loader
Foto

Galerie foto

Ediţie specială “Lumea şi noi” dedicată sopranei Virginia Zeani, la TVRi

Sâmbătă, 12 martie, de la ora 21.00, la TVR Internaţional ați putut urmări în cadrul seriei “Lumea şi noi” un documentar unic, dedicat sopranei Virginia Zeani, unul dintre cele mai luminoase nume ale teatrului liric din secolul XX.

 

Lumea şi noi

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Accesul în locuinţa sopranei din West Palm Beach, Florida şi, mai ales, în viaţa profesională, dar şi personală, reprezintă experienţe fără precedent în portofoliul televiziunilor din România, dar şi din întreaga lume.

Filmat la sfârşitul lui noiembrie 2015, la o lună după aniversarea a 90 de ani, documentarul realizat de Marius Constantinescu o surprinde pe Virginia Zeani la fel de frumoasă şi de tonică, aşa cum o cunosc toţi iubitorii operei. Sinceră cu privire la carieră, reflexivă vizavi de marile întâlniri ale vieţii, cu umor şi nesfârşită iubire, Virginia Zeani reia episoade care au marcat un parcurs profesional excepţional.

(w882) Virginia Z

Mai mult, însă, într-un exerciţiu de onestitate şi candoare aproape dezarmant, marea soprana trage cortina şi se înfăţisează publicului în cele mai dragi ipostaze: de fiică, de mamă şi de soţie. Un veritabil eveniment cultural şi mediatic în acelaşi timp.

Director de imagine: Andrei Coruț

Montaj: Alina Vână, Alin Caravia

Realizator: Marius Constantinescu

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

2:00 Miturile comunismului

*Frontieriştii

Un fenomen încă tabu pe agenda publică: fenomenul frontierist, adică fuga din ţară, prin trecerea ilegală a frontierei, în perioada comunistă. Un capitol sângeros al istoriei noastre recente: mii de fugari, prinşi, au fost împuşcaţi sau torturaţi în anchete, iar pentru toate acestea, după 35 de ani de democraţie, nimeni nu a fost găsit vinovat.

Invitaţi: Marina Constantinoiu, jurnalistă, a creat o campanie de presă dedicată fenomenului frontierist şi Cătălin Popescu, un frontierist care a traversat Dunarea înot

Moderator Irina Luca

Promovare online Codruț Pânzaru

Jurnalişti: Cătălin Apostol, Gheorghe Preda

Realizatori: Irina Luca, Raluca Rogojină

Producător Mimi Necula

3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)
 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, v-am invitat să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri