loader
Foto

Un nou sezon al emisiunii „Corespondent TVRi”

Urmăriți „Corespondent TVRi” joi, 3 octombrie, de la ora 21.30. În prima ediție facem cunoștință cu români talentați, consacrați și admirați în diferite colțuri ale lumii, care contribuie la schimbarea imaginii țării lor de origine.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Emisiunea dedicată românilor de pretutindeni , celor care alcătuiesc o nouă Românie, în afara granițelor țării începe în această săptămână un nou sezon. Continuăm să îi aducem în atenția publicului pe cei care promoveaza valorile noastre culturale și identitare.Vrem să ii cunoaștem și să îi facem cunoscuți.

Vorbim despre filme, dar și despre pasiune, talent, toleranță și ...umor, împreună cu Dan Schlanger, un foarte apreciat actor, regizor și producător de film, precum si președinte al Bucharest Jewish Film.

După cum știți, în fiecare emisine, vă aducem în atenție evenimente prin care cultura română este promovată în afara granițelor țării, prin eforturile unor conationali activi, fie în organizații neguvernamentale din țările lor de adopție, fie în reprezentanțele Institutului Cultural Român. Doamnna Cleopatra Lorințiu este director adjunct al ICR Tel Aviv și neobosită promotoare a culturii noastre.

În anul 2004, data de 9 octombrie a fost aleasă, ca Zi Națională de Comemorare a Victimelor Holocaustului în România. Și nu întâmplător, pentru că  în această zi, în 1941, a început deportarea evreilor din Bucovina în Transnistria. TVRi marchează în acest an, Ziua Națională de Comemorare a Victimelor Holocaustului în România cu un documentar de excepție, despre evreii supraviețuitori din Transnistria, realizat de Aura Dobre, care s-a întors din Israel cu o serie de interviuri – mărturii cu acești evrei, care au supraviețuit deportărilor de acum 74 de ani.

Experimentul Pitești rămâne în istorie drept una dintre cele mai sinistre tentative de spălare a creierului şi "reeducare" prin tortură din această parte a lumii.  Realitatea brutală a acestui fenomen este relatată în filmul independent „Între Chin şi Amin“, realizat de regizorul Toma Enache, și care a avut premiera la 1 octombrie, în Bucureşti. Regizorul artistic, actorul, poetul și jurnalistul Toma Enache este invitatul nostru.

Saviana Stănescu este o scriitoare româno-americană, care a avut multiple producții ale pieselor sale la New York, acolo unde traiește de 18 ani, obținând premii importante, piesele sale fiind prezentate pe scena americană și internațională. Acum se află în România, unde lucrează la un proiect special, Proiectul Revoluția.

10:00 Mic dejun cu un campion

*Invitată acad. Maya Simionescu

Amfitrion Daniela Zeca Buzura

Producător Ileana Ploscaru Panait

10:45 Vedeta familiei

Sezonul campionilor

Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Toti cei 32 de campioni au dovedit ca sunt cei mai buni si ca merita trofeul emisiunii oferit de juriul de profesionisti.

Acum este momentul sa castige inimile oamenilor obisnuiti(medici, profesori, manageri, ingineri, studenti, asistentietc..)

Cei care vor decide cine merita marele premiu si titlul“Campionul publicului” sunt 12 jurati, oameni obisnuiti, care nu au specializare in domeniul muzical.

Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri