loader
Foto

Galerie foto

Despre soluţiiile de revitalizare a turismului, la ”Investiţi în România!”

Pe 16 martie, de la ora 21:00, Octavian-Dragomir Jora v-a invitat să urmăriți o nouă ediție pe TVR Internațional.

 

Investiţi în România!

Turismul din întreaga lume a fost lovit crunt de criza sanitară, restricțiile de călătorie impuse în contextul pandemiei, numărul foarte mic de rezervări noi și multitudinea de cereri de rambursare ca urmare a anulărilor vacanțelor de către vizitatori sunt câteva dintre problemele unei industrii în colaps. Pentru a veni în sprijinul statelor, organismele internaționale au adoptat măsuri ample, în încercarea de a atenua efectele coronavirusului asupra antreprenorilor și angajaților din acest sector. Ce propuneri au decidenții europeni și cât de eficiente au fost măsurile adoptate până în prezent, pentru a ajuta această ramură, ați putut afla la “Investiți în România!”.

Pandemia a schimbat comportamentul turiştilor, aceștia preferând locuri mai retrase, care să le ofere siguranţă în contextul crizei sanitare. În această perioadă, românii și-au redescoperit propria ţară, alegând să-și petreacă vacanțele la pensiunile agroturistice. În această ediție vorbim și despre măsurile luate de autoritățile din România pentru a-i sprijini pe antreprenorii din industria ospitalității, despre cum a fost anul 2020 pentru proprietarii de pensiuni, cum se preconizează a fi 2021, precum și ce soluții aşteaptă acest sector pentru revitalizare.

Dacă anul trecut, mulți români au optat pentru vacanţele la ţară, turismul balnear a înregistrat pierderi uriașe din cauza scăderii numărului de vizitatori. În contextul menţinerii piscinelor interioare închise şi a altor facilităţi, mulți turiști au renunțat la tratamente, fie din cauza restricțiilor, fie de teamă. În acest context, antreprenorii caută soluții pentru a ieși din impas. Redeschiderea complexelor la interior şi permiterea terapiilor pe bază de apă, dar şi acordarea unor tichete de tratament pentru cei cu afecțiuni cronice sau pentru cei care au suferit de virusul Sars-Cov-2, măsuri luate și în alte state, sunt câteva dintre propunerile înaintate guvernanților pentru a reporni turismul balnear românesc.

Invitaţii lui Octavian-Dragomir JORA au fost:

BENDE SÁNDOR – președinte Comisia pentru Industrii și Servicii, Camera Deputaților

conf. univ. dr. MARILENA STOIAN – preşedinte fondator Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural

DĂNUŢ UNGUREANU – director Centrul de Formare şi Inovaţie pentru Dezvoltare în Carpaţi, Agenţia Naţională a Zonei Montane

IULIANA TASIE - vicepreşedinte Organizația Patronală a Turismului Balnear din România

IOANA MARIAN - preşedinte Asociația SPA România, fondator despreSpa.ro

 

***

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

Așteptăm opiniile și sugestiile dumneavoastră pe pagina de Facebook a emisiunii!

 

 

 

10:45 Vedeta familiei

Sezonul campionilor

Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Toti cei 32 de campioni au dovedit ca sunt cei mai buni si ca merita trofeul emisiunii oferit de juriul de profesionisti.

Acum este momentul sa castige inimile oamenilor obisnuiti(medici, profesori, manageri, ingineri, studenti, asistentietc..)

Cei care vor decide cine merita marele premiu si titlul“Campionul publicului” sunt 12 jurati, oameni obisnuiti, care nu au specializare in domeniul muzical.

Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

12:00 Sâmbătă cu Albertina

„Sâmbăta cu Albertina” este cu şi despre stilul nostru de viaţă. Aflăm despre sănătate, educaţie, film & teatru, muzică & festivaluri, oameni de succes, social media, artă, psihologie, carte, sport, gastronomie, modă, nutriţie şi despre tot ce ne preocupă în viaţă.

Prezintă Albertina Ionescu

Producător George Tudor

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri