loader
Foto

Romania News Report, cu Bogdan Stănescu

TVR Internaţional vă invită să urmăriţi un nou program informativ, o retrospectivă săptămânală în limba engleză a ştirilor din România.

 

Bogdan Stănescu
Romania News Report

Prezentată de Bogdan Stănescu, cu o experiență de peste 30 de ani în televiziune, profesor asociat la Catedra de Engleză a Universităţii din Bucureşti, emisiunea se adresează telespectatorilor din străinătate, interesaţi de actualitatea românească, fără a fi neapărat vorbitori de limba română.

Fie că sunt apropiaţi ai comunităţilor româneşti din afara graniţelor ţării, fie fac parte din familii mixte sau din categorii socio-profesionale interesate de actualitatea din România, telespectatorii TVR Internaţional au acum posibilitatea de a urmări ştirile realizate de jurnaliştii Televiziunii Române, traduse în limba engleză.

Programul este realizat în parteneriat cu Masteratul pentru Traducerea Textului Literar Contemporan -  Engleză, Universitatea din Bucureşti.

Romania News Report are 30 de minute şi este difuzată sâmbăta de la ora 19.30, ora României, la TVR Internaţional şi pe platforma tvrplus.ro.

Redifuzările, programate inclusiv pentru SUA şi Australia sunt următoarele:

Duminică - ora 2:30
Duminică - ora 14:30
Luni - ora 13:00
Marţi - ora 5:00

TVR Info: Duminică – ora 14.30

Prezentator: Bogdan Stănescu
Jurnalist: Răzvan Petrişor
Producător: Corina Dobre

0:20 Memorialul Durerii - o istorie care nu se învaţă la şcoală

* O istorie care nu se învaţă la şcoală

*Caractere. Iuliu Hossu-A biruit Dreptatea

Tânărul episcop greco-catolic cu un rol determinant în Unirea de la 1 Decembrie a fost condamnat pentru credința sa. Numit cardinal „in pectore”, Iuliu Hossu a trăit până la sfârșitul zilelor sale în stare de arest. Simpla sa apariție între credincioși era văzută de regimul comunist ca un pericol.

Redactor Doina Teodoru

Producător Alexandru Munteanu

Un film de Lucia Hossu Longin

O coproducţie TVR-APTR

(redifuzare)

1:10 De ce-aş citi? (R)

Moderator Tudor Călin Zarojanu

Producător Bogdana Pascal

(Reluare)
 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri