loader
Foto

Relansarea Parteneriatului Strategic Consolidat dintre România și Italia

Miercuri, 21 februarie, de la ora 21.00, pe TVR Internațional și TVR+ a fost programată o nouă ediție a emisiunii  „ Articolul VII". Invitatul Mihaelei Crăciun a fost Ştefan Radu Oprea, Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

 

Mihaela Crăciun
Articolul VII

Relansarea Parteneriatului Strategic Consolidat dintre România și Italia a fost obiectivul principal al Ședinței comune a Guvernelor Român și Italian de la Roma din 15 februarie 2024.

(w882) Forum

Invitatul Mihaelei Crăciun în ediția din 21 februarie a emisiunii „Articolul VII" este Ştefan Radu Oprea, Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Printre temele dezbaterii se vor regăsi:
-      Protejarea drepturilor celor peste 1 milion de români care trăiesc și lucrează în Italia;
-      Intensificarea legăturilor economice dintre cele două țări;
-      Finanțarea de către SACE a două proiecte ale S.N. Nuclearelectrica S.A. cu suma de până la 2 miliarde EUR;
-   Forum economic organizat de Ambasada României,  Ministerul Afacerilor Externe italian și ICE, în marja ședinței comune a celor două guverne, la care au participat peste 35 de companii din România si peste 120 de companii din Italia, din domenii cheie;

(w500) Columna lu

-       Ziua Internațională a limbii materne - 21 februarie - este și despre „Columna lui Traian. Povestea unui simbol” - expoziție cu audio-ghid în limba română la Colosseumul din Roma.

(w882) Autobuz Ro

La 13 ani de la ultima ședință comună,  premierul român Marcel Ciolacu și omologul italian, Giorgia Meloni, președintele Consiliului de Miniștri al Italiei, au semnat Declarația Comună privind dezvoltarea Parteneriatului Strategic Consolidat româno-italian în materie de politică externă, securitate, schimburi economice și cooperare sectorială.

(w882) Primarie R

Viceprim-ministrul Marian Neacșu, viceprim-ministrul și ministrul afacerilor interne Cătălin Predoiu, ministrul transporturilor și infrastructurii Sorin Grindeanu, ministrul apărării naționale Angel Tîlvăr, ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu și ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului Ștefan-Radu Oprea au avut consultări bilaterale și au semnat, alături de omologii italieni, o serie de documente de cooperare bilaterală în șapte domenii: afaceri externe și afaceri europene; administrație publică – formare funcționari publici; securitate cibernetică; turism; sprijinirea antreprenoriatului; afaceri interne; cooperarea în domeniul protecției civile.

(w882) Primarie M

***

Moderator: Mihaela Crăciun

Jurnalişti: Lilia Anghel şi Marian Nicola

Realizator: Mihaela Iamandei

Producător: Iulia Popescu

***

TVR Internațional

Articolul VII - Difuzare în premieră miercuri, 21 februarie, ora 21.00; redifuzări - joi, 22 februarie, orele 04.00 și 12.00 (ora României).

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

9:00 Weekend matinal

* Matinal (II)

Prezintă Maria Smarandache şi Nadine Vlădescu

Producători: Raluca Neagu şi Horaţiu Rusu

Transmisiune directa

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

9:50 Smart Diaspora

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri