loader
Foto

TVR Internaţional aduce românii din diaspora mai aproape de casă

TVR Internaţional îi conectează pe românii de pretutindeni cu ţara lor de origine. Şi în această primăvară, oferta TVRi cuprinde emisiuni informative, programe de publicistică, culturale, educative, divertisment de calitate, film şi teatru românesc.

 

 

  • Grila TVRi cuprinde emisiuni interactive, cu informaţii utile pentru românii din afara graniţelor;

  • Emisiuni informative, de publicistică, culturale, educative şi de divertisment completează, cu sezoane noi, oferta TVRi

 

Una dintre priorităţile TVRi o reprezintă consolidarea legăturii cu telespectatorii, printr-o mai mare apropiere faţă de aceştia, prin creşterea interactivităţii şi empatiei, în programe sau campanii menite să apropie de TVR cât mai mulţi români din afara graniţelor.

Dimineţile de luni până vineri încep la ora 7.00 „Cu capu-n zori”, un program matinal cu informații utile, relevante, prezentate clar şi echilibrat, păstrând, în același timp, o stare tonică, pozitivă. Între orele 9.00 şi 10.00, Matinalii de la Chişinău ajung în casele românilor de pretutindeni cu informaţii interesante, reportaje pe teme diverse, invitaţi speciali de pe ambele maluri ale Prutului, care alină şi dorul diasporei.

Pentru a răspunde nevoilor de informare a publicului în legătură cu criza sanitară care a afectat întreaga lume, de luni până vineri, la ora 13.00, este programată o ediţie specială din care telespectatorii din diaspora pot afla, în timp real, evoluţia situaţiei epidemiologice din România, în general şi din regiunile în care locuiesc cei apropiaţi lor, în particular. Ediţia specială vine în completarea emisiunilor informative pe care canalul TVRi le difuzează de la orele 10.00, 14.00, 18.00, 20.00 şi 03.00.

Emisiunea „Nu există nu se poate”, în care Andreea Marin, una dintre cele mai puternice şi carismatice vedete din România, aduce poveşti de viaţă impresionante, de marţi până joi, la ora 17.00.

Pentru a veni şi în sprijinul românilor de peste Prut, care se află departe de casă în diaspora sau în calitate de imigranţi, Jurnalul TVR Moldova poate fi urmărit de luni până vineri, la ora 18.00, urmat de producţia proprie Un doctor pentru dumneavoastră, de luni până joi, de la ora 19.00.

Programele consacrate ale postului, unele având un istoric de peste 20 de ani la TVR Internaţional, vor fi difuzate într-un format mai dinamic, cu accent pe calitate şi interactivitate.

Astfel, emisiunile interactive ale postului, realizate special pentru românii de pretutindeni: Avocatul dumneavoastră (moderator Angela Avram), Investiţi în România (moderator Octavian Jora), Articolul VII (moderator Mihaela Crăciun) şiA doua Românie (moderator Corina Dobre), urmate de producţia de divertisment Dăruieşte Românie!” (moderator Carmen Târnoveanu) sunt difuzate de luni până vineri, de la 21.00, cu reluare la 4.00 şi la 12.00, pentru publicul de pe continentul american şi australian.

De la ora 22.00, urmează „Câştigă România” cu Virgil Ianţu, iar la ora 23.00 „România 9“ pentru telespectatorii interesaţi de actualitate şi politică.

Continuăm difuzarea seriei de emisiuni La un pas de România – dedicată românilor care trăiesc în jurul comunităţilor istorice din jurul graniţelor (vineri, la ora 19.30 şi sâmbăta, de la 06.30 şi 14.30);

Sâmbata de la ora 23.00, TVRi continuă difuzarea de filme românești, iar duminica, de la aceeaşi oră, este programat Teatru TV, spectacole clasice din Arhiva TVR sau producţiile teatrale recente.

***

Despre TVR Internaţional

TVR Internaţional este singurul post tv destinat vorbitorilor de limbă română din străinătate. TVR Internaţional se adresează românilor de pretutindeni, informându-i în legătură cu ce se întâmplă în ţara de origine, printr-o selecţie de programe premium româneşti, precum şi prin programe speciale dedicate lor.

Grila TVR Internaţional este configurată astfel încât să asigure conectarea românilor din Europa, America de Nord, Australia şi Noua Zeelandă, la actualitatea politică, socială, economică şi culturală din România. Producţiile incluse în grila TVRi contribuie la păstrarea şi promovarea valorilor româneşti, a imaginii României în comunităţile în care traiesc românii din afara graniţelor ţării, la păstrarea identităţii lingvistice, a culturii şi tradiţiilor.

Grila de programe a TVR Internaţional este configurată pe trei tronsoane de prime-time, pentru telespectatorii din Europa, America de Nord şi Australia.

Grila de programe a TVRi cuprinde programe premium ale canalelor TVR1, TVR2, TVR3, precum şi producţii proprii destinate românilor din afara graniţelor ţării.

 

11:00 Antidot la uitare

*Edmond Deda

Realizator Irina Ifrimache

(redifuzare)

11:30 5 x 5 minute de istorie cu Adrian Cioroianu

*Ep. 107-111

Realizator Irina Ifrimache

(redifuzare)

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, v-am invitat să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri