loader
Foto

Relansarea Parteneriatului Strategic Consolidat dintre România și Italia

Miercuri, 21 februarie, de la ora 21.00, pe TVR Internațional și TVR+ a fost programată o nouă ediție a emisiunii  „ Articolul VII". Invitatul Mihaelei Crăciun a fost Ştefan Radu Oprea, Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

 

Mihaela Crăciun
Articolul VII

Relansarea Parteneriatului Strategic Consolidat dintre România și Italia a fost obiectivul principal al Ședinței comune a Guvernelor Român și Italian de la Roma din 15 februarie 2024.

(w882) Forum

Invitatul Mihaelei Crăciun în ediția din 21 februarie a emisiunii „Articolul VII" este Ştefan Radu Oprea, Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Printre temele dezbaterii se vor regăsi:
-      Protejarea drepturilor celor peste 1 milion de români care trăiesc și lucrează în Italia;
-      Intensificarea legăturilor economice dintre cele două țări;
-      Finanțarea de către SACE a două proiecte ale S.N. Nuclearelectrica S.A. cu suma de până la 2 miliarde EUR;
-   Forum economic organizat de Ambasada României,  Ministerul Afacerilor Externe italian și ICE, în marja ședinței comune a celor două guverne, la care au participat peste 35 de companii din România si peste 120 de companii din Italia, din domenii cheie;

(w500) Columna lu

-       Ziua Internațională a limbii materne - 21 februarie - este și despre „Columna lui Traian. Povestea unui simbol” - expoziție cu audio-ghid în limba română la Colosseumul din Roma.

(w882) Autobuz Ro

La 13 ani de la ultima ședință comună,  premierul român Marcel Ciolacu și omologul italian, Giorgia Meloni, președintele Consiliului de Miniștri al Italiei, au semnat Declarația Comună privind dezvoltarea Parteneriatului Strategic Consolidat româno-italian în materie de politică externă, securitate, schimburi economice și cooperare sectorială.

(w882) Primarie R

Viceprim-ministrul Marian Neacșu, viceprim-ministrul și ministrul afacerilor interne Cătălin Predoiu, ministrul transporturilor și infrastructurii Sorin Grindeanu, ministrul apărării naționale Angel Tîlvăr, ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu și ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului Ștefan-Radu Oprea au avut consultări bilaterale și au semnat, alături de omologii italieni, o serie de documente de cooperare bilaterală în șapte domenii: afaceri externe și afaceri europene; administrație publică – formare funcționari publici; securitate cibernetică; turism; sprijinirea antreprenoriatului; afaceri interne; cooperarea în domeniul protecției civile.

(w882) Primarie M

***

Moderator: Mihaela Crăciun

Jurnalişti: Lilia Anghel şi Marian Nicola

Realizator: Mihaela Iamandei

Producător: Iulia Popescu

***

TVR Internațional

Articolul VII - Difuzare în premieră miercuri, 21 februarie, ora 21.00; redifuzări - joi, 22 februarie, orele 04.00 și 12.00 (ora României).

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

21:00 Vineri seara în direct

*Best of 1

Moderator Kyrie Mendel

Producător Bogdan Stănescu

(redifuzare)

22:00 Gala umorului

Prezintă: Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba

Producător Cosmin Dumitru

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri