loader
Foto

Galerie foto

„Doar cu buletinul la Paris” şi „Ştefan cel Mare - Vaslui 1475”, în weekend la TVR MOLDOVA

TVR MOLDOVA vă invită să urmăriţi sâmbătă, 16 iulie, de la ora 22:00, o comedie în regia lui Șerban Marinescu şi duminică, 17 iulie, tot de la aceeaşi oră, un film istoric în regia lui Mircea Drăgan.

 

Sâmbătă, 16 iulie, de la ora 22:00 - „Doar cu buletinul la Paris”

Şerban Marinescu, regizorul filmelor „Cel mai iubit dintre pământeni”, „Ticăloşii”, „Cei care plătesc cu viaţa”, a  revenit cu o nouă producţie despre România actuală, despre resemnare, speranţă şi haz de necaz.

El a realizat o satiră la adresa societăţii româneşti care se desfăşoară în jurul unui profesor modest de limba franceză, care toata viaţa a visat să vadă Parisul. Profesorul, nevoit să predea religie la Ciorogârla, strânge câte un leu pe zi, într-un borcan, ca să-şi îndeplinească visul de o viaţă - o excursie la Paris.

(w882) Doar cu Bu

În schimbul unor favoruri, primarul din Ciorogârla îi promite că-l duce la Paris, dar până la urmă îşi ia amanta şi echipa locală de fotbal, lăsându-l pe bietul profesor cu ochii în soare.

(w882) Primar

Omul se întoarce în garsoniera lui din Bucureşti, unde are de-a face cu alte personaje pitoreşti, în frunte cu administratorul blocului, care vrea să-l evacueze pentru neplata întreţinerii.

(w882) Locatari

Comedie. România, 2015. Regia: Şerban Marinescu Scenariul: Şerban Marinescu, Denis Dinulescu Cu: Mircea Diaconu, Dorel Vişan, Răzvan Vasilescu, Cecilia Bârbora, Ion Sapdaru, Florin Zamfirescu.

Duminică, 17 iulie, de la ora 22:00 - „Ştefan cel Mare - Vaslui 1475”

TVR MOLDOVA vă invită să urmăriţi o dramă istorică inspirată din volumele al II-lea şi al III-lea ale trilogiei Fraţii Jderi de Mihail Sadoveanu.

(w882) Stefan ce

La 21 Mai 1469, de Sfânta Înălţare, Ştefan cel Mare participă la hramul Mănăstirii Neamţ, unde îl prezintă norodului pe fiul său - Alexandru Vodă.

(w882) Boieri 2

Voievodul cere ajutorul poporului pentru a isprăvi războiul „împotriva neorânduielilor” şi hotărăşte ca toţi ţăranii să primească arme şi să se pregătească de luptă.

România 1974. Regia: Mircea Drăgan. Cu: Gheorghe Cozorici, Violeta Andrei, Gheorghe Dinică.

***

TVR MOLDOVA este postul Televiziunii Române cu emisie în Republica Moldova. Televiziunea Română a lansat, în decembrie 2013, grila dedicată publicului din Republica Moldova, despre care puteţi citi mai multe detalii AICI.

3:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula (R)

Producător Victor Dochia

(Reluare)

4:00 ZAVERA

Film *

România, 2019

Regia: Andrei Gruzsniczki

Scenariul: Mircea Stăiculescu, Andrei Gruzsniczki

Cu: Dorian Boguţă, Ioana Flora, Medeea Marinescu

Dramă. Ştefan, un bărbat de vârstă mijlocie, conduce o firmă de construcţii împreună cu prietenul lui de-o viaţă, Nic. După moartea suspectă a lui Nic, sub presiunea preluării afacerii, Ştefan are o criză existenţială. În următoarele şase zile de la moartea lui Nic, Ştefan descoperă treptat minciuni şi mici compromisuri făcute de prietenul lui, cu care trebuie să se confrunte pentru a se acomoda cu noua lui viaţă.

*2018-Sarajevo-TRT Award-CineLink Work in Progress Awards.

Redactor: Marian Nicola

 
Mihaela Crăciun: „Tare frumoşi suntem şi avem obiceiuri străvechi extraordinare!”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

Exclusiv în România, pe Valea Doftanei

Exclusiv în România, pe Valea Doftanei

publicat: vineri, 27 septembrie 2024

Porniți pe şoseaua care şerpuieşte prin impresionantele Chei ale Doftanei, pe lângă Lacul Paltinul şi vă opriți în satele Teșila și Trăisteni. ...

Tehnologii terapeutice revoluţionare

Tehnologii terapeutice revoluţionare

publicat: joi, 26 septembrie 2024

În noiembrie 2018, prof. dr. Adrian Bot primea prestigiosul premiu Galien, echivalentul Premiului Nobel în Biotehnologie. A înfiinţat o companie ...

 

#tvri