loader
Foto

Lăsaţi-ne să fim români!(Partea a III-a)

Ediţia din 22 decembrie a emisiunii „La un pas de România" a încheiat relatările despre fraţii noştri din Serbia. Partea a III-a a reportajului, semnat de Melania Trifu, a fost programată la ora 21:00, la TVRi şi pe TVR+.

 

La un pas de România

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

A treia şi ultima parte a reportajului despre românii din Valea Timocului şi Voivodina a fost difuzată la TVR Internaţional cu trei zile înainte de Crăciun.

Însă fraţii noştri de limbă română din aceste regiuni sârbeşti îl vor sărbători pe 7 ianuarie,  pentru că sunt creştinii ortodocşi de rit vechi.

(w882) Voivodina

Românii din Valea Timocului afirmă că, în urmă cu zeci de ani, li se interzicea botezarea copiilor lor cu prenume româneşti, lucru care din păcate, ar exista şi astăzi.

(w882) Voivodina

Oamenii cred că statul sârb vrea să-i asimileze.

(w882) Voivodina

În Provincia Voivodina, cetăţenii sârbi de naţionalitate română cred că în câţiva ani, comunitatea românescă nu va mai exista.

(w882) Voivodina

***

„Lăsaţi-ne să fim români!”, un reportaj în trei părţi, se difuzează joi de la ora 21:00, la TVR Internaţional! Partea I, din 8 decembrie, şi partea a II-a, din 15 decembrie, sunt disponibile online pe TVR+.

Realizator: Melania Trifu

(w882) Voivodina

***

Din 20 octombrie 2016, de la ora 21:00, jurnaliştii TVR Internaţional ne prezintă comunităţile istorice de români aflate...„La un pas de România”.

Ei sunt cei care duc tradiţiile mai departe şi încă mai poartă vorba românească, deşi localitatea lor aparţine altui stat. Ei sunt românii din dreapta Tisei, din sudul Dunării sau din Valea Timocului.

***

Emisiunea poate fi urmărită pe TVR+ atât LIVE, cât și după difuzare.

De asemenea, emisiunea poate fi vizionată pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

18:00 Telejurnal Moldova

Prezentator Vadim Cheptanaru

Producători: Irina Bejenaru, Anastasia Ciuleacu

Translator mimico gestual

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

*Sport (montaj TVRi)

18:50 Discover Romania

Producător Diana Ilica

 
Ambasadori culturali ai României în lume

Ambasadori culturali ai României în lume

publicat: joi, 09 mai 2024

Ediția ”A doua Românie” de joi, 9 mai, vă prilejuiește întâlnirea cu pianistul Cristian Niculescu, directorul Institutului Cultural Român de la ...

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" v-a invitat să urmăriţi miercuri, 8 mai, la TVR Internațional, de la ora 11:00, o ediţie în care am ...

 

#tvri