loader
Foto

Galerie foto

Prezenţă românească la Essen, luni la “Lumea şi noi”

Luni, 14 iulie şi 21 iulie, de la ora 20.30, TVR Internaţional v-a invitat la cea de-a IX-a ediţie a Târgului Internaţional de Artă “contemporary art ruhr” din Essen.

 

Lumea şi noi

Prima parte este disponibilă pe TVR+

Partea a doua este disponibilă pe TVR+

În acest an, România a fost ţara invitată special la cea de-a IX-a ediţie a Târgului Internaţional de Artă “contemporary art ruhr” din Essen, pe scurt C.A.R. 2014. În fiecare an, evenimentul este structurat în două secţiuni sezoniere, o întrunire dedicată artei video şi fotografiei şi o alta a celor mai noi şi inovative curente din arta contemporană. În primăvară, au fost invitaţi 10 artişti români ce activează în domeniul fotografiei şi artelor video.

La ediţia complementară, din toamnă, ţara noastră urmează să-şi extindă participarea prin numărul de expozanţi, pavilioane şi proiecte. Participarea României la “contemporary art ruhr” a fost posibilă prin eforturile organizatorice ale Institutului Cultural Român, care a colaborat cu Uniunea Artiştilor Plastici din România şi cu galeria de proiecte KunstArt din Bochum, galerie coordonată de românca Doina Talman. C.A.R. 2014 este cel mai mare târg de artă din bazinul Ruhr-ului, megalopolis german cu o populaţie de peste 5 milioane de locuitori.

Târgul “contemporary art ruhr” a debutat în anul 2006, în zona monumentului industrial Zollverein, aflat sub patrimoniul UNESCO. Zeche Zollverein din Essen a fost cel mai mare complex de exploatare şi prelucrare a cărbunelui din Europa, dar mina a fost închisă treptat, iar întreg perimetrul a fost transformat în centru cultural multifuncţional.

Prima parte a reportajului s-a difuzat luni, 14 iulie, iar ce-a dea doua, luni, 21 iulie, de la ora 20.30, la TVR Internaţional!

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

7:00 Telejurnal matinal

* Matinal * Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

*Sport (montaj TVRi)

*Meteo (montaj TVRi)

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, v-am invitat să urmăriți, în direct, la TVR Internațional, o nouă ediție ”Investiți în România!”.

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, vă așteptăm la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

 

#tvri