loader

Filmele săptămânii 9-15 iunie la TVR Internațional

Nume mari, producții de top și, bineînțeles, vară. Doar trei dintre ingredientele care vor face de neratat cele patru filme românești programate de TVR Internațional în cea de-a doua săptămână de iunie.

 

Filmul românesc la TVRi

Iată ce v-am pregătit pe 13, 14 și 15 iunie.

  • Vineri 13 iunie, ora 12:00 (19.00 ora Australiei; ora Americii: 5.00 Coasta de Est, 2.00 Coasta de Vest)

SEMNUL ŞARPELUI, 1981

Regia: Mircea Veroiu
Cu: Leopoldina Bălănuţă, Ovidiu Iuliu Moldovan, Mircea Diacon
u

Dramă. Spre sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, Ecaterina Handrabur, hangiţă într-un sătuc de lângă graniţa cu Ungaria, vrea să se răzbune pe vameşul care a insistat pe lângă jandarmi ca fiul ei Simion să plece pe front. Pentru a-şi duce planul la îndeplinire, ea se aliază cu primarul, reprezentant al nou-instauratei puteri comuniste, şi cu contrabandistul justiţiar Alimandru.

Semn de avertizare: AP

 

  • Vineri 13 iunie, ora 22:00  (5.00 ora Australiei; ora Americii: 15.00 Coasta de Est, 12.00 Coasta de Vest)

B.D. LA MUNTE ŞI LA MARE, 1971

Regia: Mircea Drăgan
Cu: Toma Caragiu, Dem Rădulescu, Jean Constantin, Sebastian Papaiani

Comedie. Căpitanul Panait îşi mobilizează din nou echipa pentru anihilarea unei reţele periculoase de traficanţi de droguri şi recuperarea unei icoane valoroase, făcătoare de minuni. Dar aceasta din urmă nu poate face nicio minune pentru Gogu, Trandafir şi Patraulea, care o încurcă şi de data asta cu vigilenta Brigadă Diverse…

Semn de avertizare: AP

 

  • Sâmbătă 14 iunie, ora 22:00  (5.00 ora Australiei; ora Americii: 15.00 Coasta de Est, 12.00 Coasta de Vest)

RESTUL E TĂCERE, 2008

Regia Nae Caranfil
Cu: Marius Florea Vizante, Ovidiu Niculescu, Mirela Zeţa

Dramă, povestea romanţată a realizării primului lungmetraj românesc din istorie, „Războiul de independenţă” (1911).

Tânărul Grig, fiul unei vedete a Teatrului Naţional, dornic să se afirme şi să-şi impresioneze celebrul tată, plănuieşte să regizeze un film de cinema. Îl visează ca pe cel mai grandios şi mai lung film realizat vreodată. Va fi reconstituirea fidelă a războiului cu turcii, prin care Romania îşi cucerise independenţa cu 35 de ani în urmă. Leon, un moşier local auto-proclamat Patron al Artelor, devine finanţatorul întregii afaceri şi protectorul lui Grig. Dar compania franceză care controlează piaţa cinematografică europeană, nu va accepta cu una-cu două competiţia cu o producţie independentă de proporţii. Visătorul Grig se trezeşte aruncat într-un război al banilor şi al orgoliilor, căruia pare a nu-i face faţă…

Semn de avertizare: 12

 

  • Duminică 15 iunie, ora 22:00  (5.00 ora Australiei; ora Americii: 15.00 Coasta de Est, 12.00 Coasta de Vest)

FAŢĂ ÎN FAŢĂ, 1999

Regia: Marius Barna
Cu: Maia Morgenstern, Şerban Ionescu, Magda Catone, Mircea Diaconu

Dramă. O scriitoare protestatară, glorie a disidenţei anticomuniste, află că soţul ei a fost informator al Securităţii vreme de 20 de ani. Povestea cuplului face prima pagină a ziarelor şi e dezbătută în detaliu pe toate posturile de televiziune. După marea dezvăluire, cei doi soţi îşi reevaluează viaţa, pentru a decide dacă şi cum îşi mai pot continua  convieţuirea.

Semn de avertizare:12

3:55 Drag de România mea!

*Invitaţi: Daria şi Raris Crişan, Ionuţ Fulea, Viorel Pop, Luminiţa Anghel, Ovidiu Komornyik

Prezintă Paul Surugiu-Fuego

Jurnalişti: Adina Toderaşcu, Andreea Baciu

​Producător Codruţa Prunariu

(Reluare)

5:30 România face bine

România face bine prezintă o serie de reportaje despre oameni care cred în destinul României și care luptă pentru o țară prosperă, dezvoltată și civilizată. Emisiunea prezentată de Irina Luca, vă aduce în fiecare ediţie oameni, locuri și povești fabuloase. Realizatorii emisiunii vă dezvăluie o Românie străbătută la pas și vă invită să răspundeți la întrebarea:

România face bine? Privită prin prisma agitației cotidiene, am spune că nu.

Dar văzută de aproape, ascultată în tihnă, pare că da.

*Cea mai mica școală din România

Are 12 metri pătrați, patru copii și un dascăl cu suflet mare. Așa ar putea fi descrisă cea mai mică școală din România, care se află într-un vârf de munte din inima Maramureșului. Desi curentul electric a ajuns si la Cornățea de câțiva ani, nu s-a gasit nimeni care sa îl branseze la scoala. Pentru ei, invatatoarea vine pe jos in fiecare zi, 14 kilometri.

*Miracolul Alexia

Alexia Tudose are un certificat de naştere şi unul de... renaştere. Adolescenta implicată într-un grav accident de circulaţie în decembrie 2022, cand ambele braţe i-au fost amputate, are acum o viaţă aproape normală.

*Preotul Damaschin-Salvatorul de suflete

Ultimul reportaj este despre un om care și-a dedicat viața binelui. Este în slujba Lui Dumnezeu și a schimbat viețile a mii de copii și familii. Vorbim despre părintele Dan Damaschin, cel care a transformat Iașul în polul faptelor bune.

Prezentator Irina Luca

Producător Maria Cristina Ţilică

(Reluare)
 
Forumul Național de Neurologie

Forumul Național de Neurologie

publicat: vineri, 04 iulie 2025

Forumul Național de Neurologie a reunit profesioniști din România și din străinătate pentru schimb de expertiză și accelerarea implementării ...

Exclusiv în România: Bucureşti, când morţii vorbesc

În București descoperim împreună povești inedite, dar și locuri și istorii inedite. Bunăoară, ce ați zice de o vizită la cimitirul Bellu?

România face bine: Cea mai mica școală din România

România face bine prezintă o serie de reportaje despre oameni care cred în destinul României și care luptă pentru o țară prosperă, dezvoltată și ...

 

#tvri