loader
Foto

Un doctor pentru dumneavoastră: Terapia durerii

Pe 9 și 10 iunie, de la ora 19:00, la TVR Internațional, ați urmărit în direct două ediții despre cele mai  moderne tratamente și terapii medicale folosite în neurochirurgie, terapie intensivă și stomatologie.

 

Măriuca Mihăilescu
Albertina Ionescu

Miercuri, 9 iunie 2021

TRATAMENTE PENTRU TUMORI CEREBRALE

Invitat: conf. dr. DAN TELEANU, medic primar neurochirurg, șef Secția Neurochirurgie I, Spitalul Universitar de Urgența București, dr. în științe medicale, membru al: Societății Române de Neurochirurgie, Asociației Europene a Societăților de Neurochirugie, Federației Mondiale a Societăților de Neurochirurgie, Societății Române pentru Studiul Durerii

(w882)

Tumorile cerebrale, formațiuni de celule anormale care se divid haotic, pot fi benigne (fără risc de metastaze) și maligne (invadează țesuturile din jur și pot da metastaze). Tumorile cerebrale de cap şi de coloană, fie apar de sine stătător, (cu origine în celulele nervoase), fie sunt metastaze ale altor tipuri de cancere și pot afecta radical viața pacientului, până la imobilizare la pat sau chiar deces. Cele mai cunoscute cancere care dau metastaze cerebrale sunt cancerul de sân, pulmonar și melanomul. Mulți factori pot duce la tumori cerebrale: factori ereditari, din mediul înconjurător, traumatisme, poluare, substanțe toxice, stres, fumat, radiații emise de telefonul mobil sau antenele din jurul casei. Cei mai mulți pacienți se prezintă la medic cu cefalee, senzație de amorțeală la nivelul mâinilor și picioarelor, diminuare a văzului sau a auzului. Este esențial să știm care sunt cele mai moderne tratamente care pot conserva funcțiile vitale ale pacientului.

 

TERAPIA DURERII

Invitat: dr. OVIDIU NICOLEA PALEA, medic primar anestezie și terapie intensivă,  specialist în terapia durerii, distins cu premiul ”Inovație în sănătate și terapii medicale”

(w882)

De obicei, mergem la medic pentru că ne doare. Durerea este simțită și suportată diferit de fiecare dintre noi. Se vorbește chiar despre o memorie a durerii. O ediție în care aflăm ce înseamnă terapia durerii, cum pot fi ajutați pacienții prin diferite proceduri, intervenții minim invazive sau recuperare medicală. „Provocarea în terapia durerii este să funcționezi într-o echipă.” spune invitatul nostru care a ales să aline durerile românilor după experiența acumulată în Statele Unite ale Americii.

Moderator: Albertina Ionescu

 

Joi, 10 iunie 2021

STOMATOLOGIA DIGITALĂ

Invitat: dr. ADA EPISTATU, medic primar, doctor în estetică dentară, competență în implantologie, Ada Dental Center

(w882)

În trecut, tratamentele stomatologice durau luni de zile. Indiferent cât de grave par lucrurile, tehnologia avansată din domeniul stomatologic, mixată de echipe multidisciplinare de specialiști aflate într-un singur loc, rezolvă,  în timp scurt, problemele dentare, confortabil și fără durere pentru pacient. Mulți români care locuiesc în diaspora, atunci când vin în țară pentru câteva săptămâni pe an, își fac timp să viziteze stomatologul apelând la metode de tratament pentru afecțiuni dentomaxilare, de protetică și estetică dentară. Stomatologia digitală prin sistemul CAD-CAM, a schimbat complet modul de abordare în protetica dentară. Se creează un model digital și se proiectează pe calculator lucrarea protetică (fațetele dentare și coroanele dentare). O ediție în care ne informăm și oferim răspunsuri la orice întrebare din domeniul stomatologic.

Pe parcursul emisiunii, preotul POMPILIU NACU de la Parohia „Tuturor Sfinţilor“, din Milano Nord – Monza, Episcopia Italiei va transmite, cu bucurie, gânduri pentru românii de pretutindeni cu ocazia sărbătorii Înălțării Domnului.

(w882)

Moderator Măriuca Mihăilescu

***

Producător tv:  Monica Ancuța

Edițiile emisiunii pot fi urmărite online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.:Tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

(w100) DermavitalPentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04, (+4)0731.871.968.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412

9:00 Weekend matinal

*Matinal (II)

Prezintă Maria Smarandache şi Nadine Vlădescu

Producători: Raluca Neagu şi Horaţiu Rusu

Transmisiune directă

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

9:50 Discover Romania

Producător Diana Ilica

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri