loader
Foto

România deşteaptă la New York: Cristina Ghenoiu

Marţi, 12 aprilie, de la ora 21.00, TVR Internaţional v-a prezentat povestea unei românce care s-a remarcat, peste Ocean, în cercetarea din domeniul cancerului.

 

Lumea şi noi
  • Irina Păcurariu prezintă la TVR Internaţional, în cadrul emisiunii “Lumea şi Noi”, timp de patru ediţii, portretele a zece tineri români care au reuşit într-unul dintre cele mai mari şi competitive oraşe ale lumii.
  • Ediţia este disponibilă online pe TVR+. (Partea I)

Cristina Ghenoiu este deţinătoarea unui doctorat în biochimie la Universitatea Cornell. A făcut parte din echipe de cercetare în domeniul cancerului, iar, la 31 de ani, este consultant la una dintre marile companii specializate în biotehnologie.

Pentru noi, Cristina ar putea fi fata care a primit, în 2011, marele premiu la o gală a studenţilor români din străinătate. Pentru americani, ea este cercetătoarea care a mers atât de departe cu experimentele de laborator, încât prestigioasa revistă Science s-a văzut nevoită să consemneze o premieră în istoria ei.

(w882) Cristina G

De obicei, dacă doi oameni de ştiinţă ajung la acelaşi rezultat în centrele de cercetare din Statele Unite există obiceiul ca cel care semnează raportul final să fie cel mai în vârstă. Pentru românca Cristina Ghenoiu s-a făcut excepţie. Ea a lucrat într-o amplă cercetare de laborator alături de un coleg mai în vârstă, iar alegerea şefului de laborator a fost atât de dificilă încât…s-a dat cu banul.

 

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

17:00 Puternici, împreună

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(redifuzare)

17:55 VideoART

Realizator şi producător Ileana Ploscaru Panait

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

Pictorul Silviu Oravitzan, la „Biografii necesare”: Credinţa este răspunsul firesc al devenirii mele

Pictorul Silviu Oravitzan, profesor la Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității de Vest din Timișoara, este invitatul artistei ...

 

#tvri