loader
Foto

Galerie foto

O ediţie mozaic, joi la „Corespondent TVRi”

Joi, 26 martie, de la ora 22.00, la „Corespondent TVRi”, am vorbit despre evenimentele ce marchează împlinirea a 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România şi am aflat cum sunt puse în valoare fotografii de acum 100 de ani.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Ediția este disponibilă online pe TVR+

În plus, am descoperit care este legătura dintre un picnic poetic şi francofonie sau cât de dulce poate fi viaţa în Italia, atunci când eşti decorator de torturi, precum şi ce premii au obţinut asociaţiile româneşti din regiunea italiană Latina.

Anual, la 20 martie, 75 de țări celebrează Ziua Internațională a Francofoniei prin diverse manifestări culturale, prima sărbătoare de acest fel având loc în anul 1998. În martie, în preajma acestei sărbători, Institutul Francez din România organizează "luna francofoniei".  Despre evenimentele organizate cu acest prilej, în acest an, vorbim cu Christophe Pomez, director adjunct al Institutului Francez.

(w882) Cristophe

La 27 martie, cu ocazia împlinirii a 47 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între România și Australia, la sediul Ambasadei României de la Canberra va fi vernisata o expoziţie prin care sunt puse în valoare fotografii de acum 100 de ani realizate de Costică Acsinte şi readuse la viaţă de artista australiană Jane Long. Expoziţia este intitulată Dancing with Costică şi face parte dintr-o serie de evenimente organizate în această perioadă, despre care vorbim cu Nineta Bărbulescu, ambasador al României în Australia.

(w882) Nineta Bă

Tot la 27 martie se împlinesc 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Cu această ocazie, de ambele părţi ale Prutului au loc o serie de evenimente culturale şi academice. Despre toate acestea, dar şi depre semnificaţia actuală a “ACTULUI UNIRII” Basarabiei cu România, votat de majoritatea deputaților din “Sfatul Ţării” la 27 martie 1918 la Chişinău, vorbim cu Iuliana Gorea Costin – Înalt Reprezentant al Guvernului României pentru Republica Moldova, dar şi cu profesorul Gheorghe Palade istoric, prin telefon de la Chişinău.

(w882) Iulia Gore

(w882) Gheorghe P

Primarul orașului Latina, Giovanni Di Giorgi, a premiat două formațiuni românești: Asociația "Europa Onlus" și ONG "Un Mondo Sereno", în cadrul evenimentului "Ziua solidarității" care a avut loc în urmă cu puţin timp la Teatrul D'Annunzio din localitate. Avem ocazia să-l felicităm de la distanţă pe preşedintele uneia dintre aceste asociaţii, Cristian Florin Benzar.

(w882) Cristian F

Roxana Mara Liche este dovada vie a faptului că viaţa în Italia poate fi dulce, chiar şi pentru un emigrant român, dacă îşi alege meseria potrivită şi o face cu pasiune şi determinare. Roxana este „ cake designer”, mai pe româneşte decorator de torturi şi prăjituri, dar şi realizator de emisiuni tv culinare în Italia şi proprietar de pensiune.

(w882) Roxana Mar

Producător: Liliana Văduva

Moderator: Corina Dobre

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

15:00 România…în bucate

* Cooking Show

Cotlet de porc cu legume la cuptor

Realizator Bogdan Moraru

Producător Costin Miron

Jurnalist Cătălin Blebea

Producător Cristina Murgu

Producător delegat Alexandra Tiniche

15:30 Punctul critic

Prezintă Bogdan Muzgoci

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik, Raluca Alecu

Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Producător Florenţa Dăscălescu

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 sâmbătă, 27 aprilie de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” şi ĩn spectacolul ce va deschide ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

 

#tvri