loader
Foto

Galerie foto

Apiterapia - regina tratamentelor naturiste

Din sumarul emisiunii "Un doctor pentru dumneavoastră", între 17 şi 20 decembrie: urgenţele în urologie, sănătatea creierului, beneficiile apiterapiei, depresia, implanturile dentare. De luni până joi, de la ora 18:30, la TVR Internațional.

 

Măriuca Mihăilescu
Ana Maria Ghiur

LUNI, 17 DECEMBRIE 2018

URGENȚELE ÎN UROLOGIE

Invitat: general maior (rez.) prof. dr. DAN MISCHIANU, medic primar urologie și chirurgie generală, Șef Clinica Urologie, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central "dr. Carol Davila", membru corespondent al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România.

Urgenţele urologice, un subiect despre care se vorbește puțin și care merită mai multă atenție. Fiecare rinichi are aproximativ un milion de filtre mici, niște formațiuni glomerulare, numite nefroni, cu rol în formarea urinii. Nefronul este unitatea structurală, morfologică şi funcţională a rinichilor. Atunci când nefronii sunt deteriorați și nu mai funcționează, cei rămași sănătoși preiau și funcția acestora. Dacă deteriorarea continuă, din ce în ce mai mulți nefroni devin nefuncționali până la momentul în care rinichiul nu își mai poate îndeplini funcția și apar afecțiunile renale, dintre care unele pot fi letale. O ediție în care vorbim și despre diagnosticul și tratamentul tumorilor renale.

OMUL, MĂRTURIE MINUNATĂ A NATURII

Invitat: prof. dr. RADU DOP, medic primar chirugie generală, specialist în chirurgie laparoscopică

”Omul trăiește în prezent, dar trebuie să-și definească și să-și construiască viitorul. Triunghiul de aur, simțul temporalității (trecutul, prezentul, viitorul) este un triunghi care are deasupra informația”, declară doctorul Radu Dop. Omul, această minune a naturii, nu poate evolua dacă nu gândește în perspectivă, acceptând viitorul și nu se adaptează la propriile invenții și descoperiri, prin modificarea eului, delimitarea integralității biologice structurale, morfologice, genetice, mentale și psihologice. Copiii de astăzi vor reprezenta alte tipare umane în viitor care vor schimba societatea.

Moderator MĂRIUCA MIHĂILESCU

 

MARȚI, 18 DECEMBRIE 2018

CREIERUL, CENTRUL DE COMANDĂ AL ORGANISMULUI – premieră înregistrată

Invitat: prof.dr. ALEXANDRU VLAD CIUREA, prof. de Neurochirurgie , UMF "C. Davila", Director Ştiinţific, spital privat, medic primar neurochirurgie, Vicepreședinte Comisia de Neurochirurgie din Ministerul Sănătății, Fondator Centrul Național de Excelență în Neurochirurgie, Președinte de onoare al Societății Române de Neurochirurgie, Membru titular al Academiei Oamenilor de Știință din România şi al Academiei de Ştiinţe Medicale, cercetător Științific Gradul I, multiplu Doctor Honoris Causa, ex-vicepreședinte al Societăţii Mondiale de Neurochirurgie.

Odată cu evoluția umană, creierul a avut numeroase modificări structurale, morfologice, fiziologice și psihologice, care l-au făcut pe om cea mai rațională ființă. Scoarța cerebrală, în special neocortexul, are capacitatea de a procesa informațiile atât din mediul extern, cât și din cel intern, la un nivel superior, care îi conferă supraviețuirea. Atunci când acest prag depășește normalitatea, apare omul supradotat, superinteligent. Cum avem grijă de sănătatea creierului, aflăm în această ediție.

 

MIERCURI, 19 DECEMBRIE 2018

BENEFICIILE APITERAPIEI

Invitat: dr. CRISTINA PAVEL, medic specialist medicină de familie, vicepreşedintele Societăţii Române de Apiterapie

"Apiterapia este regina tratamentelor naturiste", declară dr. Ștefan Stângaciu. Vorbim despre o specialitate terapeutică care înglobează în domeniul său de studiu și fitoterapia. Se pleacă de la faptul că, albina culege, din plante, cele mai importante informații genetice ale lumii vegetale, pe care le poate folosi omul prin intermediul mierii și al celorlalte derivate apicole precum polenul, păstura, veninul de albine, propolisul, ceara, laptișorul de matcă și apilarnilul. Toate aceste produse sunt folosite, de mii de ani de zile în prevenția și tratarea diverselor afecțiuni, datorită efectelor profilactice sau curative.

SĂRBĂTORILE ȘI DEPRESIA

Invitat: dr. EDUARD PETRU MOȚOESCU, medic primar psihiatrie, Secția Psihiatrie VI, Spitalul Clinic de Psihiatrie ”prof. dr. Alexandru Obregia”

Odată cu venirea sărbătorilor, apar și modificări fizice și psihice, la nivelul organismului uman. Din nefericire, conform statisticilor, în ultimii ani, a crescut îngrijorător frecvența persoanelor cu depresie. Considerată o boală cronică a civilizației actuale, depresia devine o problemă acută în această perioadă, când oamenii singuri, indiferent de vârstă, încep să-și schimbe starea de spirit și comportamentul psihoemoțional. Aceștia pot resimţi acut absenţa unui partener de viaţă, fapt ce duce la trăiri emoţionale negative, izolare socială, accentuarea stării de tristeţe, sentimente de inutilitate, anxietate marcată, insomnii, mâncat compulsiv sau consum exagerat de alcool. Medicii susțin că perioada de iarnă reprezintă un moment propice instalării depresiei, ca urmare a unui tonus general mai scăzut, firesc pe timpul acestui anotimp, pus pe seama temperaturilor scăzute, care îngreunează gândirea şi provoacă apatie.

Moderator MĂRIUCA MIHĂILESCU

 

JOI, 20 DECEMBRIE 2018

SOLUȚII PRACTICE PENTRU UN ZÂMBET FRUMOS

Invitat: dr. IONUȚ LEAHU, medic stomatolog, competență în implantologie, Cabinetele dr. Leahu

Pentru o dantură frumoasă și eficientă, pacienții care au unul sau mai mulți dinți lipsă sunt candidații perfecți pentru aplicarea implanturilor dentare din titan sau zirconiu. La această metodă pot apela toți cei cu probleme stomatologice grave, indiferent de vârstă, de afecțiunea internă pe care o au, chiar și în cazurile în care nu există suficient țesut osos de susținere.

Moderator ANA MARIA GHIUR


*****

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie, sau accesaţi pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

12:00 Un doctor pentru dumneavoastră

*Ediţia 3

De 17 ani, doctori români apreciaţi în ţară şi în diaspora, construiesc punţi pentru sănătate!

*Terapia prin călătorii și pasiuni

Povești care inspiră... cu prof. dr. Alexandru Radu Mărmureanu, medic primar chirurgie toracică și cardiovasculară, director Secție Chirurgie Cardiotoracică din Los Angeles, SUA

Stresul face parte din viața noastră. Când este continuu, pot apărea probleme de sănătate. Este important să îl gestionăm, să ne adaptăm și să ne deconectăm de la acest inamic, cât mai des cu putință. Invadat constant de stres, chirurgul Mărmureanu a reușit să găsească metode de combatere a acestuia și să mențină un echilibru între viața personală și cea profesională. Afecțiunile apar din cauza stilului de viață dezechilibrat iar alimentația, mișcarea, socializarea, drumețiile pot preveni apariția bolilor. Echilibrul în toate este cheia pentru sănătate! Vorbim despre întoarcerea Acasă, reconectarea cu propria istorie, despre lucruri care contează, despre identitate și rădăcini.

*Experți din 38 de țări la EABM 2024, cel mai mare congres de chirurgie cardiovasculară din România

Recent, sub egida Societății Euro-Asiatice de Chirurgie Cardiovasculară și Toracică, orașul Iași a găzduit cel mai mare eveniment științific de Medicină Cardiovasculară organizat în România. Sute de specialiști au împărtășit idei inovatoare ce vor stimula dezvoltarea chirurgiei cardiovasculare și toracice. Evenimentul s-a desfășurat sub președinția dlui. prof. dr. Grigore Tinică, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Iași, membru de onoare al Academiei de Ştiinţă a Moldovei din Chişinău, membru al Academiei de Științe Medicale și al Academiei Oamenilor de Știință din România, carepunctează faptul că diferențele de acces la tehnologie între țări reprezintă o problemă reală și aceste reuniuni ajută să învățăm unii de la alții, să dezvoltăm parteneriate internaționale și să identificăm soluții comune pentru îmbunătățirea îngrijirii pacienților.
Prezentator Măriuca Mihăilescu

Jurnalist Lucian Băbeanu

Realizator şi producător Monica Ancuţa-Tiuntiuc

13:00 Tradiţii

*Ioana Dordea

Prezentator şi producător Tatiana Slivca

 
Scriitoarea Narine Abgarian, invitată la „Garantat 100%”

Scriitoarea Narine Abgarian, invitată la „Garantat 100%”

publicat: sâmbătă, 23 noiembrie 2024

„The Guardian” a inclus-o pe lista celor mai buni șase autori contemporani europeni. E una dintre cele mai importante voci ale literaturii ...

Echilibrul în viață, cheia sănătății

Echilibrul în viață, cheia sănătății

publicat: vineri, 22 noiembrie 2024

Stresul face parte din viața noastră. Când este continuu, pot apărea probleme de sănătate. Este important să îl gestionăm, să ne adaptăm și să ne ...

„Tu votezi România!” – maraton jurnalistic şi emisiuni speciale la TVR, pe 24 noiembrie

Sub genericul „Tu votezi România!”, Televiziunea Română difuzează, pe 24 noiembrie, jurnale şi ediţii speciale dedicate primului tur al ...

 

#tvri