loader
Foto

Galerie foto

Bolile cardiovasculare și infecția cu SARS-CoV-2

De luni până joi, de la ora 19.00, pe TVR Internațional, echipa emisiunii "Un doctor pentru dumneavoastră" aduce cei mai nimeriți invitați pentru a ne da sfaturi și rețete pentru trup și suflet.

 

Măriuca Mihăilescu
Irina Mohora

Luni, 23 noiembrie - premieră înregistrată

CREDINȚĂ ȘI IMUNITATE

Invitat: dr. TEODOR COLDEA, medic primar medicină sportivă, competență în acupunctură și medicină ayurvedică

”Suntem o părticică din Univers, fiecare dintre noi avem un grăunte din marea energie universală, din Dumnezeu", spune invitatul nostru în apropierea zilei de 1 decembrie, ziua în care TVR Internațional împlinește 25 de ani de existență. O ediție de colecție, cu gânduri luminoase, care ne dorim mult să fie de folos în această perioadă dificilă. Învățăm cum să avem grijă de imunitatea noastră și cum mergem mai departe cu credință, cu gândire pozitivă și păstrând echilibrul în toate.

Moderator: Măriuca Mihăilescu

(w882) Măriuca M

Marți, 24 noiembrie

BOLILE CARDIOVASCULARE ŞI INFECŢIA CU SARS-CoV-2

Invitat: prof. dr. DRAGOȘ VINEREANU, medic primar cardiologie, șef Clinică Cardiologie și Chirurgie Cardiacă, Spitalul Universitar de Urgență București, președintele Senatului - Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila

(w882) D4

Bolile cardiovasculare reprezintă un risc major pentru infecția cu SARS-CoV-2. Aproximativ 12% dintre infecțiile cu SARS-CoV-2 apar la pacienții cu boli cardiovasculare sau comorbidități legate de acestea. O ediție în care aflăm cum este afectat un pacient cu probleme cardiovasculare care se îmbolnăvește de Covid-19 și ce este recomandat în această perioadă.

TVR INTERNAŢIONAL, 25 DE ANI

Prin telefon, din Franțadr. CĂLIN CIOFU, medic primar chirurgie urologică, Secţia Chirurgie–Urologie, Spitalul Tenon din Paris

(w882) d1

Moderator: Irina Mohora

Miercuri, 25 noiembrie 2020 - premieră înregistrată

ROLUL PĂRINȚILOR ÎN VIAȚA COPIILOR

Invitat: psiholog ANDREEA OLTEANU, doctor în psihologia dezvoltării copilului

(w882)

Părinții sunt modele de învățare pentru copii și se recomandă ca aceștia să aibă un rol activ în educația lor. De atitudinea mamei depinde încrederea sau neîncrederea copilului, curajul sau teama, vioiciunea sau moderația, optimismul sau pesimismul său. Tatăl, simbolul autorității și al puterii ajută la dezvoltarea sentimentului de protecție și de siguranță al copilului. Încurajați-vă copiii, ascultați-i, susțineți-i, fiți cei mai buni prieteni ai lor!

TVR INTERNAŢIONAL, 25 DE ANI

Prin telefon, din Germania: acad. ANCA-LIGIA GROSU, director Clinica de Radioterapie, Spitalul Universitar din Freiburg

(w882)

Prin telefon, din Franța: dr. MIHAELA BUSTUCHINĂ VLAICU, neurolog, membru Institutul Național de Știință și Cercetare Medicală, membru Academia Europenă de Neurologie

(w882)

Prin telefon, din Germania: dr. DANIELA POPESCU, medic primar cardiologie, cercetător științific principal grad 3

(w882)

Moderator: Măriuca Mihăilescu

Joi, 26 noiembrie

COPIII GENERAȚIEI VIITOARE

Noi, românii, avem o datorie morală față de țara noastră: să fim patrioți pentru România și să creștem copiii generației viitoare. O nație poate fi salvată doar prin unitatea și priceperea copiilor ei.

Invitați:

colonel dr. DOINA BALTARU, comandant - director general al Spitalului Militar de Urgență „dr. Constantin Papilian" din Cluj Napoca, prima femeie cadru medical militar care conduce cu dedicare și măiestrie unul dintre cele 12 spitale militare din România

(w882)

S-a oferit prima să plece voluntar când a izbucnit focarul de coronavirus la Suceava. A contribuit cu cel mai mare număr de cadre medicale detaşat în țară în timpul epidemiei, iar spitalul pe care îl coordonează preia și cazurile civile pentru a ajuta în lupta împotriva coronavirusului.

prof. dr. DAN MIRCEA ENESCU, coordonator Secția de Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă, Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”, fondator Asociația Chirurgilor Plasticieni din România

Este părintele chirurgiei plastice pediatrice românești, inventatorul Băncii de piele și listă realizărilor sale este atât de lungă încât putem povesti câteva emisiuni. “Medicina este viața mea! Am muncit foarte mult, dar am făcut lucrurile cu multă bucurie, cu multă dragoste și cu dorința de a lăsa ceva în urma mea. Toate cunoștințele nu valorează nimic dacă nu le transmiți cu dragoste”,  declară inimosul român.

TVR INTERNAŢIONAL, 25 DE ANI

Prin telefon, din Italia: dr. LAVINIA CHIRILĂ, specializare în chirurgia mâinii

O ediție maraton în care, de la Iași, prima capitală a României, ni se alătură MĂRIUCA MIHĂILESCU și ne spune gânduri despre proiectul Români de poveste.

(w882)

O ediție care se desfășoară sub îndemnul: Să fim împreună, uniți, la bine și la greu!

Moderator: Irina Mohora

Realizator: Cristina Anton

Producător: Monica Ancuța

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 10 locații din România (București, Pitești, Timișoara, Turda, Oradea, Constanța și Iași). Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 021 91 34.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

17:00 Puternici, împreună

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(redifuzare)

17:55 VideoART

Realizator şi producător Ileana Ploscaru Panait

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

Pictorul Silviu Oravitzan, la „Biografii necesare”: Credinţa este răspunsul firesc al devenirii mele

Pictorul Silviu Oravitzan, profesor la Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității de Vest din Timișoara, este invitatul artistei ...

 

#tvri