loader
Foto

"A doua Românie": despre promovarea culturii românești în lume

Pasiunea, performanţa şi dorinţa de a promova valorile culturale ale României în lume s-au oglindit în ediția emisiunii "A doua Românie" de joi, 11 aprilie, ora 21.00.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Invitatul Corinei Dobre a fost Călin Humă, compozitor şi consul onorific al României la Winchester.

(w882) Huma si Co

(w882) Calin Huma

Telespectatorii au aflat detalii despre proiectul cultural Arad Music Festival, la care sunt aşteptaţi să se înscrie în această perioadă tineri artişti din România şi din străinătate.

Evenimentul este parte a platformei Art in conversation care reprezintă un sprijin important pentru artiştii români, dar şi pentru promovarea culturii şi artei româneşti peste hotare.

Aflat la cea de-a doua ediţie, Arad Music Festival, oferă tinerilor talentaţi din România, dar şi din străinătate, şansa de a studia cu mari personalităţi ale scenei muzicale internaţionale.

(w882) Herki

În a doua parte a emisiunii, am aflat povestea impresionantă a profesorului şi violonistului Cristian Herki, stabilit de mulţi ani în Canada, dintr-un interviu realizat de Mihaela Crăciun.

(w882) Herki 2

Cristian Herki reprezintă a treia generaţie de violonişti dintr-o familie cu tradiţie în muzica din Transilvania şi a reuşit să încânte publicul de peste ocean cu repertoriul său care cuprinde reinterpretări de muzică clasică si jazz.

***

Moderator: Corina Dobre

23:50 Lumina din oameni

*Pricesne 3

Cruce sfântă părăsită

Realizator Aura Dobre

(redifuzare)

0:00 Dialoguri academice

*Invitat prof. univ. dr. Radu J. Bogdan, director al Departamentului de Ştiinţe Cognitive al Universităţii Tulane din New Orleans, SUA

Originar din România, Radu J. Bogdan este absolvent al Facultății de Filosofie a Universității din București și doctor la "Stanford University". De‐a lungul carierei academice a predat la cunoscute universități, printre care "Stanford", "Tulane" din Statele Unite ale Americii, "Université Catholique de Louvain" din Belgia sau "Bilkent University" din Turcia. Domeniile de cercetare și interes ale profesorului Radu J. Bogdan sunt, în principal, filosofia minții, științele cognitive (în special abordarea evoluționistă) și teoria naivă a minții, cu un accent special pe problematica ontogeniei conștiinței și a altor capacități mentale superioare (gândire predicativă, imaginație). Aceste subiecte sunt tratate, printre altele, și în cărțile sale: "Mindvaults", "Our Own Minds", "Predicative Minds", "Minding Minds" sau "Interpreting Minds". Pasionat de arhitectura minții și de abordarea ei interdisciplinară, prof. univ. dr. Radu J. Bogdan a pledat întotdeauna pentru predarea științelor cognitive şi în învățământul preuniversitar din România.

Din anul 2024, Radu J. Bogdan este membru de onoare din străinătate al Academiei Române, Secţia de Filosofie, Teologie, Psihologie şi Pedagogie.

Moderator acad. Mircea Dumitru

Realizator Adina Toderaşcu

Producători Daniel Paraschiv

 

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

Turismul religios, pelerinaj pentru suflet

Turismul religios, pelerinaj pentru suflet

publicat: marţi, 30 aprilie 2024

În Săptămâna Patimilor, la „Investiţi în România!”, am ales o temă deosebită: turismul religios, pelerinaj pentru suflet. Emisiunea se difuzează ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri