loader
Foto

Efectele pandemiei asupra calităţii vieţii

În săptămâna 19-22 iulie, la TVR Internaţional, de la ora 19.00 (ora României), ați putut revedea ediţii de excepţie despre efectele pandemiei, utilitatea testelor genetice, chirurgia cataractei, importanţa alimentaţiei şi a microbiomului intestinal.

 

Măriuca Mihăilescu
Albertina Ionescu

LUNI, 19 IULIE 2021

UTILITATEA TESTELOR GENETICE

Invitată din Spania: dr. Raluca Oancea Ionescu, medic specialist, Secţia de Genetică Clinică, Serviciu de Analize Clinice, Spitalul Clinic San Carlos, Madrid, membru al Societăţii Europene de Genetică Umană, membru al Asociaţiei Spaniole de Genetică Umană și coordonatoarea Comisiei Didactice şi de Popularizare Științifică a acestei asociații.

(w882)

Din 2007, desfăşoară activitate didactică. Predă cursuri de genetică în programe de masterat ale Facultăţii de Farmacie şi ale Facultăţii de Psihologie de la Universitatea Complutense din Madrid. Invitata noastră vine cu informații recente și preliminare de la al doilea congres interdisciplinar Covid-19 din Madrid. O ediție în care ne informăm despre utilitatea testelor genetice actuale în practica medicală şi aflăm dacă există factori genetici de risc în Covid-19.

Moderator Albertina Ionescu

 

MARŢI, 20 IULIE 2021

CANCERUL NU AȘTEAPTĂ ERADICAREA PANDEMIEI

Invitată din Austria: dr. Alina Sturdza, medic primar radioterapie oncologică, Spital Universitar AKH

(w882)

Cancerul nu așteaptă eradicarea pandemiei de Covid-19. Este important ca pacienții să meargă în continuare la medic și să fie tratați.

IMUNITATE ȘI SĂNĂTATE

Invitat: dr. Florinela Stoianovici, medic primar medicină generală, specialist în medicină holistică și homeopatie

(w882)

”Imunitatea este un standard de sănătate care are legătură cu toate corpurile: fizic, emoțional-mental și sufletesc! Sufletele noastre influențează cel mai mult starea de sănătate! Calitatea noastră umană contează, totul contează!” Invitata noastră îndeamnă la prevenție medicală pentru creșterea imunității.

Moderator Măriuca Mihăilescu

MIERCURI, 21 IULIE 2021

MICROBIOMUL INTESTINAL ȘI PANDEMIA

Invitat: prof. dr. Mircea Diculescu, Şef Clinica de Gastroenterologie şi Hepatologie, Institutul Clinic Fundeni

(w882)

În intestinul nostru sunt miliarde de bacterii care formează microbiomul. Toate lucrează pentru a ne menține sănătoși, echilibrează răspunsul imunitar împotriva agenților patogeni și sunt esențiale inclusiv pentru combaterea virusului care provoacă boala COVID-19. Un microbiom sănătos construiește un sistem imunitar puternic care ar putea ajuta la înfrângerea SARS-CoV-2. Prezența anumitor bacterii în intestin poate indica persoanele vulnerabile la un caz mai sever de COVID-19. Microbiomul intestinal se poate îmbunătăți cu o dietă adecvată pentru a evoca un răspuns imun puternic pentru toți agenții patogeni. Dezechilibrul florei intestinale agravează sau declanșează probleme gastro-intestinale. Pacienții cu boli cronice, diabet tip 2, obezitate și boli cardiovasculare prezintă un sistem imunitar hiperactiv care nu recunoaște stimuli inofensivi și este legat de un microbiom intestinal modificat. În aceste boli cronice, microbiomului intestinal îi lipsesc bacteriile care activează celulele imune care să blocheze răspunsul împotriva bacteriilor inofensive din intestinele noastre. În aceeași situație sunt copiii născuți prin cezariană, persoanele care consumă o dietă slabă și persoanele în etate. În SUA, aproximativ jumătate din populația adultă suferă de diabet tip 2, obezitate, boli cardiovasculare sau o combinație a acestora, fapt care sugerează că jumătate dintre adulți au o armată defectuoasă de microbiomi.

EFECTELE PANDEMIEI ASUPRA CALITĂȚII VIEȚII

Invitat: din Suedia, dr. Alexandru Chiţu, psiholog, Şef Secţia Terapie Intensivă Psihiatrică şi Psihoze, Clinica de Psihiatrie a Spitalului Regional Hudiksvall, doctor în medicină

(w882)

Cum a influențat pandemia calitatea vieții, care sunt efectele lipsei de socializare resimțite de oameni, cum a condus lipsa activităților la dependențe și mâncat excesiv sunt câteva dintre direcțiile de discuție la care vom primi recomandări în această ediție.

Moderator Albertina Ionescu

JOI, 22 IULIE 2021

CUM PUTEM SCĂPA DE OCHELARII DE CITIT?

Invitat: dr. Andrei Filip, medic primar oftalmolog, doctor în ştiinţe medicale, membru al Consiliului European de Oftalmologie

(w882)

Oftalmologul Andrei Filip este supraspecializat în chirurgia cataractei și chirurgia refractivă. A efectuat multiple cursuri de perfecţionare şi specializare în America de Nord şi Europa și face parte din echipa de medici care a introdus în România tehnicile Smile și Presbyond, cele mai performante metode laser pentru corectarea dioptriilor mari și a presbiopiei. Proceduri chirurgicale cu laserul se pot efectua după vârsta de 20 de ani pentru că, până la această vârstă, ochiul este în creștere.

EMPATIE, COMPASIUNE ȘI SOLIDARITATE ROMÂNEASCĂ ÎN PANDEMII

Invitat: preot Andrei Oistric, Biserica „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil", sat Malcoci, Raion Ialoveni, decan Academia de Teologie din Chişinău, Republica Moldova

Sănătatea fizică și spirituală ar fi ideal să fie principalele preocupări ale românilor.

ALIMENTAȚIA - MEREU IMPORTANTĂ

Invitat: dr. Alin Ghinea, specialist nutriție, fitoterapie şi iridologie

(w882)

Tradițiile românilor, în ceea ce privește alimentația, expun organismul la o activitate metabolică intensă, fapt care inițiază sau agravează diferite afecțiuni. Prin urmare, atenție la ce mâncăm, cât și cum ne alimentăm. În perioade de sărbătoare, alimentația este variată și nu întotdeauna potrivită organismului, mai ales când suferim de diverse afecțiuni. Atenție la semnele care anunţă dezechilibre în organism! Postul prelungit, cu diete și mâncare sănătoasă, urmat de abuzul alimentar de cărne, ouă, grăsimi, dulciuri, alcool, tutun, pot aduce kilograme în plus, stări neplăcute, gust amar, dureri și chiar vizita la camera de gardă. În această ediție aflăm cum putem să purificăm corpul de toxinele cu care îl îmbuibăm și cum ne alimentăm corect.

Moderator: Măriuca Mihăilescu

***

Producător tv:  Monica Ancuța

Edițiile emisiunii pot fi urmărite online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.:Tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

(w100) DermavitalPentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04, (+4)0731.871.968.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

 

 

9:00 Telematinal

*Partea a III-a

Prezentatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminiţa Popa

Transmisiune directă

10:00 Ferma

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, v-am invitat să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri