loader

Un doctor pentru dumneavoastră: Zâmbeşte sănătos!

Terapiile alternative în bolile tiroidei, tratamentele pe bază de plante, infecţiile streptococice, afecţiunile dermatologice şi multe alte subiecte de interes descoperiţi, din 29 octombrie, în ediţiile emisiunii "Un doctor pentru dumneavoastră".

 

Ana Maria Ghiur
Măriuca Mihăilescu

Luni, 29 OCTOMBRIE

AFECȚIUNILE PIELII

Invitat: dr. DORIN MUNTEANU, medic primar dermatologie–alergologie, DermaVital

Organismul uman supraviețuiește în mediul înconjurător datorită mecanismelor de adaptare dezvoltate de-a lungul evoluției. Astfel, orice modificare în mediul ambiant produce un răspuns la nivelul țesuturilor și organelor. Primul organ care reacționează la schimbările apărute în mediu este pielea, la nivelul căreia pot apărea inflamații și chiar leziuni majore. Schimbările de anotimp, de exemplu, pot produce dermatite alergice, diverse arsuri și pot reactiva boli deja instalate și cronicizate precum psoriazisul.

TERAPII ALTERNATIVE ÎN BOLILE TIROIDEI

Invitat: FLORICA MUNTEANU, specialist în medicină integrativă, DermaVital

”Cine suntem și cum ne trăim eul nostru depind în mare parte de tiroidă, ”lăcașul sufletului”, afirmă specialistul nostru, în medicină integrativă, Florica Munteanu. Această glandă cu impact major asupra bunei funcționări a organismului, este influențată major de orice dereglare venită din mediul intern sau extern, până la nivel energetic dar și de producerea unor modificări profunde ale fiziologiei și comportamentului uman.

Moderator Măriuca Mihăilescu

 

Marți, 30 OCTOMBRIE

ZÂMBEȘTE SĂNĂTOS!

Invitat: dr. IONUȚ LEAHU, medic stomatolog, competență în implantologie orală, Clinicile dr. Leahu

Stomatologia actuală a devenit ultraperformantă din punct de vedere tehnic și tehnologic, oferind pacienților posibilitatea de a avea o dantură frumoasă și sănătoasă, indiferent de cât de complicată este boala dentară instalată. Tehnicile de tratare, de refacere și de implantare sunt tot mai eficiente, mai rapide și mai accesibile pacientului, iar durerea nu mai reprezintă un impediment, pentru redobândirea unui zâmbet sănătos.

Moderator Ana Maria Ghiur

(w882)

 

Miercuri, 31 OCTOMBRIE

SCARLATINA ȘI ALTE INFECȚII STREPTOCOCICE

Invitat: conf.dr. GHEORGHE ENACHE, medic primar boli infecțioase - Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “dr. Victor Babeș”

Încă din perioada intrauterină și de-a lungul vieții, ființele vii iau contact cu o multitudine de microorganisme care, mai ales la persoanele vulnerabile, cu un sistem imunitar deficitar, produc infecții la orice nivel al corpului. Dintre aceste microorganisme, bacteriile sunt extrem de periculoase, streptococii ocupând primul loc în frecvența producerii unor boli extrem de grave, mai ales la nivel respirator, cardiac și cerebral, printre care scarlatina.

TUMORILE CERVICO-FACIALE

Invitat: dr. DANIELA MISCHIE, medic primar ORL, doctor în ştiinţe medicale, competenţă în chirurgie endoscopică ORL, Spitalul de Boli Infecţioase și Tropicale “Victor Babeş”

Printre tipurile de tumori apărute la om, cele cervico-maxilare au frecvență suficient de mare pentru a se atrage atenția asupra lor, în întreaga lume. Cauzele sunt variate, de la structurile pielii și țesuturilor moi, la genetică și mai ales factorii nocivi: poluarea chimică, radioactivă, inflamațiile, chiar și infecțiile virale. O ediție în care dezbatem patologia tumorală cervico-facială.

Moderator Măriuca Mihăilescu

(w882)

Joi, 1 NOIEMBRIE

NATURA - MEDICAMENT

Invitat: dr. ADRIANA TATOMIRESCU, medic nutriţionist, competență în apifitoterapie, HOFIGAL, directorul Centrului de Terapie Naturală „Alexandra” din Breaza

Tratamentele pe baza de plante au o veche tradiție și sunt mai ușor tolerate de organismul uman decât medicamentele sintetice, ceea ce ne îndreaptă spre Natura. Este foarte important ca fiecare dintre noi să avem încredere în energia binefăcătoare a acesteia, să cunoaștem proprietățile principiilor active ale plantelor și să le utilizăm sub îndrumarea unui specialist, în doze potrivite și din surse verificate, care respectă standardele de siguranță ale consumatorilor.

Moderator Măriuca Mihăilescu

***



Partenerii emisiunii

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie, sau accesaţi pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

10:00 Rivalii

Prezentatori: Marina Almăşan şi Dan Helciug

Jurnalist coordonator Mirela Vasile

Realizatori: Marina Almaşan şi Adreea Baciu

Regizor artistic Luminiţa Iordanescu

Colaboratori: Costin Teodorescu şi Raluca Tudor

Producător Marina Almăşan

Coproducător Astra dell Arte

11:35 La un pas de România

*Transcarpatia

Episodul 4: Românii din Poroşcovo

Rușii le-au spus volohi. Ucrainenii le spun ”țigani albi”. Ei își spun rumâni. Trăiesc de când se știu, la marginea satului Poroșcovo, din Transcarpatia Ucrainei de azi. Acolo s-au născut, au crescut și mulți nu au plecat niciodată din sat. Se simt în siguranță, neștiind că la doar câteva sute de kilometri există oameni la fel ca ei, vorbitori de aceeași limbă. Până nu demult România era ceva abstract pentru ei. Temători de străini și duc traiul așa cum au învățat de la bătrânii lor din ce în ce mai puțini. Au mulți copii. Frații cei mari ăși crec pe cei mici în timp ce părinții muncesc cu ziua pe unde apucă. Cei mai mulți știu să scrie și să citească în rusă sau ucraineană. În română nu i-a învățat nimeni. Încă. Realizator și producător Aura Dobre

(redifuzare)

 
România promovată la Târgul de Turism de la Barcelona

România promovată la Târgul de Turism de la Barcelona

publicat: marţi, 10 decembrie 2024

“Hola, Rumania!” s-a auzit la Barcelona. Duminică, 15 decembrie, de la ora 16.45, la TVR Internaţional, vă propunem să urmăriţi o ediţie dedicată ...

Mobilitatea pe piaţa muncii

Mobilitatea pe piaţa muncii

publicat: marţi, 10 decembrie 2024

Vă invităm să urmăriți un interviu realizat de Angela Avram cu doamna Irina Perşa, șef serviciu EURES România din cadrul ANOFM.

”România în lume”, o nouă ediție surprinzătoare în 10 decembrie, la TVR Internațional

În ediția din 10 decembrie a emisiunii ”România în lume”, prima invitată a lui Kyrie Mendel este Medeea Marinescu, una dintre cele mai cunoscute ...

 

#tvri