loader
Foto

”Prezenţe româneşti în Italia”: Roxana Roman, o poveste care inspiră | VIDEO

Proiectul ”Prezențe românești în Italia” a continuat la TVR Internațional marţi, 15 noiembrie, de la ora 22:00, cu Roxana Roman.

 

Prezențe românești în Italia

Un proiect realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, dedicat celei mai mari comunităţi româneşti din străinătate. Seria a început la TVR Internațional pe 11 noiembrie, de la ora 22:00, ora României.

Timișoreanca Roxana Roman a primit în octombrie 2022, la Milano, Premiul Giorgio Ambrosoli pentru lupta ei cu clanurile de interlopi din Roma. Distincţia este acordată de autorităţile din peninsulă cetăţenilor implicaţi în acţiuni de apărare a statului de drept.

(w882)

În 2018, președintele Mattarella o decora cu ordinul Cavaliere dell Ordine al Merito della Repubblica Italiana.

(w882)

Povestea ei, în dialogul cu Anca Berlogea Boariu şi echipa TVR Internaţional: este bănăţeancă, iar la 18 ani, în 2003, a ajuns în capitala Italiei unde și-a deschis un bar. Acolo au intrat clanurile din Roma, care i-au bătut soțul și o clientă, apoi au distrus localul. A avut curajul să facă un denunț şi nu s-a lăsat intimidată, spunând că nu poate renunța la tot fără luptă: „Plângerea a fost un gest normal. Sunt mulți oameni buni care vor o schimbare, dar e nevoie de o nouă mentalitate, iar asta începe cu fiecare dintre noi”, povestește Roxana.

(w882)

Seria „Prezenţe româneşti în Italia”, realizată de Anca Berlogea Boariu şi Claudia Nedelcu Duca şi coordonată de Mihaela Crăciun si Corina Dobre, va putea fi urmărită la TVR Internaţional în perioada 11 – 20 noiembrie, la ora 22.00 (luni-vineri) şi la ora 21.00 (sâmbătă şi duminică), dar şi pe platforma tvrplus.ro.

Acest proiect a fost realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

19:00 Azi pentru maine

*Episodul 5 Renovaţi-o
De ani buni reglementarile reglementarilor reinoiesc si reorganizeaza invatamantul, afectand si uneori debusoland profesori, copii, parinti. Solutii ideale nu exista.Nevoia de incredere in scoala este comuna tuturor participantilor la procesul de invatamant indiferent de care parte a catedrei se afla. Dincolo de toate schimbarile trecute, prezente si viitoare, de toate renovarile sau reabilitarile legislatiei, profesori, elevi si parinti trebuie sa gaseasca un limbaj comun. Realizator Constantin Lupescu

Jurnalist Carmen Ciurea

Producător Alexandru Munteanu

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, se discută despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri