loader
Foto

Un doctor pentru dumneavoastră: Medicina energo-informațională

Între 25 și 27 ianuarie, revedeți pe TVRi, de la ora 19:00, o serie de ediții ale emisiunii. Din sumar: bolile cardiovasculare și obișnuințele alimentare, medicina energo-informațională, sprijinirea sistemului imunitar, regăsirea armoniei.

 

Irina Mohora
Măriuca Mihăilescu

Luni, 25 ianuarie 2021

OBEZITATEA, BOLILE CARDIOVASCULARE ȘI PÂINEA NOASTRA CEA DE TOATE ZILELE

Invitat: din Italia, dr. GHEORGHE CERIN, medic primar cardiolog, dr. în științe medicale, responsabilul Unității de Medicină Internă-Cardiologie, Clinica San Gaudenzio, Novara, președintele Asociației Medicilor Români din Italia, membru al Societății Europene de Cardiologie

Stilul nostru actual de hrană, ca și cel de viață, stau la baza kilogramelor în plus, kilograme care pot determina un exces ponderal, ca și obezitate, uneori severă. Pentru persoanele trecute de vârsta de 45-50 de ani, excesul de kilograme se va însoți întotdeauna de creșterea tensiunii arteriale, a colesterolului, glicemiei și a trigliceridelor, elemente care prevestesc apariția ulterioară a diabetului de tip 2, a accidentelor vasculare cerebrale, steatozei hepatice sau, pentru cei mai în vârstă, a bolii Alzheimer. Vă propunem, așadar, o abordare deschisă privind modul corect de hrană și de schimbare a obișnuințelor alimentare, adeseori nepotrivite cu nivelul de activitate fizică pe care o desfășurăm zilnic. Vom analiza în detaliu rolul carbohidraților în hrana noastră și mai ales rolul acestora în producerea obezității, obezitate care este de fapt cauza majoră a unor boli cronice precum cele cardiovasculare, dar şi unele forme de cancer.

Moderator: Măriuca Mihăilescu

Redifuzare din 9 decembrie 2020

 

Marți, 26 ianuarie 2021

BENEFICIILE MEDICINEI ENERGO-INFORMAȚIONALE

Invitat: psiholog FLORICA MUNTEANU, specialist în medicină integrativă, DermaVital

Sănătatea corpului nostru depinde de alegerile noastre. Frica, atacurile de panică afecteză negativ întreg organismul. Mulți oameni apelează la medicina alternativă, la terapii energo-informaţionale pentru echilibrări emoționale, reglarea imunității și a metabolismului. Durerea e privită ca un strigat al ţesutului pentru a fi detoxifiat. Impulsul bioenergetic dat mezenchimului duce la refacerea acidului hialuronic. Se pune în mişcare sistemul de autovindecare, iar fenomenul de distrugere este întrerupt. Paleta simptomelor unui pacient cronic este harta psihostructurii lui dereglate. O ediție în care aflăm care sunt beneficiile medicinei energo-informationale pentru sănătatea corpului nostru.

Prin telefon, din Germania: prof. univ. dr. Honoris Causa HORIA SÎRBU, şef Catedra Chirurgie Toracică a Universității ”Friedrich Alexander” Erlangen- Nürnberg, șeful Departamentului de Chirurgie Toracică a Spitalului Universitar Erlangen, una dintre personalitățile românești recunoscute la nivel internațional. A ajutat și a promovat medici români talentați în străinătate, a ținut în permanență legătura cu România, locul în care visează mereu să revină.

Moderator: Irina Mohora

Redifuzare din 20 octombrie 2020

***

Miercuri, 27 ianuarie 2021

Antrenați pentru viață! ATRAGE ARMONIA!

Invitat: psiholog GABRIELA MAALOUF, psihoterapeut, trainer specializat în cursuri de dezvoltare personală

Un copil învață din feed-back pozitiv. Părintele este ideal să spună „nu” – comportamentelor inadecvate sau periculoase. Iubirea şi preţuirea, aprecierea succeselor copilului, măresc încrederea acestuia în forțele proprii și cresc stima de sine. E ideal ca adulţii să fie consecvenţi și să taxeze imediat comportamentul și nu persoana. Un copil care primește empatie devine un adult care oferă empatie. Un părinte anxios va forma un copil anxios. Vom vorbi despre importanța de a spune ”nu” copilului fără a folosi negația (când și cum facem acest lucru). Copiii nu ştiu întotdeauna să facă distincţia dintre atingeri potrivite şi atingeri nepotrivite, ceea ce poate afecta perioada de adolescent și apoi viitorul adult. În concluzie, copil echilibrat = adult echilibrat. Sunt tehnici de cooperare care pot determina copilul, în mod proactiv, să înțeleagă cum își poate gestiona și singur comportamentul și metode de reducere a anxietății pentru a armoniza lucrurile în familie.

Din Olanda, se alătură discuției, prin Zoom: prof. dr. MIHAI NETEA, specializare în medicină internă si boli infecțioase, cercetător, prof. de medicină internă experimentală, Universitatea Radboud din Nijmegen, laureat în 2016 al Premiului Spinoza, cea mai importantă distincție științifică a Olandei. Cercetătorul român, unul dintre cei mai importanți oameni de știință în domeniul imunologiei, coordonatorul unui studiu efectuat în Olanda pe 1500 de cadre medicale vaccinate sau revaccinate cu BCG, (vaccinul tuberculozei), va lămuri cum putem sprijini sistemul imunitar în lupta cu noul coronavirus.

Moderator: Irina Mohora

Redifuzare din 28 septembrie 2020

***

Realizator: Cristina Anton

Producător: Monica Ancuța

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 10 locații din România (București, Pitești, Timișoara, Turda, Oradea, Constanța și Iași). Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 021 91 34.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

 

7:00 Telejurnal matinal

* Matinal * Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

*Sport (montaj TVRi)

*Meteo (montaj TVRi)

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, v-am invitat să urmăriți, în direct, la TVR Internațional, o nouă ediție ”Investiți în România!”.

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, vă așteptăm la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

 

#tvri