loader
Foto

Corespondent TVRi: Evenimente şi realizări ale comunităţilor de români

Pe 19 octombrie, de la ora 21.30, la TVRi şi pe TVR +, am continuat întâlnirile şi dezbaterile despre preocupările românilor din afara graniţelor ţării, într-o nouă ediţie a emisiunii moderate de Corina Dobre.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Şi în această săptămână, Corespondentii TVR Internaţional v-a prezentat cele mai recente evenimente şi realizări ale românilor din afara ţării.

***

„Descoperă și Cunoaște România!” este invitaţia pe care Ministerul pentru românii de pretutindeni o adresează tinerilor din Republica Moldova, prin intermediul proiectului cu acelaşi nume, lansat săptămâna trecută. Invitat este Veaceslav Șaramet, Secretar de Stat în Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

(w882) Saramet

Institutul Cultural Român a lansat o serie de manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri. ICR îşi propune să prezinte publicului interest de istoria României fapte şi personalităţi mai mult sau mai puţin cunoscute, care au influenţat destinul României în urmă cu aproape 100 de ani. Discutăm în ediţia din 19 octombrie cu Mirel Taloş, vicepreşedinte ICR.

(w882) Talos

Vă invităm la un joc de-a v-aţi ascunselea, într-un labirint concertistic imaginat de organizatorii Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo, care a ajuns la cea de-a 12-a ediţie şi se desfăşoară în perioada 27 octombrie – 13 noiembrie. Oferă detalii despre eveniment Răzvan Popovici, violist şi manager cultural.

(w882) Popovici

Filme premiate la Cannes, la Berlin sau propuse pentru premiul Oscar, dar şi o serie de premiere cinematografice româneşti au făcut parte din oferta Zilelor Filmului Românesc de la Chişinău. Evenimentul a ajuns la cea de-a treia ediţie şi a avut loc între 12 şi 15 octombrie. Ne vorbeşte despre publicul din Republica Moldova şi despre receptarea filmelor dincolo de Prut Marian Crişan, regizor şi organizator al festivalului.

(w882) Crisan

Vă aducem în atenţie un eveniment emoţionant, organizat de un român cu suflet mare, născut italian, dar care a ales să îi ajute pe românii mai puţin norocoşi, rămaşi invalizi. Invitatul nostru este medicul Massimo Liberatori, care participă telefonic în ediţia din 19 octombrie a „Corespondentului TVRi”.

(w882) Massimo

***

Moderator: Corina Dobre

Producător: Liliana Văduva

***

Emisiunea poate fi urmărită pe TVR+ şi pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

4:00 A doua Românie (R)

Prezintă Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă şi Lucian Băbeanu

Realizator Corina Dobre

Producător Liliana Văduva

(Reluare)

5:00 Prezenţe româneşti (R)

*Lilian Broca (Canada)

Lilian Broca, artistă vizuală canadiană, cu rădăcini românești și evreiești, a plecat din orasul in care s-a nascut, Bucuresti, cand era un copil. A știut intotdeauna că va fi artistă si dupa ce a absolvit Universitatea Concordia, Montreal, în 1968, a urmat cursurile Institutului Pratt din NY. Desi a ales, initial, pictura, intotdeauna i-au placut mozaicurile, iar acum este o personalitate recunoscută în aceasta arta. Casa in care locuieste impreuna cu sotul ei, David, este un adevarat muzeu. LILIAN a purtat mereu Romania in inima ei, chiar daca de la emigrare au trecut 64 de ani.

Realizator si producător Mihaela Crăciun

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri