TVR Internaţional aduce românii din diaspora mai aproape de casă
luni, 05 aprilie 2021
TVR Internaţional îi conectează pe românii de pretutindeni cu ţara lor de origine. Şi în această primăvară, oferta TVRi cuprinde emisiuni informative, programe de publicistică, culturale, educative, divertisment de calitate, film şi teatru românesc.

 

 • Grila TVRi cuprinde emisiuni interactive, cu informaţii utile pentru românii din afara graniţelor;

 • Emisiuni informative, de publicistică, culturale, educative şi de divertisment completează, cu sezoane noi, oferta TVRi

 

Una dintre priorităţile TVRi o reprezintă consolidarea legăturii cu telespectatorii, printr-o mai mare apropiere faţă de aceştia, prin creşterea interactivităţii şi empatiei, în programe sau campanii menite să apropie de TVR cât mai mulţi români din afara graniţelor.

Dimineţile de luni până vineri încep la ora 7.00 „Cu capu-n zori”, un program matinal cu informații utile, relevante, prezentate clar şi echilibrat, păstrând, în același timp, o stare tonică, pozitivă. Între orele 9.00 şi 10.00, Matinalii de la Chişinău ajung în casele românilor de pretutindeni cu informaţii interesante, reportaje pe teme diverse, invitaţi speciali de pe ambele maluri ale Prutului, care alină şi dorul diasporei.

Pentru a răspunde nevoilor de informare a publicului în legătură cu criza sanitară care a afectat întreaga lume, de luni până vineri, la ora 13.00, este programată o ediţie specială din care telespectatorii din diaspora pot afla, în timp real, evoluţia situaţiei epidemiologice din România, în general şi din regiunile în care locuiesc cei apropiaţi lor, în particular. Ediţia specială vine în completarea emisiunilor informative pe care canalul TVRi le difuzează de la orele 10.00, 14.00, 18.00, 20.00 şi 03.00.

Emisiunea „Nu există nu se poate”, în care Andreea Marin, una dintre cele mai puternice şi carismatice vedete din România, aduce poveşti de viaţă impresionante, de marţi până joi, la ora 17.00.

Pentru a veni şi în sprijinul românilor de peste Prut, care se află departe de casă în diaspora sau în calitate de imigranţi, Jurnalul TVR Moldova poate fi urmărit de luni până vineri, la ora 18.00, urmat de producţia proprie Un doctor pentru dumneavoastră, de luni până joi, de la ora 19.00.

Programele consacrate ale postului, unele având un istoric de peste 20 de ani la TVR Internaţional, vor fi difuzate într-un format mai dinamic, cu accent pe calitate şi interactivitate.

Astfel, emisiunile interactive ale postului, realizate special pentru românii de pretutindeni: Avocatul dumneavoastră (moderator Angela Avram), Investiţi în România (moderator Octavian Jora), Articolul VII (moderator Mihaela Crăciun) şiA doua Românie (moderator Corina Dobre), urmate de producţia de divertisment Dăruieşte Românie!” (moderator Carmen Târnoveanu) sunt difuzate de luni până vineri, de la 21.00, cu reluare la 4.00 şi la 12.00, pentru publicul de pe continentul american şi australian.

De la ora 22.00, urmează „Câştigă România” cu Virgil Ianţu, iar la ora 23.00 „România 9“ pentru telespectatorii interesaţi de actualitate şi politică.

Continuăm difuzarea seriei de emisiuni La un pas de România – dedicată românilor care trăiesc în jurul comunităţilor istorice din jurul graniţelor (vineri, la ora 19.30 şi sâmbăta, de la 06.30 şi 14.30);

Sâmbata de la ora 23.00, TVRi continuă difuzarea de filme românești, iar duminica, de la aceeaşi oră, este programat Teatru TV, spectacole clasice din Arhiva TVR sau producţiile teatrale recente.

***

Despre TVR Internaţional

TVR Internaţional este singurul post tv destinat vorbitorilor de limbă română din străinătate. TVR Internaţional se adresează românilor de pretutindeni, informându-i în legătură cu ce se întâmplă în ţara de origine, printr-o selecţie de programe premium româneşti, precum şi prin programe speciale dedicate lor.

Grila TVR Internaţional este configurată astfel încât să asigure conectarea românilor din Europa, America de Nord, Australia şi Noua Zeelandă, la actualitatea politică, socială, economică şi culturală din România. Producţiile incluse în grila TVRi contribuie la păstrarea şi promovarea valorilor româneşti, a imaginii României în comunităţile în care traiesc românii din afara graniţelor ţării, la păstrarea identităţii lingvistice, a culturii şi tradiţiilor.

Grila de programe a TVR Internaţional este configurată pe trei tronsoane de prime-time, pentru telespectatorii din Europa, America de Nord şi Australia.

Grila de programe a TVRi cuprinde programe premium ale canalelor TVR1, TVR2, TVR3, precum şi producţii proprii destinate românilor din afara graniţelor ţării.

 

 • 17:00
  #NuExistaNuSePoate!
  *cu Andreea Marin Invitat Stelian Juganu Este un om-pildă, un tânăr pe care nu poţi decât să-l iubeşti. Care-ţi arată, cu modestie, cu atitudinea lui faţă de viaţă şi cu demnitate, că viaţa e făcută să fie mereu înzestrată şi că... nu există nu se poate! Atâtea i-au fost hărăzite, şi bune, dar şi foarte grele, încât viaţa lui ar fi dificil de descris într-un cuvânt. Vă invităm să-l descoperiţi şi să judecaţi voi însivă în care crâmpeie din destinul lui va regasi şi cum aţi putea duce pe umeri o experienţă ca a lui, şi în final, câţi dintre voi ar putea întoarce întunericul din suflet în strălucire şi în generozitate. Protagonistii emisunii #nuexistanusepoate nu sunt supraoameni, dimpotrivă, minunat e că ne regăsim în poveştile lor, sunt oameni ca noi toţi, dar nu se lasă, sunt îndrăzneţi, insistenţi, încăpăţânaţi, luptători, frumoşii nebuni pe care-i veţi descoperi în sezonul 2 al emisiunii. Director de imagine Vlad Tănase Regia artistică Luminiţa Iordanescu Producător TV Cristina Moiseiu Rădulescu O coproducţie TVR-A&C Partners
 • 18:00
  Telejurnal Moldova
  Prezentatori: Victoria Coleşnic, Victoria Ocară, Irina Bejenaru Producători: Anastasia Ciuleacu, Ruslan Grabari, Irina Bejenaru Translator mimico gestual Transmisiune directă ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ
 • 19:00
  Un doctor pentru dumneavoastră
  *13 ani * Imunitate și sănătate Invitat: dr. Florinela Stoianovici , medic primar medicină generală, specialist în medicină holistică și homeopatie ”Imunitatea este un standard de sănătate care are legătură cu toate corpurile fizic, emoțional-mental și sufletesc! Sufletele noastre influențează cel mai mult starea de sănătate! Calitatea noastră umană contează, totul contează!” Invitata noastră îndeamnă la prevenție medicală pentru creșterea imunității. *Cancerul nu aşteaptă eradicarea pandemiei Invitată din Austria: dr. Alina Sturdza, medic primar radioterapie oncologică, Spital Universitar AKH Cancerul nu așteaptă eradicarea pandemiei de Covid-19. Este important ca pacienții să continuie vizitele la medic și să fie tratați. Moderator Măriuca Mihăilescu Producător Monica Ancuţa Transmisiune directă
 • 20:00
  Telejurnal
  *Ştiri *Tema zilei Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Violeta Iorgulescu / Diana Anghel Transmisiune directă *Sport *Meteo
 • 20:50
  Pe datorie
  PrezintăDaniel Coman Producători: Delia Nicola, George Tudor
 • 20:55
  Zi de zi cu părintele Constantin Necula
  Producător Victor Dochia
 • 21:00
  A doua Românie
  *6 ani Doctor în arheologie, profesorul Ciprian Ardelean este cercetător la Departamentul de Antropologie al Universitatii din Zacatecas și cercetător asociat al Universității din Toronto, Canada. A devenit cunoscut in toata lumea dupa ce echipa din care a facut parte a efectuat cercetări in Pestera Chiquihuite, din centrul Mexicului, de unde a adus probe privind prezența oamenilor pe continentul american mult mai devreme decât se știa până acum. Noile descoperiri, contribuind la rescrierea preistoriei Americii Latine. Avea doar 28 de ani când a devenit profesor asistent la Harvard, insa a avut si sansa de a deveni consilier pe probleme economice la Ministerul de Economie, Comerţ şi Industrie din Japonia. Andrei Hagiu a studiat în Franţa şi Statele Unite. În prezent, este profesor titular la Boston University Questrom School of Business, dedicandu-si timpul pentru cercetare şi consultanţă. Moderator Corina Dobre Jurnalişti: Virginia Ghiţă, Lucian Băbeanu, Sandrino Gavriloaia şi Doru Ionescu Documentarist Gabriela Mocanu Producător Liliana Văduva Inregistrare
 • 22:00
  Câştigă România!
  *Sezon 8 *Ediţia 8 Prezintă Virgil Ianţu Regia artistică Larry Maronesse Producător Diana Pascal O producţie TVR2 şi Zucchero Media
 • 23:00
  România 9!
  Moderator Ionuţ Cristache Jurnalist Oana Cucuruzeanu Producător Livia Şerban Iancu
 • 00:00
  Garantat 100%
  *Invitată Lisa Brennan Jobs, scriitoare Moderator şi realizator Cătălin Ştefănescu Producător Adrian Ionică
 • 01:00
  Pe urmele istoriei
  *Ediţia a VI-a, Iaşi Episodul 1 Ediţia a VI-a a proiectului PE URMELE ISTORIEI s-a defăşurat la Iaşi şi în împrejurimile capitalei Moldovei, fiind dedicată celor 160 de ani de la Unirea Principatelor Române și personalității celui care a pus bazele statului național modern român, Principele Alexandru Ioan Cuza. S-au vizitat obiective culturale şi turistice importante precum: Palatul Culturii, Muzeul Unirii, Mănăstirile „Sfinţii Trei ierarhi” şi Cetăţuia, Palatul Ruginoasa, Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri”, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza". La acest itinerariu a participat, ca invitat de onoare, dr. ec. Bogdan Cuza, urmaş al Principelui A. I. Cuza, rezident la Düsseldorf. Printre participanți: Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi, dr. Lăcrămioara Stratulat, managerul Complexului Muzeal „Moldova” Iaşi, prof. univ. dr. Volkmar Hansen, profesor al Universităţii „Heinrich Heine” şi dr. Heike Spies, director adjunct al Muzeului Goethe din Düsseldorf. Proiectul „Pe urmele istoriei” a demarat în 2013, la iniţiativa doamnei Livia Grama Medilanski, președintele executiv al Atheneum-ului de la Düsseldorf. Scenarist şi producător Sandrino Gavriloaia
 • 01:30
  Zestrea românilor
  * Episodul 8: Masa ursitoarelor-ritual de nastere si scalda traditionala Producător Carmen Stoica (redifuzare)
 • 02:00
  Un doctor pentru dumneavoastră
  *13 ani * Imunitate și sănătate Invitat: dr. Florinela Stoianovici , medic primar medicină generală, specialist în medicină holistică și homeopatie ”Imunitatea este un standard de sănătate care are legătură cu toate corpurile fizic, emoțional-mental și sufletesc! Sufletele noastre influențează cel mai mult starea de sănătate! Calitatea noastră umană contează, totul contează!” Invitata noastră îndeamnă la prevenție medicală pentru creșterea imunității. *Cancerul nu aşteaptă eradicarea pandemiei Invitată din Austria: dr. Alina Sturdza, medic primar radioterapie oncologică, Spital Universitar AKH Cancerul nu așteaptă eradicarea pandemiei de Covid-19. Este important ca pacienții să continuie vizitele la medic și să fie tratați. Moderator Măriuca Mihăilescu Producător Monica Ancuţa
 • 03:00
  Telejurnal
  *Ştiri *Tema zilei Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Violeta Iorgulescu / Diana Anghel Sport *Montaj Meteo *Montaj
 • 03:50
  Pe datorie
  PrezintăDaniel Coman Producători: Delia Nicola, George Tudor
 • 03:55
  Zi de zi cu părintele Constantin Necula
  Producător Victor Dochia
 • 04:00
  A doua Românie
  *6 ani Doctor în arheologie, profesorul Ciprian Ardelean este cercetător la Departamentul de Antropologie al Universitatii din Zacatecas și cercetător asociat al Universității din Toronto, Canada. A devenit cunoscut in toata lumea dupa ce echipa din care a facut parte a efectuat cercetări in Pestera Chiquihuite, din centrul Mexicului, de unde a adus probe privind prezența oamenilor pe continentul american mult mai devreme decât se știa până acum. Noile descoperiri, contribuind la rescrierea preistoriei Americii Latine. Avea doar 28 de ani când a devenit profesor asistent la Harvard, insa a avut si sansa de a deveni consilier pe probleme economice la Ministerul de Economie, Comerţ şi Industrie din Japonia. Andrei Hagiu a studiat în Franţa şi Statele Unite. În prezent, este profesor titular la Boston University Questrom School of Business, dedicandu-si timpul pentru cercetare şi consultanţă. Moderator Corina Dobre Jurnalişti: Virginia Ghiţă, Lucian Băbeanu, Sandrino Gavriloaia şi Doru Ionescu Documentarist Gabriela Mocanu Producător Liliana Văduva
 • 05:00
  România… în bucate
  * Cooking Show *Lipii umplute cu piept de pui şi legume Emisiune realizată de TVR Târgu Mureş Prezentatori: Costin Miron şi Bogdan Moraru Realizatori: Costin Miron şi Bogdan Moraru Jurnalist Cătălin Blebea Producător Cristina Murgu Producător delegat Alexandra Tiniche