loader
Foto

Ediții estivale „Dăruiește Românie!”, în premieră la TVR 3

Emisiunea „Dăruiește Românie!”, firul roșu al divertismentului estival, din 5 iulie, în fiecare vineri, în direct, de la ora 20.00, la TVR3. Românii din străinătate o pot urmări la TVR Internațional începând din 11 iulie, în fiecare joi, de la ora 22.00.

 

Carmen Târnoveanu
Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu, gazda emisiunii, îi așteaptă, vara aceasta, într-un loc de poveste, desenat după rigoarea frumuseții naturale, pe o stradă cochetă din cartierul Cotroceni, pe artiștii României, consacrați sau la debut, pe creatorii de frumos, pe cei care ne provoacă să descoperim lumi noi, pe cei care ne învăță să sperăm și să visăm. Artiștii, ei sunt cei care dau viață bucuriei de a dărui, de a oferi o parte din noi celorlalți.

(w882)

Emisiunea „Dăruiește Românie!” prezintă, într-un format de divertisment, partea cea mai frumoasă și mai sensibilă a acestei țări: cultura artistică, prin artiștii ei consacrați sau debutanți, dar promițători. Și pornind de la colaborările temeinice pe care emisiunea „Dăruiește Românie!” le-a construit şi consolidat pe parcursul celor 11 sezoane, e clar că perioada estivală este un moment prielnic pentru a inventaria proiectele estivale ale artiştilor şi ale antreprenorilor culturali care răspund, în mod curent, invitaţiei emisiunii Dăruieşte Românie!.

Violonistul Răzvan Stoica a acceptat invitația de a dărui Românie și va fi împreună cu noi în prima ediție estivală a emisiunii Dăruiește Românie!. Răzvan Stoica a câştigat în 2013 premiul New Talent la Bratislava, cea mai importantă competiţie dedicată tinerilor muzicieni, fiind primul muzician român cu o asemenea performanţă în istoria acestui concurs iniţiat de Sir Yehudi Menuhin. Are în palmares peste 30 de premii naţionale şi internaţionale, iar din 2009 cântă pe vioara Stradivarius ex – Ernst din 1729, câştigată în urma concursului Strad Prize, de la Salzburg, unde a avut 170 de contracandidaţi. Din 1996 cântă alături de sora sa, pianista Andreea Stoica, în Duo Stoica, o formulă de succes care i-a dus în concerte şi recitaluri, nu doar pe pe mari scene din Europa, dar şi în Statele Unite şi Asia.

În această formulă i-am regăsit și în prima ediție estivală a emisiunii Dăruiește Românie!, vineri, 5 iulie, de la ora 20.00, în direct, la TVR3.

În prima ediție estivală a emisiunii Dăruiește Românie! ne-am bucurat de o seară memorabilă de vară împreună cu soprana Elina Velica. Artista a debutat în „Flautul fermecat” (Mozart), cu rolul Pamina, la Opera Comică pentru Copii. Este câștigătoarea Trofeului „Crizantema de Aur”, festivalul de romanțe de la Târgovişte (2010, 2011), și una dintre cele mai aplaudate tinere voci ale liricii românești.

Tenorul Marius Bălăn a adus în emisiunea “Dăruiește Românie!” cel mai recent produs muzical care îi poartă semnătura. Pe Marius Bălan l-am aplaudat și la concertul de Crăciun al Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești. Marius Bălan a susținut și un recital în cadrul Festivalului Național de Romanțe “Crizantema de Aur”, ediția 54 și un concert extraordinar de Crăciun cu Filarmonica Pitești. De curând, artistul este absolvent al celei de-a doua facultăți, experiență despre care vom povesti de față cu telespectatorii Televiziunii Române, vineri, 5 iulie, ora 20.00, în direct, la Televiziunea Română, canalul TVR3.

Și tot în prima ediție estivală a emisiunii Dăruiește Românie! ne-am întâlnit și cu formația Dl Goe. Trupa s-a lansat în primăvara lui 2017 cu EP-ul Momente în Schițe. Stilul de muzică adoptat este o fuziune între pop, rock, blues, funk și muzică autentic românească.

“Noi suntem o trupă care spune povești. Credem că în ziua de astăzi, mai mult ca oricând, e nevoie de acest lucru. Piesele noastre sunt despre oameni frumoși, despre dragostea și dilemele lor, despre tot ce nouă nu ne e străin”, spune solistul Dani Ionescu.

Ce se întâmplă vara aceasta în lumea DJ-ilor, am aflat de la Petruț Nechifor, jurnalist, realizator de emisiuni radio, la Radio Deea. Și tot Petruț Nechifor i-a învățat pe ceilalți invitați în emisiune, cum se mixează la platane.

Deci, fiecare dăruiește din cele mai frumoase experiențe, care, împreună, vor desena, în direct, vineri de vineri, de la ora 20.00, la TVR3, cele mai frumoase întâlniri, dintr-o vară în care ne propunem să acceptăm aceeași provocarea – Dăruiește Românie!

(w882)

Carmen Târnoveanu despre emisiunea “Dăruiește Românie!”:

Emisiunea „Dăruiește Românie!”, pe care o realizez și o moderez de 11 sezoane, este un proiect pe care l-am început în 2018. Când am gândit acest spectacol de televiziune, într-un format de culturetainment, am plecat de la dorința de a oferi românilor partea cea mai frumoasă și mai sensibilă a acestei țări: cultura artistică, prin artiștii ei consacrați sau debutanți, dar promițători.

Iată că astăzi, emisiunea „Dăruiește Românie!”, continuă povestea la TVR3. În emisiunea “Dăruiește Românie!” veți regăsi de fiecare dată acel ceva care, în primul rând pe mine mă animă, mă motivează și mă reprezintă: un profund respect pentru valoarea artistică și culturală, atemporală și indiferentă la mode sau curente trecătoare.

Într-o lume confiscată parcă de zgomotul rețelelor sociale, continui să cred în farmecul emisiunilor de televiziune realizate în platou, prin efort colectiv, după reguli scenaristice, tehnice și de expresie artistică. Aceste elemente ce compun spectacolul de televiziune nu se vor perima niciodată, pentru că ele induc telespectatorului o intimitate inconfundabilă, dincolo de ecran, o anume disponibilitate de a asculta, de a privi cu atenție și curiozitate, de a trăi liber emoția artistică.

Carmen Târnoveanu vă invită, vara aceasta, la cele mai frumoase întâlniri!

În emisiunea Dăruiește Românie!, vinerea, de la 20.00, în direct, la TVR3.

_____________________

Regizor tv: Manuela Apostol

Director de imagine: Valentin Purza

Realizator: Carmen Târnoveanu

__________________

Foto credit: Zoltan Lorencz

Arhiva online a emisiunii se găsește pe TVR+.

 

 

16:00 Miturile comunismului

Realizatori Irina Luca, Roxana Tarhon

Moderator Irina Luca

Promovare online Codruț Pânzaru

Jurnalişti: Cătălin Apostol, Gheorghe Preda

Realizatori: Irina Luca, Raluca Rogojină

Producător Mimi Necula

16:45 Exclusiv în România (R)

Prezentator şi realizator Cristian Tabără

Producători: Marin Găbudean, Cristina Magearu

(Reluare)
 
Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: luni, 08 iulie 2024

Marți, 9 iulie, de la ora 21:00, vă invităm să revedeți la TVR Internațional o ediție ”Investiți în România!” despre internaționalizarea firmelor ...

Doctori fără de arginți

Doctori fără de arginți

publicat: duminică, 07 iulie 2024

Urmărim o ediție a emisiunii ”Un doctor pentru dumneavoastră” despre "doctori fără de arginți" și tratamente stomatologice moderne. Luni, 8 ...

Povestea oamenilor care sunt parte din „Suflet de România”, la „Ora Regelui”, pe TVR 1

Domeniul Regal Săvârșin este în prim plan sâmbătă, 6 iulie, la „Ora Regelui”. Gazdă a festivalului dedicat producătorilor locali de delicatese, ...

 

#tvri