loader
Foto

La “Corespondent TVRi” călătorim cu Caravana limbii române

Joi, 28 mai, de la ora 22.00, la TVR Internaţional a fost difuzată o nouă ediţie a emisiunii “Corespondent TVRi”, cu o panoplie de subiecte culturale şi invitaţi.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

În această ediţie vorbim despre un festival de artă, cultură şi teologie dedicat tinerilor, dar şi despre Caravana limbii române din Sudul Basarabiei. În plus, facem cunoştinţă cu o româncă din Londra care îi invită pe britanici să trăiască sănătos în România, aflăm ce medalie a obţinut consulul român la Barcelona din partea autorităţilor catalane şi semnalăm înfiinţarea Asociatiei ziariştilor şi oamenilor de cultură de limba română din Israel.

„Din dragoste pentru frumos” este titlul unui festival despre care am mai vorbit la “Corespondent TVRi” şi care s-a desfăşurat recent la Paris şi Bruxelles. Este vorba despre un festival anual de artă, cultură şi teologie, iniţiat de Sectorul cultural al Mitropoliei Ortodoxe Române pentru Europa Occidentală și Meridională, ajungând, în acest an, la cea de-a cincea ediţie. Conferințe, concerte, expoziții, spectacole de teatru, proiecţii de film şi de imagini și o seară de poezie- toate au făcut parte din programul evenimentului, despre care aflăm amănunte şi impresii de la colegul nostru Rafael Udrişte, proaspăt întors de la Paris.

(w882) Florin Hoz

Tot joi veţi descoperi povestea unei românce stabilite la Londra, care şi-a transformat profesia într-un stil de viaţă şi, mai apoi, pasiunea într-o afacere. Şi vice-versa. După ce a lucrat într-un restaurant raw-vegan din centrul Londrei, a ajuns să organizeze ea însăşi ateliere de gătit fără foc şi se pregăteşte să le ofere britanicilor sejururi de detoxifiere în inima României. Doamnelor şi domnilor, vă invităm să o cunoaşteţi pe Denisa Ratulea!

Caravana limbii române în Sudul Basarabiei este un proiect derulat de Institutul Cultural Român, prin Direcţia Români din Afara Granițelor și Limba Română, în parteneriat cu Consulatul General al României la Cahul. Caravana s-a desfăşurat în perioada 11-17 mai şi a cuprins o serie de evenimente culturale şi educaţionale, organizate în sudul Republicii Moldova.  Amănunte despre acest proiect primim de la Adriana Gae şi Vlad Cornea, experţi în cadrul Institului Cultural Român. Prin telefon, intră în direct şi Anca Corfu, consul general al României la Cahul.

(w882) Anca Corfu

Asociația Ziariștilor și a Oamenilor de Cultură de Limbă Română din Israel şi-a început recent activitatea. De curând a avut loc Adunarea generală de constituire a acestei asociaţii, a cărei președintă de onoare este actriţa Lya Koenig, Marea Doamnă a scenei ebraice. Despre obiectivele acestei organizaţii, dar şi despre primele ei proiecte vorbim, prin telefon, cu Mario Nando Varga, jurnalist, director general al Agenției de știri online Anima News.

(w882) Nando Mari

Semnalăm din nou o recunoaştere a meritelor diplomaţiei române de către autorităţile străine. De data aceasta este vorba despre consulul general al României la Barcelona, Geanina Boicu, care a primit recent din partea Direcţiei Generale a Poliţiei din Catalunia medalia de bronz pentru merite deosebite în cadrul secţiei consulare. Distincţia este o încununare a activităţii personalului consular din Barcelona şi Catalunia, una dintre cele mai importante realizări fiind faptul că pot fi depuse plângeri sau cereri în limba română către autorităţile spaniole.

(w882) Geanina Bo

Producător: Liliana Văduva

Moderator: Corina Dobre

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

11:00 Ediție specială

Ediție specială * Summitul Francofoniei Producători: Delia Nicola, Horațiu Haralambie Transmisiune directă

13:00 Universitaria

Jurnalisti Ana Maria Mindu si Gabriela Voinea

Jurnalist senior și prezentator Camelia Moise

Producator Larisa Avram

 
Întoarcerea diasporei influenţată de dezvoltarea ţării

Marți, 26 martie, de la ora 21:00, s-a transmis în direct la TVR Internațional o ediție "Investiți în România!" despre necesarul de forță de ...

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

publicat: marţi, 26 martie 2024

Marți, 26 martie, de la ora 19:00, v-am invitat să urmăriți în direct o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre medicina holistică și ...

Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

 

#tvri