loader
Foto

Prevenție și imunitate

”Un doctor pentru dumneavoastră” vă propune să urmăriți în perioada 27 - 28 decembrie două ediții cu subiecte de actualitate, de la ora 19:00, la TVR Internațional și online pe TVR+.

 

Măriuca Mihăilescu

Luni, 27 decembrie

*Terapii naturale pentru sănătate

Invitat: psiholog Florica Munteanu, specialist în medicină integrativă

Mulți dintre noi suntem afectați de ce se întâmplă în jurul nostru, mai ales de boli cronice, pandemie şi restricții. În această ediţie specialistul nostru îndeamnă la speranţă şi vorbeşte despre câteva metode naturale recomandate pentru restabilirea sănătăţii fizice, psihice şi sufleteşti.

(w882) 1

Mulți dintre noi suntem afectați de ce se întâmplă în jurul nostru, mai ales de boli cronice, pandemie şi restricții. În această ediţie specialistul nostru îndeamnă la speranţă şi vorbeşte despre câteva metode naturale recomandate pentru restabilirea sănătăţii fizice, psihice şi sufleteşti.

*Sănătate din natură: Beneficiile fasolei

Nutriționistul Mihaela Bilic vorbeşte despre calitățile terapeutice ale fasolei

Există o asemănare izbitoare a boabei de fasole cu rinichiul uman. Consumul acesteia poate avea un impact pozitiv asupra sănătății atunci când este consumată ca înlocuitor pentru carne sau alte surse de proteine cu un conținut ridicat de colesterol. Fasolea roșie kidney, unul dintre cele mai sănătoase tipuri de fasole utilizat ca sursă de proteine, are un indice glicemic scăzut, fără a declanșa creșteri ale nivelului zahărului în sânge. Conform unor studii, consumatorii de fasole au risc redus de a se îmbolnăvi de cancer de colon, sân sau de a suferi de o boală cardiacă.

* Best of cu medicii Gheorghe Mencinicopschi, Alin Popescu şi nutriţioniştii Alina Epure, Mihaela Bilic. În finalul emisiunii, vă invităm să urmăriţi:

(w882) 2

  • Mișcarea, cel mai bun tratament - mesaj cheie pentru sănătate, la orice vârstă
  • Sănătate din natură - o scurtă selecție din rubrica care a marcat Anul internațional al fructelor și legumelor
  • Dicţionar medical: Secretele longevităţii - subiectul care a fost o provocare pentru medicul Alin Popescu

(w882) 6


Marţi, 28 decembrie

*Prevenție şi imunitate

Invitat:  dr. Florinela Stoianovici, medic primar medicină generală, specialist în medicină holistică și homeopatie

(w882) 3

2021 a fost un an greu pe care toţi l-am resimţit mai ales la nivelul sufletului, acolo unde doare cel mai tare, afirmă invitata noastră care crede că prevenția crește imunitatea. Perioada sărbătorilor, pe cât este de frumoasă, pe atât este de  grea mai ales pentru cei care au pierdut persoane dragi. Ca să trecem peste situații grele, neprevăzute, este  recomandat să adoptăm strategii de echilibrare și de depășire a obstacolelor, astfel încât să căpătăm un tonus psihic pozitiv și constructiv. Orice boală este un mesager, un răspuns pe care noi trebuie să îl găsi pentru a ne putea trata şi a reface starea de vitalitate, de energie. Recomandări  ancorate în realitate, îndemnul de a duce tradiţiile româneşti atât de frumoase peste tot în lume şi de a privi înainte cu credinţă şi încredere, spre un 2022 mult mai bun!

*Beneficiile produselor apicole

Invitaţi: dr. Teodora Colţa, biolog, şef Laborator Chimia Produselor Apicole; Barbu Ana, şef vânzări produse naturale; dr. biotehnolog Roxana Spulber, sef Secţia Apiterapie

Virusurile şi bacteriile găsesc condiţii prielnice pentru a ataca organismele vii, în special în anotimpul rece. Produsele stupului pot fi aliat de nădejde pentru întărirea imunităţii. Un reportaj din care aflăm detalii şi despre produse apicole contrafăcute.

*Proceduri naturale de recuperare terapeutică

Invitat: dr. Simona Andreescu, medic primar medicină generală și apifitoterapie, Breaza

Frigul, umezeala, stresul sunt principalii factori care favorizează apariţia durerilor în această perioadă. Punctăm câteva proceduri de recuperare terapeutică pentru afecțiunile reumatismale dar și pentru relaxare și nu numai, printre care amintim: curenţi de înaltă şi joasă frecvenţă, ultrasunet laser, împachetare cu spirulină, reflexoterapie, masaj sedativ sau drenaj limfatic, băi cu uleiuri volatile de pin, brad, salvie, mentă sau lavandă.

(w882) 4

***

Moderator Măriuca Mihăilescu

Jurnalist tv Dan Cadar

Producător tv Monica Ancuța

Edițiile emisiunii pot fi urmărite online pe TVR+.

Foto credit Monica Ancuța

15:30 Istorii ascunse

*Masoneria în vestul țării

Francmasoneria a fost, de-a lungul timpului, una dintre principalele surse ce a alimentat nenumăratele teorii conspiraționiste; nu doar în România, ci la nivel mondial. În octombrie 2021, Templul Francmasoneriei din Oradea, monument unic în România și în această parte a Europei, intră în circuitul turistic. Acest edificiu este doar un pretext pentru a explora câteva aspecte ale unei istorii complicate.Producător Cristina Baican

(redifuzare)

16:00 Omul anului (R)

Moderator Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci

Producator Oana Turcu

Coordonator proiect Nicolae Cozma

(Reluare)
 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

Pictorul Silviu Oravitzan, la „Biografii necesare”: Credinţa este răspunsul firesc al devenirii mele

Pictorul Silviu Oravitzan, profesor la Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității de Vest din Timișoara, este invitatul artistei ...

 

#tvri