loader
Foto

“Lumea şi noi”: despre Michael Shafir și Radio Europa Liberă

Cariera Profesorul Universitar Michael Shafir la Radio Europa Liberă e ilustrată într-o nouă ediție a emisiunii "Lumea și noi", la TVRi, azi, de la ora 00.30.

 

Mihaela Crăciun
Lumea şi noi

Istoric, politolog și eseist, e unul dintre cei mai buni cunoscători din România în materie de politică internațională. S-a născut la București, iar în 1961 a emigrat în Israel legal. La 22 de ani a ajuns să lucreze la postul de Radio Europa Liberă, până în 1967, într-un departament ce se ocupa cu sondajele de opinie publică şi cercetarea audienţei. Intervievaţi erau turiştii, iar sondajele erau realizate prin intermediul unor Institute de sondare a opiniei publice: „Dacă lucram direct, era sinucidere dublă, şi pentru noi, şi pentru ei”.

(w882)

A revenit în anii ‘80 la Munchen, între 1985 şi 1988 a fost director adjunct la Departamentul de Cercetare a Audienției și Opiniei Publice, iar între 1988-1991, şef al Unității de cercetare române, analist principal la Institutul de Cercetare RFE/RL la München și apoi la Open Media Research Institute la Praga.

Profesorul Shafir i-a povestit Mihaelei Crăciun și despre faptul că, la plecarea de pe postul de redactor - documentarist la Europa Liberă, a luat cu sine arhive ale postului care "stocau" peste 40 de ani din viaţa României, începând cu anii 1962-1963, pe care le-a donat Facultăţii de Ştiinţe Europene a Universității Babeș-Bolyai din Cluj.

Este autor și coautor pentru numeroase cărți și pentru peste 250 de studii și articole în publicații străine și românești.

 

 

21:00 Vineri seara in direct

*Best of 2

Moderator Kyrie Mendel

Producător Bogdan Stănescu

(redifuzare)

22:00 Gala umorului

Prezintă: Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba

Jurnalist Iulia Ioanitoaia

Producător Cosmin Dumitru

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri