loader
Foto

Curajoase eroine în halate albe care dau, zilnic, șansă la VIAȚĂ

Măriuca Mihăilescu a readus în atenția noastră la „Un doctor pentru dumneavoastră" subiecte de interes pentru sănătatea fizică, psihică și sufletească,  între 15 și 18 martie, de la ora 19.00, la TVR Internațional.

 

Măriuca Mihăilescu

LUNI, 15 MARTIE (redifuzare din 21 octombrie 2020)

ALIMENTAȚIA MEREU IMPORTANTĂ

Invitat: dr. MIHAELA BILIC, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, specializare în psihonutriție

(w882) bilic 2

În ultima perioadă, suntem bombardați de o multitudine de factori de stres cu efect negativ asupra sănătății. Ca răspuns de apărare în fața acestora, mulți dintre noi ne refugiem în consum exagerat și necontrolat de alimente, de multe ori dulciuri, ceea ce poate duce la apariția afecțiunilor și a kilogramelor în plus.

(w882) mariuca si

Aflăm despre importanța conștientizării  consumului de alimente funcționale, respectiv despre combinații ”inteligente” care, dincolo de valoarea lor nutritivă, aduc beneficii consistente organismului nostru: pot proteja împotriva anumitor boli, pot preveni carențele nutriționale și pot favoriza dezvoltarea corespunzătoare a copiilor.

(w882) Bilic 1

Invitata cu care vom dezbate acest subiect este specializată în psihonutriție, o ramură medicală care face legătura între nutriție, psihologie și medicină, cu rolul de a trata bolile cu ajutorul hranei naturale.

(w882) mariuca si

MARȚI, 16 MARTIE (redifuzare din 22 octombrie 2020)

STOP BULLYING!

Invitați:

  • psiholog MIHAELA DINU, coordonator programe Salvați Copiii
  • TEODORA STOICA, manager proiect Salvați Copiii

(w882) stoica 1

Într-o lume dominată de tot felul de probleme apărute datorită schimbărilor rapide din perioada pandemiei, sunt și mai multe victime ale bullying-ului în societate. Apar multiple comportamente ostile, de excludere din grup, de umilire, de etichetare, de tachinare...

(w882) stoica 2

Uneori, tachinări legate de aspectul fizic: grasule, urâtule, aragaz cu patru ochi..., se transformă în îmbrânceli și chiar în atacuri fizice. În ce măsură aceste cuvinte, gesturi care stârnesc furie și care dor afecteaza copilul și percepția sa despre el, despre ceilalți? Este important de aflat cum putem face față umilirii, hărțuirii, intimidării sau violențelor fizice și de limbaj.

(w882) covid medi

Să fii scuipat în plină pandemie este un lucru inadmisibil. Ce este recomandat să facem pentru un copil înjurat, lovit la școală sau la grădiniță? Ce repercursiuni poate avea ignoranța acestor gesturi pentru viitorul adult dezbatem în această ediție.

(w882) pufulea

Din Italia, se alătură discuției dr. FLORIN PUFLEA, medic specialist anestezie și terapie intensivă - Verona, voluntar “Rețeaua de Solidaritate”.

 

MIERCURI, 17 MARTIE, (redifuzare din 18 februarie)

INFECȚIA COVID-19

INVITAȚI:

* Din Israel: dr. HERMAN BERKOVITS, Consulul Onorific al României în Israel, Multiplu Doctor Honoris Causa, medicul oficial al Premierului Israelian Benyamin Nataniahu - primul om din Israel care s-a vaccinat pentru a preveni complicațiile unei posibile infectări cu virusul SARS-CoV-2.

(w882)

(w882)

Renumitul medic născut în România a administrat primul vaccin pe teritoriul Israelului, țara care este pe primul loc în ceea ce privește numărul vaccinurilor administrate în raport cu populația. Vom afla ce spun studiile despre efectul vaccinării în Israel și vom vorbi despre rezultatele unor cercetări în ceea ce privește eficiența unui medicament, aflat în fază de experiment, cu rezultate bune în tratarea COVID-19.

* dr. ANDREEA MOLDOVAN, medic primar boli infecțioase, specialist epidemiolog, director medical la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Brașov, Secretar de Stat la Ministerul Sănătății

(w882)


Infecția COVID-19 afectează pacienții în moduri diferite, variind de la forme asimptomatice, marea majoritate, la forme severe sau, din păcate, la deces. Abordarea infecției SARS-CoV-2 a fost extrem de dinamică pe parcursul pandemiei, fiind în permanență obligați să ne adaptăm și să adaptăm recomandările la aspectele noi descoperite. Ce am făcut și ce facem acum pentru o abordare corectă? Care sunt semnele, simptomele, cât timp este contagioasă o persoană cu COVID-19, cum se transmite infecția, este posibilă reinfecția cu noul coronavirus și ce recomandă specialiștii aflăm în această ediție.

(w882)



JOI, 18 MARTIE (redifuzare din 4 marti)

Curajoase eroine în halate albe care dau, zilnic, șansă la VIAȚĂ

 

*dr. MIRELA SIMINEL, medic primar neonatolog, şef Clinica de Neonatologie, Spitalul „Filantropia” din Craiova

(w882)

A dat șansă la viața de familie pentru 5 copii pe care nu i-a născut dar care o iubesc enorm și care au cui să spună mamă. A luptat pentru ei și au devenit frați. „Mă simt împlinită atât pe plan profesional cât și familial. Ca medic neonatolog simt o bucurie imensă. După medicul obstetrician, neonatologul este prima persoană care ține în mâinile sale un copil. Practic primesc viața în mâinile mele. Ca mamă mă gândesc în permanență la copiii mei minunați și aștept cu nerăbdare în fiecare zi să ajung acasă și să îi strâng în brațe”. Dr. Mirela Siminel este unul dintre puținii specialiști din Oltenia care face ecografie neonatală. Ca să învețe, în gărzi, o prindea și trei noaptea făcând ecografii copiilor cu gândul că părinții nu vor mai fi nevoiți să meargă cu micuţii în alte orașe.


*Conf. dr. LIVIA OGNEAN, medic neonatolog, șef Secțiea de Terapie intensivă,  Spitalul Județean din Sibiu

(w882)

(w882)


Face parte din prima generație de neonatologi din România. Prin mâini i-au trecut mii de nou-născuți iar în secția ei nu se dau atenții. Părinții mulțumiți pot să doneze către Asociația Baby Care înființată în 2006 de dumneaei, prin intermediul căreia cumpără aparate și consumabile pentru îngrijirea micuților. Echipa este secretul reușitelor, o echipă care depune secundă de secundă foarte multă muncă și eforturi ca să supraviețuiască fiecare pui de om. A construit mereu în echipă, a adus comunitatea alături de ea și, după ani de zile, a dovedit că și în sistemul de stat are tot ce trebuie pentru a face medicină ca în străinătate. Sibienii au desemnat-o prin vot online femeia anului 2015, depășind cu mult numărul voturile actrițelor, sportivelor, femeile de afaceri din oraș sau ale primei doamne. Una dintre minuni este o fetiță care s-a născut în urgență, la 25 de săptămâni, cu circa 600 de grame și a stat în Terapie 111 zile.  A fost îngrijită de dr. Ognean. Tatăl a revenit imediat în țară și ținând mama de după umeri a întrebat-o de ce plânge: ”e doar un copil mai mic”. Acum are opt ani, vorbește 4 limbi străine, merge la școală și are o soră de 3 ani care s-a născut la 26 de săptămâni, cu o greutate de 700 de grame și care este și ea foarte bine.

(w882)

 


*DIANA GĂMULESCU, președinte Asociația Prematurilor
Mama de gemeni născuți prematur și salvați de medici români, pentru a veni în sprijinul părinților care trec prin ce a trecut ea, decide să fondeze Asociația Prematurilor, organizație care, recent, a fost premiată cu Premiul pentru Solidaritate Civilă de către Comitetul Economic și Social European pentru donarea de echipamente și aparate de protecție secțiilor de neonatologie din România, ale căror nevoi au fost adesea trecute cu vederea în contextul luptei împotriva COVID-19, ceea ce a îngreunat capacitatea de a face față pandemiei.

(w882)

(w882)

***

Moderator: Măriuca Mihăilescu

Realizator tv: Cristina Anton

Producător tv: Monica Ancuța

Edițiile emisiunii pot fi urmărite online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 10 locații din România (București, Pitești, Timișoara, Turda, Oradea, Constanța și Iași). Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 021 91 34.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

13:00 Omul şi timpul (R)

*Declaraţia din 1964

Redactor Diana Ilica

Producător Rafael Udrişte

(Reluare)

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitatata Danielei Zeca Buzura de de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00 la "Mic Dejun cu un Campion" , este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

„Biografii necesare”. Pictorița Florica Prevenda: N-am făcut niciodată ceea ce se aştepta de la mine. Eu mă simt un artist liber. Văd lumea în felul meu

Pictorița Florica Prevenda este invitata artistei vizuale Ileana Ploscaru Panait, la „Biografii necesare”, în 21 aprilie la TVR Cultural și în 1 ...

 

#tvri