loader

România deşteaptă la New York: Cristina Ghenoiu

Marţi, 12 aprilie, de la ora 21.00, TVR Internaţional v-a prezentat povestea unei românce care s-a remarcat, peste Ocean, în cercetarea din domeniul cancerului.

 

Lumea şi noi
  • Irina Păcurariu prezintă la TVR Internaţional, în cadrul emisiunii “Lumea şi Noi”, timp de patru ediţii, portretele a zece tineri români care au reuşit într-unul dintre cele mai mari şi competitive oraşe ale lumii.
  • Ediţia este disponibilă online pe TVR+. (Partea I)

Cristina Ghenoiu este deţinătoarea unui doctorat în biochimie la Universitatea Cornell. A făcut parte din echipe de cercetare în domeniul cancerului, iar, la 31 de ani, este consultant la una dintre marile companii specializate în biotehnologie.

Pentru noi, Cristina ar putea fi fata care a primit, în 2011, marele premiu la o gală a studenţilor români din străinătate. Pentru americani, ea este cercetătoarea care a mers atât de departe cu experimentele de laborator, încât prestigioasa revistă Science s-a văzut nevoită să consemneze o premieră în istoria ei.

(w882) Cristina G

De obicei, dacă doi oameni de ştiinţă ajung la acelaşi rezultat în centrele de cercetare din Statele Unite există obiceiul ca cel care semnează raportul final să fie cel mai în vârstă. Pentru românca Cristina Ghenoiu s-a făcut excepţie. Ea a lucrat într-o amplă cercetare de laborator alături de un coleg mai în vârstă, iar alegerea şefului de laborator a fost atât de dificilă încât…s-a dat cu banul.

 

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

20:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

 
Drepturile şi protecţia consumatorului în Uniunea Europeană

Angela Avram și invitatul acestei ediții,  Sorin Mierlea, președintele Infocons Protecția Consumatorilor din România, vă propun o  discuție ...

În spatele frontului: Prizonierii de război

În spatele frontului: Prizonierii de război

publicat: miercuri, 02 aprilie 2025

Cei doi amfitrioni, Mihai Constantin şi lectorul universitar dr. Alin Matei, prodecanul Facultăţii de Istorie a Universităţii din Bucureşti, ne ...

Istoriile orașului - Școli de fete

Istoriile orașului - Școli de fete

publicat: marţi, 01 aprilie 2025

Până în secolul al XIX-lea, învățământul a fost mixt. Băieți și fete frecventau împreună ciclul primar, însă de acolo puține erau elevele care ...

 

#tvri