loader
Foto

Despre căile de atac în procesele civile, luni la „Avocatul dumneavoastră”

Luni, 20 aprilie, de la ora 22:00, la TVR Internaţional, Angela Avram v-a prezentat noi informaţii despre modificările aduse noului Cod civil, la o nouă ediţie a emisiunii „Avocatul dumneavoastră”.

 

Angela Avram
Avocatul dumneavoastră

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Datorită dispoziţiilor de procedură au fost create condiţiile necesare pentru ca instanţele judecătoreşti să poată pronunţa hotărâri temeinice şi legale.

Cu toate acestea, mai sunt şi cazuri în care sunt pronunţate hotărâri netemeinice sau nelegale, fie datorită unor greşeli săvârşite de către instanţele de judecată sau de alte organe cu activitate jurisdicţională cu prilejul aprecierii împrejurărilor de fapt ori a greşitei aplicări a legii la cauza dedusă judecăţii.

Pentru a asigura înlăturarea unor asemenea greşeli, legea a creat posibilitatea controlului judiciar, instituind diferite căi de atac, prin a căror exercitare se poate solicita verificarea hotărârilor considerate nelegale sau netemeinice şi înlăturarea erorilor săvârşite.

Căile de atac reprezintă mijloacele procedurale prin intermediul cărora părţile interesate sau procurorul au posibilitatea de a solicita şi de a obţine desfiinţarea hotărârilor judecătoreşti nelegale sau netemeinice.

Mai multe detalii despre căile de atac în procesele civile, am aflat în ediţia din această săptămână de la avocatul Dragoş Chirila.

“Vă aştept întrebările în scris, pe adresa emisiunii sau în direct, prin telefon. Problemele dumneavoastră vor ajunge prin intermediul nostru, la cei care vă pot răspunde. Timp de o oră un avocat, prezent în studioul TVR Internaţional, va răspunde întrebărilor dumneavoastră. Veţi afla informaţii utile din domeniul juridic şi legislativ”, promite  Angela Avram, producătorul emisiunii.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


2:30 5 x 5 minute de istorie cu Adrian Cioroianu (R)

*Ep. 112-116

Realizator Irina Ifrimache

(Reluare)

3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Claudiu Lucaci și Mihai Rădulescu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)
 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri