loader
Foto

Galerie foto

20 de ani de turism rural, ecologic şi cultural, la Investiţi în România!

Conf.univ.dr. Marilena Stoian, preşedinte fondator ANTREC şi dr. Simona Tănase, director general Pensiunea "Casa Matei” Berca, Buzău au fost invitatele lui Sorin Burtea, miercuri, 2 aprilie, la TVR Internaţional, de la ora 22.00.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+

România valorifică turismul rural. O vacanţă în ţara noastră vă trimite inevitabil către lumea satului, ce-şi spune istoria din vremuri ancestrale. Bogăţia obiceiurilor, farmecul portului popular, meşteşugurile din cele mai vechi timpuri şi gastronomia variată alcătuiesc zestrea acestui popor.

Fondată în 1994, Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural – ANTREC a ştiut să îmbine aspectele rurale şi ecologice cu tradiţiile şi cultura românilor, turiştii fiind atraşi de frumuseţea peisajelor, de viaţa în natură şi de modul de trai al oamenilor de la ţară. Prin manifestările create - târguri, expoziţii, seminarii, proiecte, Asociaţia a evidenţiat că satul este o sursă inepuizabilă de folclor şi tradiţie. Congresul European de Turism Rural, Programul „Vacanţe la ţară”, Festivalul Internaţional Pomana Porcului, Cupa Deltei la Ştiucă, Festivalul Cârnaţilor de Pleşcoi sunt doar câteva dintre proiectele care au dus la recunoaşterea Asociaţiei pe plan naţional şi internaţional ca lider în dezvoltarea turismului rural românesc. Antrec are 32 de filiale şi peste 2.500 de membri activi - proprietari de pensiuni din 800 de localităţi. Pe parcursul celor 20 de ani de activitate a demonstrat iniţiativă şi capacitate organizatorică în crearea unei reţele viabile în această parte a Europei, aflată în competiţie cu ţări cu veche tradiţie în acest domeniu.

Vreţi să-nţelegeţi ce spune Dunărea pe pământ românesc, v-aţi dori să urcaţi pe Ceahlău, cunoscut drept muntele sfânt al dacilor sau pur şi simplu să vă plimbaţi liniştiţi cu o lotcă în Delta Dunării? Atunci trebuie să descoperiţi România în materie de turism rural, ecologic şi cultural!

Emisiunea Investiţi în România!-Euroeconomia este difuzată în direct, la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova prin postul TVR.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

0:35 Copiii spun (R)

cu Virgil Ianţu

Lumea se schimbă permanent. Totuși, copiii rămân copii și spun lucruri năstrușnice! Ei văd într un fel aparte lumea, cum numai ei știu s-o explice!

Virgil Ianțu știe cifrul și împărtășește acest secret cu noi, în fiecare editie.

(Reluare)

1:00 Profesioniştii... cu Eugenia Vodă

*Best of

Invitat Octavian Belu

Emisiune de Eugenia Vodă

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri