loader
Foto

Despre munca în străinătate, luni la "Avocatul dumneavoastră"

Luni, 11 octombrie, ora 21.00, la TVR Internațional, Angela Avram v-a invitat să urmăriți o nouă ediție "Avocatul dumneavoastră".

 

Angela Avram
Avocatul dumneavoastră

În contextul numărului tot mai mare de probleme semnalate de românii aflați la muncă în străinătate vă prezentăm o serie de îndrumări și informații utile de care vă îndemnăm să țineți cont înainte de a pleca din România. 

O informare corectă și la timp poate reduce riscurile la care vă expuneți și preveni situațiile în care nu vă sunt respectate drepturile.

Temele ediției:
  • Alegeri locale și masuri de protecție împotriva pandemiei in Italia
    Invitata: Miruna Câjvăneanu, jurnalist
  • Accesul la piata muncii în UE pe timp de pandemie
    Imvitat: Dragoș Chirilă, avocat
  • INFO: Modificari post- Brexit în procedura de divort
    Invitată: Andreea Moscovici, avocat
***

Recomandări pentru românii care muncesc în străinătate:

TVR Internaţional aduce în atenţia dumneavoastră informaţii utile, oferite de specialişti în diverse domenii de activitate, invitaţi ai emisiunilor dedicate românilor de pretutindeni.

Avocatul Dragoș Chirilă, invitatul emisiunii Avocatul dumneavoastră de luni, 11 octombrie, a venit în sprijinul românilor aflați la muncă în străinătate şi al celor care vor să plece să muncească într-o ţară membră a Uniunii Europene, cu următoarele recomandări:

  • Verificați dacă firma intermediară din România se regăsește pe lista de firme autorizate în Registrul Național de evidenţă a agenţilor de muncă temporară autorizaţi, înainte să încheiați un contract de muncă cu aceasta!
  • În cazul în care firma găsită pentru plasarea forței de muncă nu apare în Registrul Național de evidenţă a agenților de muncă temporară autorizaţi, cereți îndrumarea autorităților române! Apelați la contactele de sprijin puse la dispoziție de Ministerul Muncii și Protecției Sociale şi de Ministerul Afacerilor Externe pentru a cere mai multe informații înainte de a pleca din România!

Numere de telefon utile:

– 021.302.70.52

– 021.302.70.53

(de luni până vineri, în intervalul orar 8.00 – 18.00)

E-mailrelatiicupublicul@mmuncii.gov.ro

www.mae.ro

www.muncii.ro

TelVerde: 0 800 86 86 22 (Linie telefonică cu apelare gratuită, luni – vineri, între orele 09.00 – 22.00)

ATENȚIE!

Nu acceptați să vi se rețină actele sub nicio formă! Angajatorul poate folosi o copie a acestora pentru toate formalitățile necesare!

***

Emisiunea poate fi urmărită și online pe TVR+.

***

Avocatul dumneavoastră” este emisiunea în care membrii diasporei române află detalii despre aplicarea sau modificarea legilor din România. Invitaţii, specialişti şi reprezentanţi de seamă ai domeniilor puse în discuţie răspund atât la întrebările telespectatorilor, cât şi la cele ale moderatoarei Angela Avram.

Producător: Angela Avram

 

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal *Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri