loader
Foto

TVR Internaţional sărbătoreşte 25 de ani cu programe speciale | VIDEO

La 1 decembrie 1995, începea să emită primul post de televiziune din România destinat vorbitorilor de limba română din străinătate.

 

Corina Dobre
A doua Românie

De 25 de ani, TVR Internațional transmite imaginea societății românești și este mesagerul culturii și tradițiilor noastre autentice.  Are cea mai extinsă arie de acoperire, pe 5 continente: Europa, America de Nord, Nordul Africii, Orientul Mijlociu, Australia şi Noua Zeelandă și a rămas singurul post de televiziune care produce programe adresate special străinătății și care realizează emisiuni în comunitățile românești din afara granițelor țării.

Chiar dacă, în acest an, planurile au fost rescrise de criza sanitară, echipa postului și-a adaptat producția, creând o punte mediatică a românilor din toate colțurile lumii.

Prin campania TVR Internațional este alături de tine, oriunde te afli!, români de pretutindeni au fost alături unii de alţii, iar prin mesajele pe care le-au trimis din mai toate ţările Europei, dar şi din Canada, din Statele Unite ale Americii sau din Israel, Tunisia ori Liban, au arătat tuturor că solitudinea nu înseamnă neapărat însingurare şi că putem fi solidari.

(w882) coronaviru

În această perioadă, TVR Internațional rămâne aproape de românii de pretutindeni, oferindu-le programe speciale, care să le aline dorul de „acasă”.

Seria emisiunilor de sărbătoare începe joi, 26 noiembrie, cu o ediție specială a programului A doua Românie, moderată de Corina Dobre, în care Cristina Leorenţ, director TVR Internaţional, jurnalişti și vedete ale postului, precum Mihaela Crăciun, Radu Andrei Tudor, Cătălin Ştefănescu, Iuliana Marciuc, Paul Surugiu-Fuego evocă cei 25 de ani ai postului TVR Internațional și vorbesc despre legăturile cu telespectatorii din toate colțurile lumii. Emisiunea este difuzată la ora 21.00, dar şi la 04.00 pentru telespectatorii de peste Ocean.

(w882) Corina Dob

Românii aflaţi La un pas de România vorbesc despre relaţia cu Ţara mamă şi cu TVR Internaţional, în emisiunea realizată de Aura Dobre şi difuzată sâmbătă, 28 noiembrie, de la ora 14.30.

Sâmbătă și duminică, pe 28 și pe 29 noiembrie, de la orele 23.00 şi 04.00, este programat filmul Pentru Patrie, regia şi scenariul Sergiu Nicolaescu, cu: Amza Pellea, George Constantin, Mircea Albulescu, Ilarion Ciobanu, Sergiu Nicolaescu, Emil Hossu, Ion Dichiseanu, închinat celor ce şi-au vărsat sângele pentru patrie în anii 1877-1878.

Luni, 30 noiembrie, săptămâna începe cu o ediție specială a emisiunii MATINALII, de la 7.00 la 10.00, transmisă în direct din studioul TVR MOLDOVA de la Chișinău și dedicată sărbătorii Sfântului Andrei.

(w882)

De la ora 10:35, telespectatorii sunt invitați să urmărească piesa de teatru Marea Unire, iar de la ora 18:00 documentarul Marea Unire, 1 decembrie 1918 din seria Unirile Românilor. Medici români care profesează în alte ţări, dar şi doctori străini care au studiat în România transmit mesaje de solidaritate în ediţia aniversară Un doctor pentru dumneavoastră, moderată de Măriuca Mihăilescu, de la orele 19.00 şi 02.00.

(w882) Mariuca Mi

Angela Avram a pregătit o ediția specială a emisiunii Avocatul Dumneavoastră, difuzată luni, 30 noiembrie, la orele 21.00 şi 04.00.

(w882)

Tot MATINALII dau startul încă de la primele ore ale dimineţii, sărbătorii de 1 Decembrie și aniversării a 25 de ani de TVR Internațional și 7 ani de TVR MOLDOVA.

Evenimentele dedicate Zilei Naționale a României pot fi urmărite începând cu ora 10.00, iar de la ora 14.30, Iuliana Tudor și invitații săi ne reamintesc că Noi suntem Români!

Edițiile speciale Obiectiv Comun, moderate de Elena Guţu, din 30 noiembrie şi 1 decembrie, aduc în faţa publicului oameni şi fapte valoroase şi sunt transmise de la ora 17.00.

(w882)

De Ziua Naţională a Românie, Gheorghe Zamfir şi prietenii, ne încântă într-un concert extraordinar, de la ora 18.40.

“La mulți ani, România!, La mulți ani, TVR Internațional!” urează artiști români de pe toate meridianele, într-o ediție de excepție a emisiunii Dăruieşte Românie!, moderată de Carmen Târnoveanu. Programul, difuzat la ora 21.00, prezintă 25 de poveşti de dor, la 25 de ani ai postului românilor de pretutindeni.

(w882)

Drag de România mea! este declarația pe care o face, la ora 23.00, Paul Surugiu-Fuego, de această dată în concert, la Sala Palatului, urmată de o ediție specială a emisiunii Câştigă România!

De 1 decembrie, românii de pretutindeni sărbătoresc cu TVR Internațional!

13:00 Universitaria

Pe vremuri, România era considerată grânarul Europei, o ţară eminamente agrară. Astăzi, când tehnologia a evoluat fantastic şi viaţa noastră arată cu totul altfel, nu putem să nu ne întoarcem la ceea ce înseamnă o viaţă sănătoasă şi în armonie cu natura. Despre Agricultură, Horticultură, Silvicultură, Biotehnologii şi multe altele, într-o ediţie specială, în două părţi, dedicată Universităţii de Agronomie şi Medicină Veterinară Bucureşti.

Jurnalişti Ana Maria Mindu şi Gabriela Voinea

Jurnalist senior şi prezentator Camelia Moise

Producător Larisa Avram

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

 
La TVR 1, facem „Petrecere... cu cântec!” Iuliana Tudor, alături de mari artişti ai folclorului românesc! | VIDEO

TVR onorează parcursul profesional al personalităţilor muzicii populare și contribuția lor la continuitatea culturii tradiționale din România. În ...

Dezvoltarea regiunilor cu fonduri europene

Dezvoltarea regiunilor cu fonduri europene

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Marți, 16 aprilie, de la ora 21:00, în direct la TVR Internațional, a fost difuzată o nouă ediție a emisiunii "Investiți în România!".

Diabetul zaharat, flagelul secolului 21

Diabetul zaharat, flagelul secolului 21

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Marți, 16 aprilie, de la ora 19:00, la TVR Internațional, am revăzut o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre rinita alergică, ...

 

#tvri