Marți, 9 martie, de la ora 21:00, ați putut afla ce măsuri ia Uniunea Europeană pentru a susține piața muncii din România, ce se întâmplă cu românii din Marea Britanie și cum putem atrage fonduri europene.
Pandemia COVID-19, cea mai gravă criză de sănătate a epocii moderne, a aruncat economia într-o recesiune profundă, afectând atât țările bogate, dar mai ales pe cele în curs de dezvoltare sau sărace. Pentru a veni în sprijinul statelor, organismele internaționale au adoptat măsuri ample, în încercarea de a atenua efectele coronavirusului asupra nivelului de trai al populației.
În această ediție am vorbit cu europarlamentarul Dragoș Pîslaru despre cum sunt susținuți angajatorii și angajații din blocul comunitar de către Uniunea Europeană și ce resurse se alocă pentru noi competențe pe piața muncii din România, pentru a face față provocărilor generate de criza sanitară. De asemenea am aflat ce se întâmplă cu românii din spațiul britanic, în urma Acordului de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană, în actualul context al relațiilor economice UK-UE.
La „Investiți în România!” am discutat cu primarul Ioan Popa despre eforturile de atragere a fondurilor comunitare și nu numai, pentru a interconecta Reșița cu orașele din regiune și a transforma zona într-un nod de investiții care să atragă acasă românii plecați în străinătate.
Iar președintele Comitetului Național Român al Consiliului Mondial al Energiei, Iulian Iancu, ne-a spus cum poate deveni România un pol și furnizor regional important în domeniul energetic și cum am putea transforma criza actuală într-o oportunitate în domeniu. De asemenea am aflat și care ar fi costurile sociale și economice suportate de țara noastră, în urma unei posibile tranziții către energia regenerabilă.