loader

"Un doctor pentru dumneavoastră": Plantele, miracol al naturii

La TVR Internațional și online pe TVR+, de luni până joi, de la ora 18:30, emisiunea "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită, în perioada 7 - 10 septembrie, să revedeți ediții cu subiecte de interes.

 

Măriuca Mihăilescu
Ana Maria Ghiur

Luni, 7 septembrie

IN MEMORIAM prof. dr. OVIDIU ALEXANDRU BĂJENARU - reprezentant de seamă al neurologiei românești, creator de școală și mentor pentru generații întregi de studenți, un OM și creștin adevărat, un SUFLET printre oameni.

"Profesorul Ovidiu Alexandru Băjenaru, membru corespondent al Academiei Române, Președinte de Onoare al Societății de Neurologie din România, Directorul Departamentului de Neuroștiințe Clinice al Universității noastre și Șeful Disciplinei de Neurologie din cadrul Spitalului Universitar din București a fost creatorul unei școli moderne de neurologie, liderul neurologiei românești pentru mai bine de două decenii, căruia toți neurologii din România îi datorează formarea." (comunicat Universitatea de Medicină și Farmacie “C. Davila” din București)

Moderator: MĂRIUCA MIHĂILESCU


Marți, 8 septembrie

PLANTELE, MIRACOL AL NATURII

Invitat: dr. ADRIANA TATOMIRESCU, medic nutriţionist, competență în apifitoterapie, director Centrul de Terapie Naturală  ”Alexandra” din Breaza, Hofigal

România are o veche tradiție în tratarea majorității bolilor cu ajutorul plantelor, adevărate minuni ale naturii. Descoperirile științifice au demonstrat că, și cele mai toxice organisme vegetale au în structura lor principii active, substanțe cu valoare terapeutică. În doze bine determinate și concentrate pot ajuta în tratarea diverselor  boli. Fitoterapia este o specialitate medicală foarte bine dezvoltată, apreciată și aplicată în întreaga lume.

Moderator: ANA MARIA GHIUR

Redifuzare din 3.12.2019

Miercuri, 9 septembrie

EFECTELE TERAPEUTICE ALE PRODUSELOR APICOLE

Invitat: dr. ŞTEFAN STÂNGACIU, medic specialist medicină de familie, Preşedinte Societatea Română de Apiterapie, Preşedinte de Onoare Societatea Germană de Apiterapie; prin telefon, din FRANȚA: dr. MIRELA GRIGORESCU, medic specialist psihiatrie, psihoterapie și sexologie, competențe în micronutriție și fitoterapie

Din nefericire, populațiile de albine s-au înjumătățit de-a lungul secolelor din cauza acțiunilor umane distrugătoare: poluarea fizică și chimică, deșertificările, folosirea pesticidelor și insecticidelor, dezechilibrarea existenței altor speciide plante și insecte, aflate în strânsă corelație cu albinele. Rolul acestor ființe extraordinare este esențial pentru existența vieții pe pământ datorită comportamentului lor de polenizare a florilor, procesul de bază pentru reproducerea și continuitatea unei populații. Dincolo de aportul lor ecologic, albinele furnizează omului, încă din cele mai vechi timpuri, hrană bogată în minerale, aminoacizi, proteine și substanțe cu valoare antibiotică și dezifectantă, care mențin organismul într-un echilibru stabil și sănătos.

Moderator: MĂRIUCA MIHĂILESCU

Redifuzare din 4.12.2019

Joi, 10 septembrie

ANTRENAȚI PENTRU VIAȚĂ – GESTIONAREA STRESULUI LA ADOLESCENȚI

Invitați: LUCIAN NEGOIȚĂ, psihoterapeut principal și supervizor al Asociației de Hipnoterapie și Psihoterapie cognitiv – comportamentală, terapie strategică și hipnoză ericksoniană, doctor în științele educației; MIHAELA CRĂCIUN, producător tv, moderator emisiunea ”Articolul VII”; VALÉRIE CIOLOȘ – VILLEMIN, antrenor de Reducere a Stresului

”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume”, să începem gestionarea emoțiilor și sentimentelor care ne bombardează ca efect la acțiunea stresului care ne afectează, ne îndeamnă psihoterapeutul Lucian Negoiță,  un om cu o poveste impresionantă care a făcut din el însuși un model de gândire, de simțire și de comportament atât pentru copii cât și pentru adulți. Există în viață momente care te marchează pentru totdeauna, care te pot transforma într-o clipă în altcineva și care te pot îmbolnăvi irecuperabil. Orice acțiune care ne afectează într-un mod negativ, poate aduce schimbări radicale, reacții personale modificate, trăiri psihoemoționale și comportamentale intense și variate. Stresul bine gestionat poate preveni apariția diverselor boli psihosomatice.

Moderator: ANA MARIA GHIUR

Redifuzare din 5.12.2019

***

Producător: Monica Ancuța

Edițiile emisiunii sunt disponibile pe TVR+.

Ne găsiți și pe pagina de Facebook a emisiunii.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 10 locații din România (București, Pitești, Timișoara, Turda, Oradea, Constanța și Iași). Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 021 91 34.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

3:55 Drag de România mea!

*Invitaţi: Daria şi Raris Crişan, Ionuţ Fulea, Viorel Pop, Luminiţa Anghel, Ovidiu Komornyik

Prezintă Paul Surugiu-Fuego

Jurnalişti: Adina Toderaşcu, Andreea Baciu

​Producător Codruţa Prunariu

(Reluare)

5:30 România face bine

România face bine prezintă o serie de reportaje despre oameni care cred în destinul României și care luptă pentru o țară prosperă, dezvoltată și civilizată. Emisiunea prezentată de Irina Luca, vă aduce în fiecare ediţie oameni, locuri și povești fabuloase. Realizatorii emisiunii vă dezvăluie o Românie străbătută la pas și vă invită să răspundeți la întrebarea:

România face bine? Privită prin prisma agitației cotidiene, am spune că nu.

Dar văzută de aproape, ascultată în tihnă, pare că da.

*Cea mai mica școală din România

Are 12 metri pătrați, patru copii și un dascăl cu suflet mare. Așa ar putea fi descrisă cea mai mică școală din România, care se află într-un vârf de munte din inima Maramureșului. Desi curentul electric a ajuns si la Cornățea de câțiva ani, nu s-a gasit nimeni care sa îl branseze la scoala. Pentru ei, invatatoarea vine pe jos in fiecare zi, 14 kilometri.

*Miracolul Alexia

Alexia Tudose are un certificat de naştere şi unul de... renaştere. Adolescenta implicată într-un grav accident de circulaţie în decembrie 2022, cand ambele braţe i-au fost amputate, are acum o viaţă aproape normală.

*Preotul Damaschin-Salvatorul de suflete

Ultimul reportaj este despre un om care și-a dedicat viața binelui. Este în slujba Lui Dumnezeu și a schimbat viețile a mii de copii și familii. Vorbim despre părintele Dan Damaschin, cel care a transformat Iașul în polul faptelor bune.

Prezentator Irina Luca

Producător Maria Cristina Ţilică

(Reluare)
 
Forumul Național de Neurologie

Forumul Național de Neurologie

publicat: vineri, 04 iulie 2025

Forumul Național de Neurologie a reunit profesioniști din România și din străinătate pentru schimb de expertiză și accelerarea implementării ...

Exclusiv în România: Bucureşti, când morţii vorbesc

În București descoperim împreună povești inedite, dar și locuri și istorii inedite. Bunăoară, ce ați zice de o vizită la cimitirul Bellu?

România face bine: Cea mai mica școală din România

România face bine prezintă o serie de reportaje despre oameni care cred în destinul României și care luptă pentru o țară prosperă, dezvoltată și ...

 

#tvri