loader
Foto

„A doua Românie”: Artiști remarcabili, cu performanțe internaționale

Joi, 9 decembrie, de la ora 21:00, Corina Dobre v-a invitat să urmăriți o nouă ediție despre România din afara granițelor și despre oamenii care prin activitatea lor își promovează țara de origine.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Pianista Eliza Puchianu a studiat la academii de muzică de prestigiu din Europa și Statele Unite, a câștigat numeroase concursuri și a susținut recitaluri pe scene importante.

A ales să revină în România și să-și folosească experiența pedagogică acumulată peste hotare pentru a-i îndruma pe tinerii muzicieni care studiază la Colegiului Național de Muzică George Enescu. În aceste zile concertează pe scena Ateneului din București.

În studio: Eliza Puchianu, pianistă

(w882) eliza puch

Tineri români talentați, din diferite colțuri ale lumii, au șansa, de mai bine de 10 de ani, de a fi remarcați și apreciați datorită unei asociații românești din Italia. Festivalul Internațional Propatria - Tinere talente românești, ajuns la cea de-a 11-a ediție, se desfășoară în aceste zile la Roma și la Bologna.

Pe lângă promovarea tinerelor talente, organizatorii și-au propus să aducă în prim-plan cultura română printr-o serie de concerte de excepție, susținute de artiști consacrați din România. Unul dintre muzicienii care a răspuns invitației este pianistul Ioan-Dragoș Dimitriu, cel mai tânăr manager al Filarmoncii din Brașov, de până acum.

A studiat la Universitatea de Muzică și Arte Dramatice din Viena, a obținut peste 25 de premii 1 la concursuri internaționale, a fondat o orchestră de tineret la Viena și a contribuit la organizarea unor festivaluri din Austria, Croația, Olanda, Germania și România.

În studio: Ioan-Dragoș Dimitriu, pianist

(w882) dragos dum

Prin Zoom: Mioara Moraru, președinta Asociației culturale româno-italiene "PROPATRIA" din Roma.

***

Emisiunea poate fi urmărită și online pe TVR+.

13:00 Omul şi timpul (R)

*Declaraţia din 1964

Redactor Diana Ilica

Producător Rafael Udrişte

(Reluare)

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

„Biografii necesare”. Pictorița Florica Prevenda: N-am făcut niciodată ceea ce se aştepta de la mine. Eu mă simt un artist liber. Văd lumea în felul meu

Pictorița Florica Prevenda este invitata artistei vizuale Ileana Ploscaru Panait, la „Biografii necesare”, în 21 aprilie la TVR Cultural și în 1 ...

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, v-am invitat să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

 

#tvri