loader
Foto

Sărbătoarea iei la „Corespondent TVRi”

Ziua Universală a Iei a fost sărbătorită în 24 iunie pe toate continentele. Pe 28 iunie, de la ora 21.30, TVR Internaţional v-a invitat la o nouă ediţie a emisiunii moderate de Corina Dobre, ediţie dedicată acestui veşmânt tradiţional, purtat cu plăcere atât de români cât şi de străini.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Ca în fiecare an, la „Corespondent TVRi” vedem cum au sărbătorit românii de pretutindeni portul tradițional românesc și aflăm cine sunt câştigătorii concursului nostru „Răspândeşte cultură! Dăruieşte RomânIE!”

Unul dintre cele mai frumoase repere ale identităţii româneşti este ia, care este sărbătorită, începând cu anul 2013, în noaptea „cerurilor deschise”, de Sânziene.

Fascinantă şi bogată în semnificaţii, bluza tradiţională feminină a inspirat, de-a lungul timpului, artişti renumiţi și personalităţi din întreaga lume. Ziua Universală a Iei a debutat la iniţiativa comunităţii online „La Blouse Roumaine”, fiind preluată cu succes de comunităţile româneşti din peste 100 de oraşe.

Andreea Tănăsescu – creatoarea comunității „La Blouse Roumaine”

(w882) Coresponde

Bogdan Banu – Comunitatea românilor din Washington DC

(w882) Coresponde

Gelu Savonea – director adjunct al ICR Lisabona

(w882) Coresponde

În colecția Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, muzeu care împlinește anul acesta 82 de ani de existență, am descoperit frumoase veşminte care îmbină măiestria meşterilor artizani cu profunzimea spiritualităţii poporului nostru.

dr. Georgiana Onoiu – Şefa Secţiei Tezaurizare Patrimoniu  a Muzeului Satului

(w882) Coresponde

prof..univ.dr. Rudolf-Mihai Dinu – director la Academia di Romania de la Roma

(w882) Coresponde

Alina Balațchi – membru fondator al asociației Romanian Women in UK

(w882) Coresponde

Duminica, 24 iunie, în Republica Moldova s-a sărbătorit Ziua Națională a Portului Popular, pentru al treilea an consecutiv.

Dana Ciobanu – jurnalist TVR MOLDOVA

(w882) Coresponde

„Răspândeşte cultură! Dăruieşte RomânIE!” s-a intitulat cea de-a cincea ediţie a campaniei de promovare a purtatului iei autentice româneşti. Nu ratați tragerea la sorți prin care trei dintre participanții la concursul nostru vor primi trei ii puse la dispoziție de sponsorul „Flori de Ie”!

Cristina Leorent – director  TVR Internațional

(w882) Coresponde

***

Moderator: Corina Dobre

Producător: Liliana Văduva

Emisiunea este difuzată şi online pe TVR+.

0:00 Drumul lui Leşe

Realizator şi moderator Grigore Leşe​

Jurnalist senior Sandrino Gavriloaia

Producător Sînziana Miloşoiu

1:00 România literară TV

*In memoriam Nicolae Manolescu

Producător Bianca Sărăţeanu

(redifuzare)

 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, v-am invitat să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, vă așteptăm la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

 

#tvri