loader
Foto

Galerie foto

“Investiţi în România!”, ediţie specială la Londra

Marți, 22 septembrie, de la ora 21:00, TVR Internaţional v-a invitat să revedeţi o ediție londoneză a emisiunii “Investiţi în România!”, realizată în 2016.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

Să intuieşti potenţialul de succes al unei afaceri. Să perseverezi în a o construi. Să împărtăseşti experienţa câştigată şi altora. Există întreprinzători români care au muncit zile întregi şi nu au dormit nopţi, dar au reuşit într-unul dintre cele mai competitive centre economice ale lumii – Londra. Revedem, în această ediţie, poveşti de succes scrise de români care, prin perseverenţă şi tenacitate, au devenit adevăraţi ambasadori ai ţării peste hotare.

(w882)

GEORGE BEŢIANU, preşedintele Riverside Group London Limited a transformat simple idei de afaceri într-un imperiu financiar. Bucovineanul PETRU MOŢAC care a pornit de jos şi, cărămidă cu cărămidă, tot construind în Marea Britanie, a ajuns să deţină o companie cu o cifră anuală de afaceri de aproximativ 7 milioane de lire sterline.

(w882)

OANA BABAGIANU de la Grupul de firme VOS a investit în arta înfrumuseţării prin cele două saloane de profil deschise în centrul Londrei şi compania de accesorii, iar în paralel se ocupă de organizarea de evenimente pentru copii şi de mobilitatea clienţilor prin firma de închiriat maşini pe care o deţine.

CRISTINEL VASILE împreună cu LAURENŢIU VLAD au deschis la Londra o fabrică de pâine şi una de produse de patiserie, realizate după reţetele de acasă, din România. De asemenea, păstrează gustul românesc în comunitatea din Londra prin produsele de gastronomie, gătite în restaurantul cu livrare la domiciliu pe care îl deţin.

GABI DUMITRU a deschis, la Londra, Academia de Fotbal Eagles, din dragoste pentru sportul cu balonul rotund, pe care l-a practicat în România la nivel de performanţă peste 15 de ani. Iar IONELA FLOOD, preşedintele Societăţii Culturale “Românca” ne vorbeşte în această ediţie despre importanţa promovării valorilor tradiţionale şi a limbii române în afara graniţelor ţării.

 

(w882)

 

(w882)

***

Redifuzarea ediției din 6.12.2016

19:00 Un doctor pentru dumneavoastră

*Rinita alergică, tratament și prevenție

Invitat: dr. Iulia-Mihaela Hobeanu, medic primar ORL, dr. în ştiinţe medicale, Spitalul Clinic de Urgența Sf. Pantelimon, București

Rinita alergică este o reacție la polen, mucegai, blana animalelor, praful de casă și lista poate continuă. Persoanele afectate strănută, au nas înfundat, mâncărimi la nivelul ochilor, dureri în gât. Aflăm când este necesar să megem la medic și ne informăm despre sinuzită și otită, care sunt complicații ale rinitei alergice dar și ce remedii naturale pot ajuta în tratarea lor.

*Sedentarismul şi durerile lombare

Invitat: dr. Andreea Mitulescu, medic primar medicină fizică și reabilitare, şef secție Recuperare Medicală, Spitalul de Ortopedie și Traumatologie Azuga

Când petrecem mai mult de 6 ore pe zi în șezut sau întins, fără mișcare fizică în viața cotidiană, avem un comportament sedentar. De-a lungul vieții, peste 80% din populația globului dezvoltă un episod de durere lombară care debutează, de obicei, la efort. Durerile lombare pot fi rezultatul unui traumatism, a unei posturi incorecte sau a acumulării de stres la nivelul coloanei vertebrale. Drumețiile sunt sănătate pentru creier și trup. E bine să evităm mersul grăbit, să fim atenți la respirație, să știm cum călcăm și cum îndoim genunchii...O durere lombară poate să apară în urma unei mișcări greșite care poate face imposibilă aplecarea trunchiului. Netratată corespunzător, ne poate imobiliza.

*Diabetul zaharat, flagelul secolului 21

Invitat: din Franţa, dr. Liviu Serb, şef serviciu Endocrinologie-Diabetologie-Nutriţie, Mulhouse. România este printre ţările cu cea mai mare prevalenţă a diabetului în Europa, un flagel care, la nivel global, afectează sute de milioane de oameni. Studiile arată că, până în 2050, cazurile s-ar putea dubla. Odata diagnosticat, este esenţial să gestionăm glicemia pentru a evita complicaţiile. Prevenția e ideal să înceapă încă din copilărie, prin practicarea sportului și formarea educației alimentare a copilului (mese organizate, evitarea dulciurilor şi a sucurilor carbogazoase).

Moderator Ana Maria Ghiur

Jurnalist Lucian Băbeanu

Documentarist Giorgiana Şuşurincă

Producător Monica Ancuţa

(redifuzare)

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

 
La TVR 1, facem „Petrecere... cu cântec!” Iuliana Tudor, alături de mari artişti ai folclorului românesc! | VIDEO

TVR onorează parcursul profesional al personalităţilor muzicii populare și contribuția lor la continuitatea culturii tradiționale din România. În ...

Dezvoltarea regiunilor cu fonduri europene

Dezvoltarea regiunilor cu fonduri europene

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Marți, 16 aprilie, de la ora 21:00, în direct la TVR Internațional, este difuzată o nouă ediție a emisiunii "Investiți în România!".

Diabetul zaharat, flagelul secolului 21

Diabetul zaharat, flagelul secolului 21

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Marți, 16 aprilie, de la ora 19:00, la TVR Internațional, revedem o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre rinita alergică, sedentarism ...

 

#tvri