale unui profesionist român din Mexic.

(w882) ciprian ar

Doctor în arheologie, profesorul Ciprian Ardelean este cercetător titular principal la Departamentul de Antropologie al Universității din Zacatecas și cercetător asociat al Universității din Toronto, Canada.

A devenit cunoscut în toată lumea pentru că cercetările sale au adus probe privind prezența oamenilor pe continentul american mult mai devreme decât se știa până acum, contribuind la rescrierea preistoriei Americii latine.

(w882) hagiu

Una dintre personalitățile remarcabile prezente în emisiunea A doua Românie, profesorul Andrei Hagiu are trei cetăţenii: română, franceză şi americană. Este cunoscut drept primul român care a predat economie la celebra universitate Harvard, iar timp de un an și jumătate a fost consultant pentru Guvernul Japoniei.

Acum este profesor la unul dintre cele mai apreciate centre universitare din lume, Boston University, și investește în afaceri aflate la început de drum.

Emisiunea cuprinde și o serie de reportaje despre colaborarea Filarmonicii "George Enescu" cu marii muzicieni de origine română din întreaga lume, despre una dintre cele mai ample antologii de autor din istoria literaturii române pentru copii, dar și despre expoziția cuprinzând cărțile scrise de Paul Goma, pentru a comemora un an de la dispariția celebrului scriitor și disident anti-comunist.

***

Emisiunea poate fi urmărită online pe TVR+.

***

Echipa emisiunii:

Moderator: Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă, Lucian Băbeanu, Sandrino Gavriloaia şi Doru Ionescu

Documentarist: Gabriela Mocanu

Producător: Liliana Văduva

3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)

3:55 Zi de zi

cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri