loader
Foto

Galerie foto

Carmen Târnoveanu

Este jurnalist senior, moderator și realizator de programe de televiziune, cu un portofoliu impresionant de proiecte.

 

Carmen Târnoveanu este jurnalist senior, moderator și realizator de programe de televiziune, cu un portofoliu de proiecte precum: TVR Internațional 20 de ani!, România ca tine!, Mai pe româneşte, Românii după Brexit. Irlanda de Nord, România mea! sau Înainte şi după... România, Dăruiește Românie!

De asemenea, Carmen Târnoveanu a fost gazda Galelor de susţinere a României la Eurovision 2019. Este moderatorul și realizatorul emisiunii Dăruieşte Românie!

Carmen Târnoveanu este absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a Facultăţii de Filosofie, ambele facultăți se regăsesc în cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. De asemenea, Carmen Târnoveanu a frecventat și cursurile unui Master în Ştiintele Comunicării, în cadrul aceleiași universități.

”N-ai bănui, dar profesia aceasta chiar trăieşte în registrul tainei. Deschide drumuri pe care n-ai fi îndrăznit să porneşti şi îţi dă voie să ţii de mână oameni care te lasă să te găseşti pe tine însuţi”, spune Carmen Târnoveanu.

”Îmi amintesc că ascultam Radio Contact cu atâta atenţie, încât, chiar dacă, la momentul acela, nu cunoşteam vocabularul specific meseriei, puteam să descriu, cu exactitate, ce se întâmpla într-o oră de emisie. Adică, ştiam că emisiunea începe cu o scurtă prezentare, că anumite melodii se repetă la intervale clare de timp... Eram fascinată de radio, de cum se armonizează vocile într-un aparat pentru a-ţi spune o poveste. Am ştiut dintotdeauna că şi eu pot face asta! Nu mă întrebaţi de ce, nici acum n-am un răspuns... Îmi alegeam fragmente din articolele din ziare şi le citeam cu voce tare prin casă, imaginându-mi că vorbesc la radio. Nici părinţii mei nu ştiu istoriile astea, e prima dată când vorbesc, să zicem, serios despre ceva ce întotdeauna mi s-a părut doar o joacă ...

Eram un copil pe-atunci, deci, se întelege că nu îmi era greu să cred că totul este posibil... Şi a fost. După admiterea la facultate, la un început de toamnă, am auzit la radio de un concurs de preselecţie. M-am înscris, m-am prezentat şi m-au acceptat. Am început cu emisii în week-end, apoi emisii de linie şi, mai târziu, emisiuni de autor. Am rămas în radio 12 ani, iar după primii 5, am început să lucrez, în paralel, ca moderator şi în televiziune.

Meseria aceasta este una vocaţională. Deci, foarte puţin din ce fac îmi aparţine. Restul e numai Dumnezeu, care m-a însoţit la fiecare pas, și oamenii de lângă mine, adică, echipa mea. Nu am avut şansa unui mentor, nu a deschis nimeni uşi în locul meu, însă mi-au ieşit în cale destui oameni care m-au lăsat să încerc. Iar ca să reuşeşti, de foarte multe ori, e nevoie doar de o încercare”, continuă jurnalista.

 

23:10 Dragoste 2. America

Film *

România, 2020

Regia şi scenariul: Florin Şerban

Cu: Igor Babiac, Emoke Pal, Constantin Dogioiu, Mihai Rîpan

Dramă. A doua parte din Trilogia Dragostei.

Ultimele 24 de ore ale unei poveşti de dragoste. Istoria a doi oameni aflaţi la mijlocul vieţii şi la sfârşitul dragostei, doi amanţi care refuză să accepte că iubirea lor a murit.

*2021 GOPO- Premiul pentru Cea mai bună imagine, Oleg Mutu.

Redactor Marian Nicola

0:30 Vis sau realitate? (R)

*Amalia Enache

Regizor Iulia Stoian
Prezintă Sebastian Felix Ţopescu

Producător Mihai Răzuş

(Reluare)

 

#tvri