loader
Foto

Galerie foto

Filmul orei 22.00, la TVR Moldova

Vineri, sâmbătă şi duminică, de la ora 22.00, telespectatorii de peste Prut au întâlnire cu mari nume ale cinematografiei româneşti.

 

Vineri, 14 august - Singurătatea florilor

În regia lui Mihai Constantinescu şi bazat pe un scenariu semnat de Octav-Pancu-Iaşi (după o idee de Teodor Mazilu), filmul îi are în distribuţie pe Radu Beligan, Valeria Gagialov, Micaela Caracaş, Colea Răutu, Toma Caragiu.

“Singurătatea florilor” este o dramă psihologică care spune povestea unui medic însingurat, egoist şi orgolios, care primeşte, într-o zi, un buchet de flori care-l pune pe jar. Un modest taximetrist, familist şi coleg devotat, îl ajuta să-l identifice pe expeditor şi să se regăsească pe sine.

(w882) Singurăta

 

Sâmbătă, 15 august – Sfârşitul nopţii

În regia lui Mircea Veroiu şi bazat pe un scenariu semnat de Marian Iordache, filmul este o dramă care spune povestea unui tânăr procuror se angajează-dincolo de obligaţiile sale profesionale-într-o anchetă personală.

Acesta urmăreşte să stabilească detaliile unui accident de circulaţie şi să se convingă de nevinovăţia unui conductor de tramvai, acuzat că ar fi pricinuit moartea unui pieton.

Din distribuţie fac parte Mircea Diaconu, Gheorghe Visu, Ion Vâlcu, Magda Catone, Cornel Patrichi, Mariana Buruiană Dramă.

* 1983-ACIN-Marele Premiu şi Premiul pentru interpretare masculină-Mircea Diaconu. Diplomă de onoare-Magda Catone.

(w882) SfarÅŸitul


Duminică, 16 august – Patima

“Patima” este regizat de George Cornea şi produs după un scenariu semnat de Draga Olteanu-Matei şi George Cornea. În distribuţie îi regăsim pe Draga Olteanu-Matei, Gheorghe Cozorici, Emanoil Petruţ, Vasile Cosma, Ovidiu Moldovan, Mariana Buruiană.

Filmul este o dramă inspirată din nuvela „Hiena” de Petru Vintilă.  Acţiunea se petrece la Lugoj, în 1945. O cojocăriţă descoperă că ”viaţa nu-i făcută doar din piei şi argăseală”. Energică şi întreprinzătoare, ea nu se mai satură de agonisiri, fiind înşelată apoi chiar de omul ei de încredere care-i fură fabrica şi o bagă apoi la balamuc. Intervine naţionalizarea, clarificând toate raporturile.

(w882) Patima

 
Oportunităţi de investiţii în agricultură

Oportunităţi de investiţii în agricultură

publicat: miercuri, 01 februarie 2023

Marți, 7 februarie, ora 21.00, pe TVR Internațional, revedem o ediție "Investiți în România! despre oportunităţile de investiţii în ...

Lumea şi noi: A ales patinajul. Misiune îndeplinită, Marius Negrea!

Urmăriți o ediție "Lumea și noi", joi, 2 februarie, ora 22.00, sâmbătă ora 19.30, duminică ora 2.30, la TVR i.

Educaţie, stres şi longevitate

Educaţie, stres şi longevitate

publicat: marţi, 31 ianuarie 2023

Marţi, 31 ianuarie, ora 19.00, la TVR Internațional, echipa "Un doctor pentru dumneavoastră" vă prezintă o ediție despre expunerea prelungită la ...