loader
Foto

Sfaturi utile şi proiecte culturale pentru românii de pretutindeni, joi la TVRi

Joi, 21 aprilie, de la ora 21.30, la TVR Internaţional descoperiţi, într-o nouă ediţie "Corespondent TVRi", cum se adaptează românii aflaţi în Marea Britanie, ce proiecte culturale ample au loc în Canada şi ce înseamnă votul prin corespondenţă.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senatul României vor avea loc la sfârşitul acestui an. Date fiind modificările aduse legislaţiei electorale, în special cu privire la desfăşurarea scrutinului în străinătate, a fost lansată o amplă campanie de informare, care să le permită cetăţenilor români din afară ţării să-şi exercite dreptul la vot într-un mod facil şi în deplină siguranţă. În studioul emisiunii se află Dan Stoenescu, ministru delegat pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, care ne ofere amănunte în legătură cu cele mai importante prevederi legislative referitoare la votul din străinătate.

(w882) Dan Stoene

Continuăm seria discuţiilor despre digitalizarea financiară a diasporei şi va aducem în atenţie şi câteva dintre cele mai frecvente greşeli pe care le fac românii când pleacă la muncă în străinătate. Ne ajută, ca de obicei, Titus Căpîlnean, country manager pentru România al unei companii de transfer de bani online. Vorbim şi cu doi români plecaţi în Marea Britanie pentru a munci şi care aici s-au integrat rapid şi vor să ajute şi alţi români să se adapteze la fel de repede, cu ajutorul instrumentelor financiare disponibile. E vorba de Eduard Pâslaru şi Denis Galbură.

(w882) Titus Căp

(w882) Denis Galb

(w882) Eduard Pis

Un alt subiect pe agenda emisiunii este un proiect educaţional de succes care sărbătoreşte 20 de ani de funcţionare în România. Este vorba despre un demers educaţional unic în ţară - promovarea studiului diplomaţiei, comunicării publice şi afacerilor internaţionale, începând încă de pe băncile liceului. Detalii despre proiect şi despre evenimentele prilejuite de această aniversare primim de la Tova Ben Nun-Cherbis - preşedinta Fundaţiei şi Complexului Educaţional Lauder-Reut şi de la trei dintre elevii şcolii.

(w882) Tova Ben N

În plus, în contextul în care, anul acesta, sărbătorim 100 de ani de la lansarea manifestului Dadaist, care a revoluţionat arta modernă şi 120 de ani de la naşterea lui Tristan Tzara, părintele acestei mişcări literare şi artistice, săptămâna trecută a avut loc la Bucureşti lansarea volumului “DaDa în direct” de Petre Răileanu. Evenimentul de lansare a cuprins şi o conferinţă dedicată românilor din avangarda artistică a secolului XX, despre care vorbim cu Ion Bogdan Lefter critic şi istoric literar, unul dintre participnaţii la acest eveniment. Prin telefon, din Franţa, ne oferă detalii despre cartea “DaDa în direct” chiar autorul acesteia, Petre Răileanu, critic literar, eseist şi publicist.

(w882) Ion Bogdan

(w882) Petre Răi

„O casă pentru o nouă viaţă” este un proiect caritabil, lansat de asociaţia NEPSIS din Belgia, împreună cu Comunitatea Ortodoxă română din Flandra Orientală şi Occidentală. Scopul priectului este construirea unei case unifamiliale pentru 9 copii şi mama lor în judeţul Iaşi. Detalii despre stadiul proiectului şi despre modul în care pot contribui persoanele interesate la sprjinirea acestei familii aflăm de la Părintele Constantin Pogor de la Parohia „Sfântul Apostol Andrei” şi „Sfântul Materne” din Belgia.

(w882) Constantin

Comunitatea românească din Canada a organizat în acest an, în parteneriat cu Ministerul Cetăţeniei şi Imigraţiei un eveniment de anvergură, care prezintă în fiecare an succesul imigranţilor în Canada prin acordarea unui premiu important. De această dată tematică Galei de decernare a fost Cultura Românească. “Mândru că eşti român”a fost motto-ul acestui eveniment, despre care ne oferă detalii Gabriela Covaci, o adevărată ambasadoare a limbii române în regiune, reprezentantă a comunităţii şi iniţiatoare a proiectului RoCaTeach.

(w882) Gabriela C

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

18:00 Telejurnal Moldova

Prezentator Vadim Cheptanaru

Producători: Irina Bejenaru, Anastasia Ciuleacu

Translator mimico gestual

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

*Sport (montaj TVRi)

18:50 Omul anului

*Reportaje-portret.

Producator Oana Turcu

Coordonator proiect Nicolaie Cozma

 
„Fraţii Jderi”, în topul celor mai vizionate filme românești

TVR Internațional programează sâmbătă, 11 mai, de la ora 23:30, „Frații Jderi” (România, 1974), după romanul omonim al lui Mihail Sadoveanu. ...

Reindustrializarea României, un proiect necesar

Reindustrializarea României, un proiect necesar

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Miercuri, 8 mai, de la ora 12:00, și sâmbătă, 11 mai, de la ora 5:55, la TVR Internațional, vă invităm să revedeți o ediție "Investiţi în ...

Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

Marți, 7 mai, de la ora 11:00, la TVR Internațional, am revăzut o  ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre hipertensiunea arterială, ...

 

#tvri