loader
Foto

În acţiune, în alertă, la munte şi la mare, comedii nemuritoare!

TVR Internaţional a difuzat la acest sfârşit de săptămână trei comedii ale lui Mircea Drăgan - trei filme din seria BD-urilor.

 

Filmul românesc la TVRi

Căpitanul Panait, plutonierul Căpşună, sergentul Cristoloveanu şi câinele Costel – pe de o parte – şi infractorii de „diverse mărunţişuri” Gogu, Trandafir şi Patraulea, de cealaltă parte, sunt eroii seriei regizate de Mircea Drăgan.

Rolurile principale din aceste comedii de neuitat sunt deţinute şi jucate magistral de Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Iurie Darie, George Mihăiţă, Dumitru Furdui, Dem Rădulescu, Jean Constantin, Puiu Călinescu.

BRIGADA DIVERSE INTRĂ ÎN ACŢIUNE

vineri, 27 mai, 15:00 şi 01:00

1970

Regia: Mircea Drăgan

Scenariul: Nicolae Ţic, Mircea Drăgan

Acesta este filmul-pilot din seria „Brigada Diverse" (B.D.).
Două cazuri de furt aparent banale îi conduc pe căpitanul Panait (Toma Caragiu), plutonierul Căpşună (Sebastian Papaiani), sergentul major Cristoloveanu (Dumitru Furdui) şi câinele lup Costel pe urmele unei adevărate reţele de borfaşi. Confruntarea cu vestitul "trio" Gogu (Dem Rădulescu)-Trandafir (Puiu Călinescu)-Patraulea (Jean Constantin) duce, evident, la situaţii comice.

(w882) Brigada Di

BRIGADA DIVERSE ÎN ALERTĂ!

sâmbătă, 28 mai, 15:00 şi 01:00

1971

Regia: Mircea Drăgan

Scenariul: Nicolae Ţic, Mircea Drăgan

Confruntările continuă, de această dată miliţienii fiind pe urma unor bani falşi şi pe cea a unui grup infracţional ce sparg apartamentele naivilor vrăjiţi de frumuseţea unor femei. Al doilea film din seria B.D. este împărțit în două episoade: „Femeia fără identitate" și „Văduve cu termen redus".

(w882)

B. D. LA MUNTE ŞI LA MARE

duminică, 29 mai, 15:00 şi 00:50

1971

Regia: Mircea Drăgan

Scenariul: Nicolae Ţic, Mircea Drăgan

Căpitanul Panait îşi mobilizează din nou echipa, de data aceasta pentru anihilarea unei reţele de traficanţi de droguri şi pentru recuperarea unei icoane. Gogu, Trandafir şi Patraulea o încurcă şi de data asta cu vigilenta Brigadă Diverse.

Puteţi urmări filmele în live streaming pe TVR+.

Actorul Toma Caragiu s-a născut pe 21 august 1925 la Ploieşti. Îşi ia Bacalaureatul în 1945 şi se înscrie la Facultatea de Drept, dar la scurtă vreme abandonează cursurile de aici şi se înscrie la Conservatorul de Muzică şi Artă Dramatică, la clasa lui Victor Ion Popa.

Debutul pe scenă are loc în anul 1948, la Teatrul Naţional din Piaţa Amzei, când, student fiind, este distribuit în rolul unui scutier din spectacolul „Toreadorul din Olmado” în regia lui Ion Şahighian. În acelaşi an se angajează la Teatrul Naţional.

După o carieră cinematografică de peste 30 de filme, ultimele roluri au fost Pamfilie/ Popa Traistă în „Buzduganul cu trei peceți” şi în filmul muzical în regia lui Alexandru Bocăneţ „Gloria nu cântă”. Debutase în „Nufărul roşu” în anul 1955, unde a jucat alături de Marieta Sadova şi Costache Antoniu, în regia lui Gheorghe Tobias.

Toma Caragiu a murit în Bucureşti, la cutremurul din 4 martie 1977. Actorul locuia la etajul al doilea al Blocului Continental, unde în seara de 4 martie se afla împreună cu bunul său prieten, regizorul Alexandru Bocăneţ. În memoria lui, teatrul din Ploiești a fost numit Teatrul „Toma Caragiu'', strada pe care se află clădirea teatrului îi poartă numele, iar în centrul orașului se află un bust al actorului. Una dintre sălile Teatrului „Bulandra” din Bucureşti îi poartă, de asemenea, numele.

(w882) Toma Carag

18:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

19:00 Cursa prin istorie (R)

Prezintă Adriana Irimescu

Realizatorşi producător Anca Berlogea

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri