loader
Foto

De Ziua Imnului, TVR i lansează o nouă campanie pentru românii de pretutindeni

Pe 29 iulie, de Ziua Imnului Național, TVR Internațional pornește campania “România vacanțelor tale” , cu un dublu scop:  de a promova turismul și de a-i aduce mai aproape de casă pe românii de dincolo de granițe.

 

Marți, 29 iulie, TVR Internațional dă startul unei noi campanii-concurs, dedicată românilor de pretutindeni, care au șansa de a câștiga un sejur de vis la Cheile Grădiștei, în județul Brașov, România.

Data lansării acestui concurs nu este aleasă întâmplător, ci este un simbol al legăturii TVR Internațional cu românii din afară țării, pe care, prin intermediul programelor realizate, îi aducem mai aproape de casă și de cei dragi.

Pe 29 iulie sărbătorim Ziua Imnului Național, care, din 1990, este “Deșteaptă-te, române!”, compus de Anton Pann, pe versuri de Andrei Mureșanu.

La origini, poemul se numea “Un răsunet” și a fost scris de Andrei Mureșanu în timpul Revoluției de la 1848, ca un îndemn la trezire socială și națională, ca un impuls mobilizator. De atunci, poemul a făcut carieră, fiind adesea încărcat cu simbolistica luptei de eliberare a românilor, mai ales că a fost intonat în grele contexte istorice: în timpul Războiului de Independență de la 1877-1878 și al celor două Războaie Mondiale, dar și în timpul revoltei anticomuniste de la Uzinele Tractorul Brașov, din 1987.

Cântecul s-a făcut din nou auzit pe străzile Capitalei în decembrie 1989, iar din 1990 este oficial, Imnul României.

Pentru a celebra Ziua Imnului Național, TVR Internațional lansează campania-concurs care vă invită să redescoperiți frumusețile patriei și să fiți turist în România, timp de o săptămână.

Mai multe detalii despre acest proiect veți afla de pe site-ul tvri.tvr.ro și pe pagina de Facebook a TVR Internațional de-a lungul zilei de 29 iulie. Până atunci, nu uitați să cântați sau măcar să ascultați o dată imnul național!

TVR Internațional, pentru românii de pretutindeni!

1:00 Profesioniştii... cu Eugenia Vodă

*Best of

Invitat Octavian Belu

Emisiune de Eugenia Vodă

2:00 Antidot la uitare (R)

*Grigore Moisil

Realizator Irina Ifrimache

(Reluare)
 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri