loader
Foto

Despre cercetare, inovare, antreprenoriat, la „A doua Românie”

Joi, 20 aprilie, de la ora 21.00, TVR Internaţional a difuzat o nouă ediție „A doua Românie”.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Conferința internațională Smart Diaspora a avut loc la Timișoara. Ediția din acest an, organizată în parteneriat cu Televiziunea Română, prin TVRi, a continuat seria întâlnirilor comunității științifice românești din țară și străinătate, începută în anul 2008 si s-a încadrat în programul „Timișoara, Capitală Europeană a Culturii ”. La conferința organizată sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, au participat numeroase personalități din comunitatea academică și științifică.

Andra-Lucia Martinescu urmează un doctorat în Relații Internaționale, pe tema Geopolitica Mării Negre, la Universitatea Cambridge din Marea Britanie. A lucrat pentru centre de analiză prestigioase, iar în prezent este research fellow pentru spațiul post-sovietic. De asemenea, a fost resident fellow în cadrul Armatei Britanice, specializându-se în istorie militară, analiză operațională și de conflict.

(w500) A doua Rom

În 2018, împreună cu Cătălina Moisescu  înființat The Diaspora Initiative, un proiect de cercetare axat pe analiza migrației și a impactului acesteia la nivel global. Inițiativa își propune informarea politicilor publice atât în România, cât și în statele de reședință, prin crearea unei baze inovatoare de cunoaștere.

Cătălina Moisescu este doctorandă la Universitatea din Fribourg, Elveția. În 2011, a obținut bursa de excelență a guvernului elvețian, iar între 2012 şi 2014 a fost asistent de cercetare la Institutul de Studii Europene și Internaționale din Luxemburg.

(w882) A doua Rom

La conferința Smart Diaspora au participat personalitatăți marcante din comunitatea academică și științifică recunoscute pe plan internațional, precum și reprezentanți ai autorităților publice și mediului de afaceri românesc.

Marius Bostan, fondator și președinte al Organizației Repatriot, ne povestește despre conectarea românilor de pretutindeni cu oportunitățile de acasă, Michael-Bogdan Mărgineanu este fondator Biomentorhub și cercetător postdoctoral la Institutul Francis Crick din Londra.

(w882) Margineanu

Asociația Biomentorhub, în parteneriat cu Repatriot – Fundația Romanian Business Leaders a organizat primul eveniment de networking dedicat cercetătorilor români în bioștiințe și biomedicină din afara granițelor cu tema „Reintegrarea în mediul universitar și de cercetare din România – provocări și oportunități.”

15:30 Concert 3 Sud-Est-Simfonic

Sala Palatului s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru fanii 3 SUD EST la concertul SIMFONIC susținut de îndrăgita trupă în noiembrie 2023. Eveniment muzical de excepție, acest spectacol a fost organizat cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii „George Enescu” din Botoşani, sub bagheta dirijorului Alexandru Ilie. Cele mai cunoscute melodii ale trupei 3 SUD EST au răsunat timp de 90 de minute în inimile celor peste 4000 de fani care au cântat la unison cântecele îndrăgite.

Prin stilul muzical unic, inconfundabil, Trupa 3 SUD EST a definit muzica unei generaţii frumoase și continuă să lanseze hituri care ajung imediat în topurile naționale, trecând testul timpului, în cei peste 25 de ani de carieră.

17:00 Puternici, împreună

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" v-a invitat să urmăriţi miercuri, 8 mai, la TVR Internațional, de la ora 11:00, o ediţie în care am ...

„Fraţii Jderi”, în topul celor mai vizionate filme românești

TVR Internațional programează sâmbătă, 11 mai, de la ora 23:30, „Frații Jderi” (România, 1974), după romanul omonim al lui Mihail Sadoveanu. ...

 

#tvri