Telespectatorii din toată lumea au fost invitați să urmărească la TVR Internațional, joi, 30 decembrie, de la ora 22:00, o ediție-retrospectivă ce a cuprins o parte dintre interviurile realizate de Corina Dobre cu invitații speciali din acest an.
Aclamat în cele mai prestigioase săli de concert şi în celebre teatre lirice din Europa, America de Nord și Asia, dirijorul Christian Badea ne-a povestit despre rolul culturii în promovarea României în lume, despre felul în care pandemia i-a schimbat viața artistică, dar şi despre concertele şi proiectele sale din țară.
De Sânziene, echipa emisiunii a sărbătorit alături de o cunoscută admiratoare și purtătoare de ie: Narcisa Suciu, care trăieşte de peste 10 ani în Finlanda, și care a revenit acasă, după un an şi jumătate de dor. Cu multă sensibilitate, artista a împărtăşit povestea propriilor ii pe care le preţuieşte şi le sărbătoreşte, purtându-le, oriunde s-ar afla.
Despre participarea României la cel mai mare eveniment mondial de promovare a relaţiilor internaţionale prin artă, cultură, ştiinţă și inovaţie a povestit muzicianul Zoli Toth. Împreună cu talentaţii copii din Ansamblul de percuţie Young Beats, pe care îl coordonează, acesta a încântat publicul prezent la inaugurarea Pavilionul României la EXPO 2020 Dubai.
„Muzica mea este respirația sufletului meu!”, a mărturisit Paula Hriscu, tânăra interpreta de folclor, ale cărei videoclipuri au devenit virale pe internet. Aceasta a susținut un turneu de promovare a valorilor și tradițiilor românești în Statele Unite ale Americii și a fost impresionată întâlnirile cu românii de acolo.
Tot în acest an, în studioul emisiunii s-a aflat unul dintre cei mai activi promotori ai României de peste ocean. Mihai Lehene, antreprenor şi investitor din Chicago, susţine în mod constant comunitatea românească prin intermediul organizației pe care a fondat-o. A înfiinţat o şcoală online, la care sunt înscrişi copii români din SUA şi Canada, iar acum intenţionează să deschidă un centru comunitar românesc la Chicago.
Trei dintre cei mai reprezentativi muzicieni din jazz-ul contemporan, trei artiști din generații și țări diferite s-au întâlnit în România și au oferit un frumos cadou de Crăciun publicului. Aceștia au prezentat în premieră BORDERLINE, o suită ce ilustrează ideea că jazz-ul în secolul XXI este o muzică cu adevărat globală, ce traversează granițe, generații și stiluri și al cărei motor este creativitatea improvizației. Detalii în reportajul realizat de Doru Ionescu.
Emisiunea poate fi urmărită și online pe TVR+.