loader

În acţiune, în alertă, la munte şi la mare, comedii nemuritoare!

TVR Internaţional a difuzat la acest sfârşit de săptămână trei comedii ale lui Mircea Drăgan - trei filme din seria BD-urilor.

 

Filmul românesc la TVRi

Căpitanul Panait, plutonierul Căpşună, sergentul Cristoloveanu şi câinele Costel – pe de o parte – şi infractorii de „diverse mărunţişuri” Gogu, Trandafir şi Patraulea, de cealaltă parte, sunt eroii seriei regizate de Mircea Drăgan.

Rolurile principale din aceste comedii de neuitat sunt deţinute şi jucate magistral de Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Iurie Darie, George Mihăiţă, Dumitru Furdui, Dem Rădulescu, Jean Constantin, Puiu Călinescu.

BRIGADA DIVERSE INTRĂ ÎN ACŢIUNE

vineri, 27 mai, 15:00 şi 01:00

1970

Regia: Mircea Drăgan

Scenariul: Nicolae Ţic, Mircea Drăgan

Acesta este filmul-pilot din seria „Brigada Diverse" (B.D.).
Două cazuri de furt aparent banale îi conduc pe căpitanul Panait (Toma Caragiu), plutonierul Căpşună (Sebastian Papaiani), sergentul major Cristoloveanu (Dumitru Furdui) şi câinele lup Costel pe urmele unei adevărate reţele de borfaşi. Confruntarea cu vestitul "trio" Gogu (Dem Rădulescu)-Trandafir (Puiu Călinescu)-Patraulea (Jean Constantin) duce, evident, la situaţii comice.

(w882) Brigada Di

BRIGADA DIVERSE ÎN ALERTĂ!

sâmbătă, 28 mai, 15:00 şi 01:00

1971

Regia: Mircea Drăgan

Scenariul: Nicolae Ţic, Mircea Drăgan

Confruntările continuă, de această dată miliţienii fiind pe urma unor bani falşi şi pe cea a unui grup infracţional ce sparg apartamentele naivilor vrăjiţi de frumuseţea unor femei. Al doilea film din seria B.D. este împărțit în două episoade: „Femeia fără identitate" și „Văduve cu termen redus".

(w882)

B. D. LA MUNTE ŞI LA MARE

duminică, 29 mai, 15:00 şi 00:50

1971

Regia: Mircea Drăgan

Scenariul: Nicolae Ţic, Mircea Drăgan

Căpitanul Panait îşi mobilizează din nou echipa, de data aceasta pentru anihilarea unei reţele de traficanţi de droguri şi pentru recuperarea unei icoane. Gogu, Trandafir şi Patraulea o încurcă şi de data asta cu vigilenta Brigadă Diverse.

Puteţi urmări filmele în live streaming pe TVR+.

Actorul Toma Caragiu s-a născut pe 21 august 1925 la Ploieşti. Îşi ia Bacalaureatul în 1945 şi se înscrie la Facultatea de Drept, dar la scurtă vreme abandonează cursurile de aici şi se înscrie la Conservatorul de Muzică şi Artă Dramatică, la clasa lui Victor Ion Popa.

Debutul pe scenă are loc în anul 1948, la Teatrul Naţional din Piaţa Amzei, când, student fiind, este distribuit în rolul unui scutier din spectacolul „Toreadorul din Olmado” în regia lui Ion Şahighian. În acelaşi an se angajează la Teatrul Naţional.

După o carieră cinematografică de peste 30 de filme, ultimele roluri au fost Pamfilie/ Popa Traistă în „Buzduganul cu trei peceți” şi în filmul muzical în regia lui Alexandru Bocăneţ „Gloria nu cântă”. Debutase în „Nufărul roşu” în anul 1955, unde a jucat alături de Marieta Sadova şi Costache Antoniu, în regia lui Gheorghe Tobias.

Toma Caragiu a murit în Bucureşti, la cutremurul din 4 martie 1977. Actorul locuia la etajul al doilea al Blocului Continental, unde în seara de 4 martie se afla împreună cu bunul său prieten, regizorul Alexandru Bocăneţ. În memoria lui, teatrul din Ploiești a fost numit Teatrul „Toma Caragiu'', strada pe care se află clădirea teatrului îi poartă numele, iar în centrul orașului se află un bust al actorului. Una dintre sălile Teatrului „Bulandra” din Bucureşti îi poartă, de asemenea, numele.

(w882) Toma Carag

22:35 A şaptea obsesie

*Între revoluţii

Realizator şi producător Claudia Duca

23:00 EXPLOZIA

Film *

România, 1972

Regia: Mircea Drăgan

Scenariul: Ioan Grigorescu

Cu: Radu Beligan, Gheorghe Dinică, Toma Caragiu, Dem. Rădulescu, Jean Constantin, Draga Olteanu-Matei, Florin Piersic

Dramă. „Film inspirat dintr-un fapt real. Prin întâmplările şi personajele imaginate, realizatorii filmului doresc să aducă un omagiu tuturor eroilor care trăiesc printre noi.”

La căpitănia portului Galaţi se recepţionează apeluri neclare prin care nava Poseidon, sub pavilion panamez, semnalează faptul că sala maşinilor este cuprinsă de un incendiu. Membrii echipajului, în panică, se aruncă în valurile Dunării şi, la sosirea şalupei căpităniei, vasul era deja abandonat şi incendiul se extinsese. Încărcătura vasului formată din îngrăşăminte era dinamită curată; se putea declanşa o adevărată catastrofă şi totul pe o rază de 10 kilometri putea fi distrus...

„Regizorul a ştiut să confere filmului său spectaculosul necesar (şi era firesc să existe un asemenea spectaculos într-un film care descrie lupta cu o asemenea explozie). Important este că latura spectaculoasă nu este gratuită şi mai ales nu impietează asupra omenescului (...). Un film viu, dinamic, tensionat, şi datorită unei imagini ce vibrează la dramă şi reuşeşte s-o redea într-o exprimare plastică concentrată, cu momente de certă virtuozitate, cu un înalt profesionalism (...). Un film realizat cu sârg şi trudă, ce merită să fie consemnat ca una dintre producţiile româneşti contemporane, demne de interes.”-Alexandru Racoviceanu.

„90 de minute de suspens într-o luptă ce pare inegală, dar pe care oamenii vor trebui s-o câştige”.-​Ioan Grigorescu.

* 1972-ACIN-Premiile speciale al juriului-Mircea Drăgan, pentru scenariu-Ioan Grigorescu, interpretare masculină-Gheorghe Dinică;

* 1973-Moscova-Diploma juriului;

* 1973-Cartagena (Spania)-Premiul „Fero Cabo de Palos de oro”;

* 1973-Odessa-Medalia de aur.

 
 Tratamentul diabetului zaharat

Tratamentul diabetului zaharat

publicat: vineri, 09 mai 2025

Diabetul este o afecțiune caracterizată de creșterea nivelului de glucoză din sânge. Pentru persoanele care au diabet, stilul de viață și ...

Teodora Groza - inteligenţa concurenţei

Teodora Groza - inteligenţa concurenţei

publicat: joi, 08 mai 2025

Teodora Groza unul dintre acele nume romanești care au intrat deja în elita mondială. Deși foarte tânără, este licențiată în drept, absolventă ...

Drumuri aproape: Lugoj

Drumuri aproape: Lugoj

publicat: miercuri, 07 mai 2025

Lugojul e nod rutier și feroviar, dar mai e, privit din altă perspectivă, un nod cultural și istoric de mare importanță, atât în vremea ...

 

#tvri