loader
Foto

Galerie foto

Noemi Marin, o retorică a performanţei

Luni, 25 aprilie, de la ora 21:00, „Lumea şi noi” ne-a adus un nou reportaj de pe celălalt mal al Atlanticului semnat de Marius Constantinescu. La TVRi am cunoscut-o pe Noemi Marin, o personalitate a mediului academic american, fiica dirijorului Marin Constantin.

 

Lumea şi noi

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Dr. Noemi Marin este  profesoară de comunicare şi retorică politică la Florida Atlantic University, una dintre cele mai respectate personalităţi ale mediului academic american, autor de volume axate pe comunicare politică şi iniţiator al unor programe academice reproduse la nivel naţional. Cu un doctorat obţinut în 1999 la Universitatea din Maryland, ea a semnat, printre altele, volumul After the Fall: Rhetoric in the Aftermath of Dissent in Post-Communist Times.

Noemi Marin este nu doar unul dintre foarte puţinii români care l-au intervievat pe Dalai Lama, dar şi organizatorul mai multor vizite ale acestuia în mediile academice americane. Fiica celebrului Marin Constantin, iniţiatorul şi dirijorul Corului Naţional de Cameră «Madrigal» şi sora dirijorului de renume internaţional Ion Marin, Noemi este şi o poetă publicată pe ambele maluri ale Atlanticului.

Într-un text publicat pe site-ul LiterNet.ro, ea vorbea despre moştenirea tatălui său, spunând că „am avut bucuria să înţeleg că publicul român de pretutindeni îl cunoaşte pe Marin Constantin, îi cunoaşte Corul său Madrigal, muzica, talentul său de geniu, precum şi bogăţia şi complexitatea repertorială şi artistică”.

„Publicul străin îl cunoaşte pe tatăl meu, atât prin înregistrări şi filme, dar, mai ales, prin prezenţa sa directă în sălile de spectacol, trăind momente de inegalabilă măreţie muzicală, de respiraţie inefabilă şi întrepătrundere spirituală. Există, însă, şi un alt public, mai puţin cunoscut în România, public care l-a întâlnit pe Marin Constantin prin persoane ca mine, mama şi fratele meu, prin fiica mea, Oana şi soţul meu, John, prin foştii membrii ai Corului Madrigal (Irina Bazavan, Ecaterina Chirica, Mariana Popescu-Fălticeni şi alţii), prin noi, cei apropiaţi lui, răspândiţi pretutindeni”, spunea Noemi Marin.

Realizator Marius Constantinescu

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

19:00 Un doctor pentru dumneavoastră

* Cataracta, principala cauză de pierdere a vederii

Invitat: dr. Andrei Filip, medic primar oftalmolog, supraspecializare în chirurgia refractivă și a cataractei

În general, cataracta afectează persoanele după vârsta de 60 de ani, dar există şi tipuri rare care apar mai devreme sau la naștere. Vorbim despre prima cauză tratabilă de orbire din lume. Această afecţiune se poate opera în orice stadiu însă, se recomandă o chirurgie timpurie.

* Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Invitat: acad. Maya Simionescu, director Institutul de Biologie şi Patologie Celulară „Nicolae Simionescu al Academiei Române, preşedinte Societatea Română de Biologie Celulară

Acad. Maya Simionescu, ex-profesor la universităţi din SUA și Canada, cercetătoarea care a obținut multe premii, distincţii și s-a remarcat în cercetarea biomedicală la nivel internațional, vorbește despre progresele spectaculoase care pot ajuta omenirea să trăiască mai bine în viitor.

* Tratarea gonartrozei şi leziunilor genunchiului

Invitat: dr. Dragoş Popescu, medic primar chirurgie ortopedică, Spania

Dr. Dragoş Popescu, ortoped supraspecializat în chirurgia artroscopică şi protetica genunchiului, s-a specializat în Chirurgie Ortopedică şi Traumatologie în cadrul centrului universitar “Hospital Clínic de Barcelona”, unde şi-a desfăşurat activitatea în ultimii 21 ani. Din 2014, tratează pacienţi şi în România. Are o vastă experienţă în transplanturile şi implanturile artificiale de menisc, precum şi în protezarea robotică a genunchiului.

Moderator Ana Maria Ghiur

Jurnalist Lucian Băbeanu

Documentarist Giorgiana Şuşurincă

Producător Monica Ancuţa

Transmisiune directă

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, vă invităm să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, vă așteptăm la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

 

#tvri