loader

Viaţa satului

Lansată pe 10 martie 1957, Viața satului este o emisiune brand a Televiziunii Române, un program premium care se menține între preferințele a sute de mii de telespectatori, în fiecare duminică, de peste 60 de ani! Se poate spune că este cea mai longevivă emisiune din Europa, nicio altă televiziune națională europeană nu a păstrat o emisiune un timp atât de îndelungat.

 

Galerie foto

 

VIAȚA SATULUI ne privește pe toți!

Zonele rurale din toată Europa suferă schimbări rapide. Infrastructura slabă, serviciile rurale de calitate scăzută și emigrarea tinerilor continuă să pună sub presiune multe comunități rurale și accelerează rapid declinul acestora.

Există, însă, și oportunități noi și interesante pentru oamenii din mediul rural și pentru întreprinderile rurale care rezultă din factorii cheie ai schimbării rurale, ce includ o serie de modificări de valori sociale și preferințe ale consumatorilor, impactul tehnologiilor digitale, imperativul dezvoltării economiilor circulare și  emisiilor reduse de carbon, bioeconomia.

Viața satului este o emisiune pentru oamenii din mediul rural care iau inițiativa de a se mobiliza și de a explora soluții practice pentru provocările de zi cu zi cu care se confruntă, precum și de a profita de noi oportunități pentru îmbunătățirea calității lor de viață și a nivelului de trai. Oamenii au nevoie de informaţii în timp real, din şi pentru zona rurală. La Viața satului, problemele, realizările, dorinţele lor sunt prezentate chiar de ei. Succesul emisiunii confirmă, de peste 60 de ani, interesul telespectatorilor pentru problemele ce ţin de lumea satului.

În fiecare duminică, de la 10:30

Producător: Gabriel Gherghescu

Prezentator și redactor: Dana Constantinescu

19:00 Un doctor pentru dumneavoastră

* Cataracta, principala cauză de pierdere a vederii

Invitat: dr. Andrei Filip, medic primar oftalmolog, supraspecializare în chirurgia refractivă și a cataractei

În general, cataracta afectează persoanele după vârsta de 60 de ani, dar există şi tipuri rare care apar mai devreme sau la naștere. Vorbim despre prima cauză tratabilă de orbire din lume. Această afecţiune se poate opera în orice stadiu însă, se recomandă o chirurgie timpurie.

* Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Invitat: acad. Maya Simionescu, director Institutul de Biologie şi Patologie Celulară „Nicolae Simionescu al Academiei Române, preşedinte Societatea Română de Biologie Celulară

Acad. Maya Simionescu, ex-profesor la universităţi din SUA și Canada, cercetătoarea care a obținut multe premii, distincţii și s-a remarcat în cercetarea biomedicală la nivel internațional, vorbește despre progresele spectaculoase care pot ajuta omenirea să trăiască mai bine în viitor.

* Tratarea gonartrozei şi leziunilor genunchiului

Invitat: dr. Dragoş Popescu, medic primar chirurgie ortopedică, Spania

Dr. Dragoş Popescu, ortoped supraspecializat în chirurgia artroscopică şi protetica genunchiului, s-a specializat în Chirurgie Ortopedică şi Traumatologie în cadrul centrului universitar “Hospital Clínic de Barcelona”, unde şi-a desfăşurat activitatea în ultimii 21 ani. Din 2014, tratează pacienţi şi în România. Are o vastă experienţă în transplanturile şi implanturile artificiale de menisc, precum şi în protezarea robotică a genunchiului.

Moderator Ana Maria Ghiur

Jurnalist Lucian Băbeanu

Documentarist Giorgiana Şuşurincă

Producător Monica Ancuţa

Transmisiune directă

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

 

#tvri