loader
Foto

Galerie foto

Un doctor pentru dumneavoastră: Zâmbeşte sănătos!

Terapiile alternative în bolile tiroidei, tratamentele pe bază de plante, infecţiile streptococice, afecţiunile dermatologice şi multe alte subiecte de interes descoperiţi, din 29 octombrie, în ediţiile emisiunii "Un doctor pentru dumneavoastră".

 

Ana Maria Ghiur
Măriuca Mihăilescu

Luni, 29 OCTOMBRIE

AFECȚIUNILE PIELII

Invitat: dr. DORIN MUNTEANU, medic primar dermatologie–alergologie, DermaVital

Organismul uman supraviețuiește în mediul înconjurător datorită mecanismelor de adaptare dezvoltate de-a lungul evoluției. Astfel, orice modificare în mediul ambiant produce un răspuns la nivelul țesuturilor și organelor. Primul organ care reacționează la schimbările apărute în mediu este pielea, la nivelul căreia pot apărea inflamații și chiar leziuni majore. Schimbările de anotimp, de exemplu, pot produce dermatite alergice, diverse arsuri și pot reactiva boli deja instalate și cronicizate precum psoriazisul.

TERAPII ALTERNATIVE ÎN BOLILE TIROIDEI

Invitat: FLORICA MUNTEANU, specialist în medicină integrativă, DermaVital

”Cine suntem și cum ne trăim eul nostru depind în mare parte de tiroidă, ”lăcașul sufletului”, afirmă specialistul nostru, în medicină integrativă, Florica Munteanu. Această glandă cu impact major asupra bunei funcționări a organismului, este influențată major de orice dereglare venită din mediul intern sau extern, până la nivel energetic dar și de producerea unor modificări profunde ale fiziologiei și comportamentului uman.

Moderator Măriuca Mihăilescu

 

Marți, 30 OCTOMBRIE

ZÂMBEȘTE SĂNĂTOS!

Invitat: dr. IONUȚ LEAHU, medic stomatolog, competență în implantologie orală, Clinicile dr. Leahu

Stomatologia actuală a devenit ultraperformantă din punct de vedere tehnic și tehnologic, oferind pacienților posibilitatea de a avea o dantură frumoasă și sănătoasă, indiferent de cât de complicată este boala dentară instalată. Tehnicile de tratare, de refacere și de implantare sunt tot mai eficiente, mai rapide și mai accesibile pacientului, iar durerea nu mai reprezintă un impediment, pentru redobândirea unui zâmbet sănătos.

Moderator Ana Maria Ghiur

(w882)

 

Miercuri, 31 OCTOMBRIE

SCARLATINA ȘI ALTE INFECȚII STREPTOCOCICE

Invitat: conf.dr. GHEORGHE ENACHE, medic primar boli infecțioase - Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “dr. Victor Babeș”

Încă din perioada intrauterină și de-a lungul vieții, ființele vii iau contact cu o multitudine de microorganisme care, mai ales la persoanele vulnerabile, cu un sistem imunitar deficitar, produc infecții la orice nivel al corpului. Dintre aceste microorganisme, bacteriile sunt extrem de periculoase, streptococii ocupând primul loc în frecvența producerii unor boli extrem de grave, mai ales la nivel respirator, cardiac și cerebral, printre care scarlatina.

TUMORILE CERVICO-FACIALE

Invitat: dr. DANIELA MISCHIE, medic primar ORL, doctor în ştiinţe medicale, competenţă în chirurgie endoscopică ORL, Spitalul de Boli Infecţioase și Tropicale “Victor Babeş”

Printre tipurile de tumori apărute la om, cele cervico-maxilare au frecvență suficient de mare pentru a se atrage atenția asupra lor, în întreaga lume. Cauzele sunt variate, de la structurile pielii și țesuturilor moi, la genetică și mai ales factorii nocivi: poluarea chimică, radioactivă, inflamațiile, chiar și infecțiile virale. O ediție în care dezbatem patologia tumorală cervico-facială.

Moderator Măriuca Mihăilescu

(w882)

Joi, 1 NOIEMBRIE

NATURA - MEDICAMENT

Invitat: dr. ADRIANA TATOMIRESCU, medic nutriţionist, competență în apifitoterapie, HOFIGAL, directorul Centrului de Terapie Naturală „Alexandra” din Breaza

Tratamentele pe baza de plante au o veche tradiție și sunt mai ușor tolerate de organismul uman decât medicamentele sintetice, ceea ce ne îndreaptă spre Natura. Este foarte important ca fiecare dintre noi să avem încredere în energia binefăcătoare a acesteia, să cunoaștem proprietățile principiilor active ale plantelor și să le utilizăm sub îndrumarea unui specialist, în doze potrivite și din surse verificate, care respectă standardele de siguranță ale consumatorilor.

Moderator Măriuca Mihăilescu

***



Partenerii emisiunii

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie, sau accesaţi pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

16:30 Info Diaspora

*Ediţia 4

-Drepturile copiilor români ai căror părinți muncesc în afara granițelor tării, interviu cu Rareș Petru Achiriloaie, președintele Autorității Naționale pentru Protecţia Drepturilor Copilului și Adopție

-Rubrica info :

-Cardul European de sănătate, interviu cu Cristina Călinoiu, purtător de cuvânt al CNAS;

-Drepturi şi obligaţii privind libera circulaţie a românilor în străinătate, interviu cu Andreea Jidoveanu, avocat;

-Donaţia. Tipuri de donaţii, interviu cu Ioana Livescu, avocat;

-Drepturile pasagerilor în cazul refuzului la îmbarcare, anulării sau întârzierii prelungite a zborului, interviu cu Tatiana Şoldanescu, avocat;

-Importanţa cadastrului. Recomandarea expertului, interviu cu Dragoă Balanişcu, expert autorizat ANCPI

Producători Aura Iosif şi Angela Avram

17:30 Prezenţe româneşti

*Documente vechi. Memoria vegetala a romanilor din Voivodina.

În Voivodina, patrimoniul cultural îndură condiții vitrege. Vorbim în primul rând despre condițiile naturale, care sunt impuse de o zonă cu o hidrologie aparte: apa din pânza freatică este absorbită de zidurile clădirilor și se transformă, la un moment dat, în agresori ai bunurilor culturale din Banatul sârbesc. Sporii și mucegaiurile, favorizate de umiditatea excesivă din bisericile, muzeele și chiar casele oamenilor, atacă nemilos și hârtia unor cărți bisericești vechi din anul 1600, ce pot fi considerate opere de artă, dar și materialul vegetal din care sunt făcute iile ori alte țesături vechi de peste o sută de ani. Metafora „memoria vegetală” a lui Umberto Eco atrage atenția asupra funcției de tezaurizare și rememorare a ceea ce înseamnă „românesc deosebit de fragil” în Banatul sârbesc.

Realizator şi producător Mihaela Iamandei

(redifuzare)

 
 Izolaţi în România: Viaţa la margine de pădure

Ne-am văzut de ale noastre, timpul a trecut, potecile din munţi sunt încă bătute de oameni buni. Ei sunt aceiaşi, Izolaţi în România. Nu ne ...

Emisiunea TVR 2 „Drag de România mea!”, moderată de Paul Surugiu Fuego, premiată de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și Revista Actualitatea Muzicală

Cea de-a 33-a ediție a Galei Premiilor anuale ale revistei "Actualitatea Muzicală", publicație ce apare sub egida Uniunii Compozitorilor și ...

Gala vocilor, într-o nouă ediţie

O nouă gală a sezonului 13 al emisiunii cu drag de România va fi difuzată la TVR 2 sâmbătă 23 noiembrie, de la ora 20:00 și duminică, 24 ...

 

#tvri