loader
Foto

Galerie foto

A doua Românie: Despre pasiuni, talent și succes

Corina Dobre v-a invitat să revedeți joi, 15 iulie, de la ora 21:00, la TVR Internațional și online pe TVR+, o ediție despre rezultatele excepționale ale românilor care promovează cultura autohtonă în lume.    

 

Corina Dobre
A doua Românie

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

V-am prezentat o nouă poveste de succes din România de dincolo de graniţe, o poveste despre pasiune, performanţă  şi dorinţa de a face cunoscute valorile culturale româneşti în lume, dar şi despre o platformă menită să promoveze artiştii şi arta românească pe plan internaţional. Arta în conversaţie este programul propus de Călin Humă, consul onorific al României la Winchester.

(w882)

Doina Ruşti este una dintre cele mai cunoscute scriitoare contemporane, operele sale fiind deja traduse în mai multe limbi.

(w882)

Cel mai recent succes al său, peste hotare, este lansarea volumului „Omuleţul roşu”, în librăriile din Italia, într-o nouă ediţie revizuită şi modificată, în traducerea profesorului Roberto Merlo, de la Universitatea din Torino.

JAZZT Vivaldi este un proiect muzical inedit, semnat de soprana Rodica Vică şi ImpRoWien Ensemble şi cuprinde patru concerte online, în perioada 20 aprilie – 4 mai 2021.

(w882)

Turneul se înscrie în tradiţia proiectelor ansamblului Musica Ricercata, un colectiv muzical internaţional, iniţiat şi condus de dirijorul Gabriel Bebeşelea.

Unele dintre cele mai apreciate filme româneşti au fost urmărite cu interes de publicul suedez, în cadrul primei ediţii online a Zilelor Filmului Românesc în Suedia. Este o ediţie aniversară, organizată de Institutul Cultural Român din Stockholm, care sărbătoreşte 15 ani de existenţă. Bogdan Popescu, directorul Institutului, ne prezintă evenimentele propuse publicului în această perioadă.

(w882)

***

Emisiunea poate fi urmărită online pe TVR+.

Sursă foto - Marius Manole: psnews.ro

***

Moderator: Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă, Lucian Băbeanu, Sandrino Gavriloaia şi Doru Ionescu

Documentarist: Gabriela Mocanu

Producător:  Liliana Văduva

12:00 A doua Românie (R)

Prezintă Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă şi Lucian Băbeanu

Realizator Corina Dobre

Producător Liliana Văduva

(Reluare)

13:00 Omul şi timpul (R)

Producător Rafael Udriste

(Reluare)
 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Pictorul Silviu Oravitzan, la „Biografii necesare”: Credinţa este răspunsul firesc al devenirii mele

Pictorul Silviu Oravitzan, profesor la Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității de Vest din Timișoara, este invitatul artistei ...

Duminica, 28 aprilie, de la ora 21:00, la TVR MOLDOVA (reluare – vineri, de la ora 10.00) şi sâmbătă, 4 mai, de la ora 13:00, la TVR Internaţional.

 

#tvri