loader
Foto

La TVR 1, facem „Petrecere... cu cântec!” Iuliana Tudor, alături de mari artişti ai folclorului românesc! | VIDEO

TVR onorează parcursul profesional al personalităţilor muzicii populare și contribuția lor la continuitatea culturii tradiționale din România. În anul când ea însăşi aniversează 25 de ani de televiziune, Iuliana Tudor lansează un nou proiect. În prima ediţie, cei 50 de ani de carieră ai Nicoletei Voica sunt sărbătoriţi alături de Sofia Vicoveanca, Florica Bradu, Constantin Enceanu, Orchestra Fraților Advahov şi mulţi alţii.

 

Iuliana Tudor
Petrecere... cu cântec!

TVR 1 invită telespectatorii la petrecere! La 25 de ani de când Televiziunea Română îi e a doua casă, Iuliana Tudor ne propune un nou proiect, menit să readucă în prim plan muzica populară românească și personalități artistice extraordinare ale folclorului românesc. Oameni care au devenit modele pentru multe generații de tineri artiști și care, prin tot ce au făcut de-a lungul carierei lor, lasă o moștenire culturală importantă, sunt protagoniştii emisiunii ce va putea fi urmărită, la TVR 1 și TVR Internațional, în fiecare duminică seară. „Petrecere... cu cântec!” a început pe 14 aprilie, la ora 21.00.

(w882) Nicoleta V

„De fiecare dată când încep un nou proiect, am sentimentul că o iau de la capăt, cu acelaşi entuziasm ca în prima mea zi de televiziune – şi mă bucur că nu am pierdut asta. Petrecere... cu cântec! este un program de divertisment folcloric prin care ne-am propus să onorăm carierele şi vieţile unor artişti importanţi ai muzicii populare din România, care, în 2024, aniversează un număr rotund de ani. Emisiunea este gândită sub forma unei petreceri, într-o atmosferă caldă, oferind posibilitatea protagonistului să se simtă în largul său şi să se bucure de sărbătoare”, explică Iuliana Tudor, producător şi moderator al programului.

Fiecare ediţie va avea în prim-plan un artist căruia îi vom spune cu toţii „la mulți ani!”, alături de prieteni, colegi de scenă, membri ai unor orchestre renumite, dar și alături de tineri interpreți aflați la început de drum, lansați și susținuți de Televiziunea Română: „Aşa cum v-am obişnuit, în programele noastre se cântă live, fiecare ediţie beneficiind de suportul muzical al unor orchestre de top. Iar tânăra generaţie este şi ea prezentă în acest proiect – şi ne ţinem astfel promisiunea făcută în 2017, aceea de a susţine carierele laureaţilor Vedeta populară”, subliniază vedeta.

(w882) 1_Iuliana

Prima ediţie a omagiat cei 50 de ani de carieră artistică ai Nicoletei Voica. I-au fost alături câţiva dintre cei mai iubiţi interpreţi şi prieteni: Sofia Vicoveanca, Florica Bradu și Constantin Enceanu, iar dintre reprezentanții tinerei generații – Ana Anuțoiu, Alexandra Dan și Dorinel Gavriluț Pîrvoni.

O premieră pentru echipa Iulianei Tudor se înregistrează în primele două ediții ale show-ului, şi anume colaborarea cu Orchestra Fraților Advahov, condusă de Vasile și Vitalie Advahov. De asemenea, primesc cu bucurie invitaţia la petrecere și membrii Ansamblului Doina Timișului, coregraf Marius Ursu.

(w882) tineri

Vom revedea imagini din arhiva Televiziunii Române, vom afla detalii despre cei 50 de ani de cântec ai Nicoletei Voica, se vor înregistra momente muzicale în premieră, duete inedite și, ca la orice aniversare, sărbătorita va avea parte și de surprize...

(w882) fratii Adv

„Pentru mine, este pură bucurie să trăiesc alături de artiştii invitaţi emoţii dintre cele mai puternice şi frumoase. Vă aştept din 14 aprilie, în fiecare dumincă seară, la Petrecere... cu cântec!”, ne invită Iuliana Tudor.

(w882) Iuliana Tu

 

1:00 Omul şi timpul

*Conflictele din Orientul Mijlociu

Redactor Diana Ilica

Producător Rafael Udrişte

2:00 Un doctor pentru dumneavoastră (R)

*Doctori fără de arginți

Invitați: dr. Adriana Mihalaș, medic primar medicină de familie, secretar general al Colegiului Medicilor din București și PCuv. Protosinghel Alexandru Moroșan, director al Departamentului Farmaceutic Arimateea din cadrul Sectorului de Asistență Socială și Medicală al Arhiepiscopiei Sucevei

”Facem și noi un bine?” este întrebarea închisă cu care, dr. Adriana Mihalaș, a deschis multe uși pentru semeni aflați în dificulate. Invitații noștri pun mare preț pe educația medicală cu valorificarea și conștientizarea sănătății. În anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor, au demarat cursuri de prim ajutor, activități de instruire a personalului medical dedicat slujirii aproapelui și nu numai. Învățăm că atitudinea face diferența și fiecare dintre noi poate schimba ceva în jur!

Se alătură discuției: din Marea Britanie, lector dr. Tudor Toma, medic pneumolog, cetățean de onoare comuna Vama, Gura Humorului

De mai bine de 13 ani vine în Vama, localitatatea bunicilor, unde atrage profesioniști de top din țară și străinătate și face workshop de pneumologie cu ecograf, aparate de bronhoscopie de unică folosință pe care le aduce cu generozitate, pentru a-i învăța pe cursanți tot ce este nou în lume, în domeniul lui. Ideea ca Gura Humorului să devină stațiune balneoclimaterică de recuperare cardiorespiratorie îi aparține. Fiecare român, indiferent unde l-a purtat destinul, poate face ceva pentru locurile natale și pentru România!

* Tratamente stomatologice moderne

Invitat: dr. Luisa Caragea, medic stomatolog, competenţă în implantologie, coordonator echipă medicală

Stomatologul are un rol important în zâmbetul nostru, iar stomatologia modernă se poate mândri cu progrese considerabile. Lipsa accesului la tratamente conduce, de obicei, spre reabilitări orale totale. Pentru a vă bucura din nou de dinți ficși în 24 de ore și de o mușcătură corectă mult timp, dar mai ales, pentru evitarea complicațiilor, e important să știți că implanturile necesită îngrijiri deosebite! Cavitatea bucală este ușa spre sănătatea generală, motiv pentru care, este vital să avem grijă de ea! Prin controale periodice la interval de 6 luni, putem preveni afecțiuni stomatologice, dar, mai ales pierderea danturii care poate afecta sănătatea organismului și calitatea vieții.

Moderator Ana Maria Ghiur

Documentarist Giorgiana Şuşurincă

Jurnalist Lucian Băbeanu

Producător Monica Ancuţa

(Reluare)
 

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

Turismul religios, pelerinaj pentru suflet

Turismul religios, pelerinaj pentru suflet

publicat: marţi, 30 aprilie 2024

În Săptămâna Patimilor, la „Investiţi în România!”, am ales o temă deosebită: turismul religios, pelerinaj pentru suflet. Emisiunea se difuzează ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri