loader
Foto

Brigada Diverse la TVR1: Vom fi în acțiune și în alertă

Comediile regizate de Mircea Drăgan în 1970-1971 „B.D. intră în acţiune” și „B.D. în alertă” fac prânzul mai vesel,ora 12.00, luni, 23,  și marți, 24 ianuarie, de la ora 12.25, la TVR1.

 

Căpitanul Panait, plutonierul Căpşună, sergentul major Cristoloveanu şi câinele Costel – pe de o parte – şi infractorii de „diverse mărunţişuri” Gogu, Trandafir şi Patraulea, de cealaltă parte, sunt eroii seriei regizate de Mircea Drăgan.

„Brigada Diverse intră în acţiune”

Luni, 23 ianuarie, ora 12.00

Filmul din 1970, regizat de Mircea Drăgan, este primul din seria B.D. și prezintă două cazuri rezolvate de Brigada Fapte Diverse a unei secții de miliție din România comunistă: furtul unui cățel și dispariția unei broșe.

Rezolvarea furturilor minore va duce la descoperirea unor infracțiuni de mai mare importanță (uciderea șefului unui serviciu comercial de la o întreprindere și furtul sistematic de mărfuri din Magazinul Universal Victoria).

Distribuția de excepție este un motiv în plus să urmărim comedia: Jean Constantin, Dem Rădulescu, Puiu Călinescu, Sebastian Papaiani, Toma Caragiu, Iurie Darie, Ioana Drăgan, George Mihăiţă, Ştefan Bănică, Dumitru Furdui Jean Lorin Florescu, Valeria Ogăşanu, Gina Petrini.

„B.D. în alertă”

Marți, 24 ianuarie, ora 12.25

Brigada descoperă și anihilează o bandă de răufăcători care punea în circulație bani falși, cumpărând tablouri valoroase de la colecționari amatori și revânzându-le apoi la „Consignația”. B.D. ajută la destrămarea unei rețele de hoți din locuințe din care făcea parte un grup de femei ce se dădeau drept văduve, spre a stârni compasiunea unor creduli și a-i jefui.

Pe lângă eroii deja cunoscuți (Patraulea, Gogu, Trandafir, Plutonierul Căpșună și Căpitanul Panait) vom descoperi și alte personaje excepțional interpretate de Cezara Dafinescu, Vasilica Tastaman, Elena Caragiu, Lucia Boga. Al doilea film din serie este împărțit în două episoade: „Femeia fără identitate" și „Văduve cu termen redus".

***

Programul filmelor de la TVR îl puteți afla aici.

10:00 Agrostrategia

Producător Vlad Macovei

10:50 Smart Diaspora

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri