loader
Foto

Un doctor pentru dumneavoastră: Dificultăți emoționale în familie

Revedeți o ediție dedicată impactului pandemiei și problemelor familiale asupra copiilor. Luni, 31 mai, de la ora 19:00, la TVR Internațional.

 

Măriuca Mihăilescu
Albertina Ionescu

DIFICULTĂȚI EMOȚIONALE ÎN FAMILIE

Invitați: lector dr. FLORINA RAD, medic primar psihiatria copilului și adolescentului, Spitalul Clinic de Psihiatrie ”prof. dr. Alexandru Obregia”

Din Suedia: dr. CAMELIA LARSSON, medic primar psihiatrie infantilă, director medical al Spitalului Södra Älvsborgs Sjukhus

Studiile arată că antrenarea emoțiilor pot proteja copiii de efectele dăunătoare ale pandemiei și a problemelor familiale, cum ar fi de exemplu separarea sau abandonul.

Divorțul, plecarea din țară, nesiguranța zilei de mâine, fără o gestionare corectă a emoțiilor, pot duce la izolarea copiilor care cad în depresie, au eșecuri școlare și o sănătate precară. Aceste probleme afectează și copii care cresc în familii nefericite, cu situații conflictuale. Când un cuplu se ceartă constant, copiii și adolescenții pierd abilitatea de a închega prietenii, le afectează negativ rezultatele școlare, crește riscul de a se îmbolnăvi și adoptă un comportament deviant și violent. Lipsa unor reguli clare în programul copiilor și petrecerea multor ore în fața ecranelor și a gadget-urilor creează dependență și, pe termen lung, o multitudine de probleme de sănătate.

 

(w882)

lector dr. FLORINA RAD

(w882)

dr. CAMELIA LARSSON

 

Moderator Măriuca Mihăilescu

O redifuzare a ediției din 31 martie 2021

***

Producător tv:  Monica Ancuța

Edițiile emisiunii pot fi urmărite online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.:Tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

(w100) DermavitalPentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04, (+4)0731.871.968.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412

3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)

3:55 Zi de zi

cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri