TVR Internaţional sărbătoreşte 25 de ani cu programe speciale | VIDEO
sâmbătă, 12 decembrie 2020
La 1 decembrie 1995, începea să emită primul post de televiziune din România destinat vorbitorilor de limba română din străinătate.

De 25 de ani, TVR Internațional transmite imaginea societății românești și este mesagerul culturii și tradițiilor noastre autentice.  Are cea mai extinsă arie de acoperire, pe 5 continente: Europa, America de Nord, Nordul Africii, Orientul Mijlociu, Australia şi Noua Zeelandă și a rămas singurul post de televiziune care produce programe adresate special străinătății și care realizează emisiuni în comunitățile românești din afara granițelor țării.

Chiar dacă, în acest an, planurile au fost rescrise de criza sanitară, echipa postului și-a adaptat producția, creând o punte mediatică a românilor din toate colțurile lumii.

Prin campania TVR Internațional este alături de tine, oriunde te afli!, români de pretutindeni au fost alături unii de alţii, iar prin mesajele pe care le-au trimis din mai toate ţările Europei, dar şi din Canada, din Statele Unite ale Americii sau din Israel, Tunisia ori Liban, au arătat tuturor că solitudinea nu înseamnă neapărat însingurare şi că putem fi solidari.

(w640) coronaviru

În această perioadă, TVR Internațional rămâne aproape de românii de pretutindeni, oferindu-le programe speciale, care să le aline dorul de „acasă”.

Seria emisiunilor de sărbătoare începe joi, 26 noiembrie, cu o ediție specială a programului A doua Românie, moderată de Corina Dobre, în care Cristina Leorenţ, director TVR Internaţional, jurnalişti și vedete ale postului, precum Mihaela Crăciun, Radu Andrei Tudor, Cătălin Ştefănescu, Iuliana Marciuc, Paul Surugiu-Fuego evocă cei 25 de ani ai postului TVR Internațional și vorbesc despre legăturile cu telespectatorii din toate colțurile lumii. Emisiunea este difuzată la ora 21.00, dar şi la 04.00 pentru telespectatorii de peste Ocean.

(w640) Corina Dob

Românii aflaţi La un pas de România vorbesc despre relaţia cu Ţara mamă şi cu TVR Internaţional, în emisiunea realizată de Aura Dobre şi difuzată sâmbătă, 28 noiembrie, de la ora 14.30.

Sâmbătă și duminică, pe 28 și pe 29 noiembrie, de la orele 23.00 şi 04.00, este programat filmul Pentru Patrie, regia şi scenariul Sergiu Nicolaescu, cu: Amza Pellea, George Constantin, Mircea Albulescu, Ilarion Ciobanu, Sergiu Nicolaescu, Emil Hossu, Ion Dichiseanu, închinat celor ce şi-au vărsat sângele pentru patrie în anii 1877-1878.

Luni, 30 noiembrie, săptămâna începe cu o ediție specială a emisiunii MATINALII, de la 7.00 la 10.00, transmisă în direct din studioul TVR MOLDOVA de la Chișinău și dedicată sărbătorii Sfântului Andrei.

(w640)

De la ora 10:35, telespectatorii sunt invitați să urmărească piesa de teatru Marea Unire, iar de la ora 18:00 documentarul Marea Unire, 1 decembrie 1918 din seria Unirile Românilor. Medici români care profesează în alte ţări, dar şi doctori străini care au studiat în România transmit mesaje de solidaritate în ediţia aniversară Un doctor pentru dumneavoastră, moderată de Măriuca Mihăilescu, de la orele 19.00 şi 02.00.

(w640) Mariuca Mi

Angela Avram a pregătit o ediția specială a emisiunii Avocatul Dumneavoastră, difuzată luni, 30 noiembrie, la orele 21.00 şi 04.00.

(w640)

Tot MATINALII dau startul încă de la primele ore ale dimineţii, sărbătorii de 1 Decembrie și aniversării a 25 de ani de TVR Internațional și 7 ani de TVR MOLDOVA.

Evenimentele dedicate Zilei Naționale a României pot fi urmărite începând cu ora 10.00, iar de la ora 14.30, Iuliana Tudor și invitații săi ne reamintesc că Noi suntem Români!

Edițiile speciale Obiectiv Comun, moderate de Elena Guţu, din 30 noiembrie şi 1 decembrie, aduc în faţa publicului oameni şi fapte valoroase şi sunt transmise de la ora 17.00.

(w640)

De Ziua Naţională a Românie, Gheorghe Zamfir şi prietenii, ne încântă într-un concert extraordinar, de la ora 18.40.

“La mulți ani, România!, La mulți ani, TVR Internațional!” urează artiști români de pe toate meridianele, într-o ediție de excepție a emisiunii Dăruieşte Românie!, moderată de Carmen Târnoveanu. Programul, difuzat la ora 21.00, prezintă 25 de poveşti de dor, la 25 de ani ai postului românilor de pretutindeni.

(w640)

Drag de România mea! este declarația pe care o face, la ora 23.00, Paul Surugiu-Fuego, de această dată în concert, la Sala Palatului, urmată de o ediție specială a emisiunii Câştigă România!

De 1 decembrie, românii de pretutindeni sărbătoresc cu TVR Internațional!

 • 20:50
  Zi de zi cu părintele Constantin Necula
  Producător Victor Dochia
 • 21:00
  Avocatul dumneavoastră
  *21 ani *Contractul, lege a părţilor Invitat: Dan Laurenţiu Stoicescu, avocat Rubrica INFO *Informaţii utile despre contractul de închiriere comercială în Franţa Invitată: avocat Diana Dauphin Lazăr Moderator Angela Avram Jurnalist Aura Iosif Producător Angela Avram (redifuzare)
 • 22:30
  România 9!
  Moderator Ionuţ Cristache Jurnalist Oana Cucuruzeanu Producător Livia Şerban Iancu
 • 23:30
  Câştigă România!
  Prezintă Virgil Ianţu Regia artistică Larry Maronesse Producător Diana Pascal O producţie TVR2 şi Zucchero Media
 • 00:30
  #NuExistaNuSePoate!
  *cu Andreea Marin O oră de motivaţie şi inspiraţie în compania oamenilor care reuşesc în viaţă fiindcă pentru ei nu există nu se poate Director de imagine Vlad Tănase Regia artistica Aurel Badea Producător tv Diana Pascal (redifuzare)
 • 01:30
  Generaţia Fit
  *În cadrul programului vor fi oferite antrenamente de fitness şi gimnastică autorizate pentru începători şi avansaţi, coordonate de către profesori autorizati, sfaturi ale unor medici nutriţionişti şi o reţetă sănătoasă pentru sportivi şi publicul larg! Gazde: antrenori Diana Preda şi Gabriel Toncean Producător: Ştefan Stănescu Coproducție TVR-FRCF
 • 02:00
  Un doctor pentru dumneavoastră
  *13 ani *Obezitatea, bolile cardiovasculare şi pâinea noastra cea de toate zilele Invitat: din Italia, dr. Gheorghe Cerin, medic primar cardiolog, dr. în ştiinţe medicale, responsabilul Unităţii de Medicină Internă-Cardiologie, Clinica San Gaudenzio, Novara, preşedintele Asociaţiei Medicilor Români din Italia, membru al Societăţii Europene de Cardiologie Stilul nostru actual de hrană, ca şi cel de viaţă, stau la baza kilogramelor în plus, kilograme care pot determina un exces ponderal, ca şi obezitate, uneori severă. Pentru persoanele trecute de vârsta de 45-50 de ani, excesul de kilograme se va însoţi întotdeauna de creşterea tensiunii arteriale, a colesterolului, glicemiei şi a trigliceridelor, elemente care prevestesc apariţia ulterioară a diabetului de tip 2, a accidentelor vasculare cerebrale, steatozei hepatice sau, pentru cei mai în vârstă, a Alzheimerului. Vă propunem așadar o abordare deschisă privind modul corect de hrană şi de schimbare a obişnuinţelor alimentare, adeseori nepotrivite cu nivelul de activitate fizică pe care o desfăşurăm zilnic. Vom analiza în detaliu rolul carbohidraţilor în hrana noastră şi mai ales rolul acestora în producerea obezităţii, obezitate care este de fapt cauza majoră a unor boli cronice precum cele cardiovasculare, dar şi unele forme de cancer. Moderator Măriuca Mihăilescu Realizator Cristina Anton Producător Monica Ancuţa
 • 03:00
  Telejurnal
  *Ştiri *Tema zilei Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei,Cristian Petru Sport *Montaj Meteo *Montaj
 • 03:50
  Zi de zi cu părintele Constantin Necula
  Producător Victor Dochia
 • 04:00
  Avocatul dumneavoastră
  *21 ani *Contractul, lege a părţilor Invitat: Dan Laurenţiu Stoicescu, avocat Rubrica INFO *Informaţii utile despre contractul de închiriere comercială în Franţa Invitată: avocat Diana Dauphin Lazăr Moderator Angela Avram Jurnalist Aura Iosif Producător Angela Avram