loader
Foto

Sănătate din natură, o rubrică nouă, în anul internațional al fructelor și legumelor

Noua rubrică „Sănătate din natură" a emisiunii „Un doctor pentru dumneavoastră” aduce recomandări și informații utile despre beneficiile consumului de fructe și legume pentru o sănătate optimă, de luni până joi, la TVR Internațional.

 

Odată cu pandemia COVID-19, nevoia de a transforma și reechilibra modul în care sunt produse și consumate alimentele a fost accentuată.

În 2021, declarat de către ONU anul internațional al fructelor și legumelor, echipa emisiunii, împreună cu specialişti români recunoscuţi în domeniul medical, au dat startul noului sezon cu o rubrică nouă: Sănătate din natură, cu multe informații utile despre  beneficiile consumului de fructe şi legume pentru sănătatea noastră, a tuturor!

(w882)

Fructele și legumele stau la baza unei diete sănătoase şi specialiștii recomandă ca fiecare adult să consume zilnic cel puțin 400 de grame de astfel de alimente, având culori cât mai variate, pentru a preveni dezvoltarea unor afecţiuni cronice cum ar fi cancerul, diabetul, bolile de inimă, obezitatea dar și pentru a contracara deficiențele de micronutrienți.

(w882)

Anul internaţional al fructelor şi legumelor 2021 se încadrează în „Deceniul de Acţiune al ONU privind Nutriţia'' (2016-2025) şi în '„Deceniul ONU privind Agricultura Familială'' (2019-2028), prin care organizația îşi propune să atragă atenția asupra importanței acestor alimente  pentru nutriția umană, securitatea alimentară și sănătate, crescând gradul de conștientizare a beneficiilor oferite de fructe și legume.

(w882)

De asemenea, este importantă  promovarea unor diete diversificate și a unor stiluri de viață echilibrate și sănătoase, precum şi reducerea pierderilor şi a risipei de fructe şi legume. Vă aşteptăm întrebările pe facebookul emisiunii, pe mail la adresa undoctor@tvr.ro sau pe messenger.

(w882)

Mulţumim partenerului emisiunii, Florăria Trias care a oferit cu drag, la aniversarea celor 14 ani de emisiuni medicale sub genericul „Un doctor pentru dumneavoastră” aranjamente care cuprind o bună parte din bogăţiile toamnei.

(w882)

Reportajele pot fi urmărite şi pe pagina de FB a emisiunii.

 

16:00 Omul anului (R)

Moderator Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci

Producator Oana Turcu

Coordonator proiect Nicolae Cozma

(Reluare)

17:00 Puternici, împreună

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(redifuzare)

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

Pictorul Silviu Oravitzan, la „Biografii necesare”: Credinţa este răspunsul firesc al devenirii mele

Pictorul Silviu Oravitzan, profesor la Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității de Vest din Timișoara, este invitatul artistei ...

 

#tvri